Πολιτικη & Οικονομια

Θεοδωράκης: Η κυβέρνηση ενδιαφέρεται για το κομματικό της κράτος αντί για τα μεγάλα προβλήματα

Δηλώσεις του επικεφαλής του Ποταμιού από τα Χανιά

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Η κυβέρνηση αντί να έχει ως προτεραιότητα τα μεγάλα προβλήματα έχει το κομματικό της κράτος

Την ανάγκη της κινητοποίησης των πολιτών που είναι εκτός πολιτικής ώστε να δράσουν απέναντι στον λαϊκισμό, επεσήμανε το Σάββατο, σε ομιλία του σε φόρουμ για την οικονομία που πραγματοποιήθηκε στα Χανιά, ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης.

Ο κ Θεοδωράκης επεσήμανε την ανάγκη να επικρατήσουν νέες ιδέες «γειωμένες στην κοινωνία», όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, υποστηρίζοντας ότι «φθαρμένες ηγεσίες - ακόμη και της λογικής όταν αναμετρούνται με τους λαϊκιστές και τους δημαγωγούς πάντα θα χάνουν».

Σύμφωνα με τον ίδιο, δεν υπάρχει άλλη λύση από τη συμμετοχή των δημιουργών, αυτών που παράγουν στην πολιτική, καθώς όπως υποστήριξε, «αν δεν το κάνουν, αν δεν τους πείσουμε να το κάνουν, δεν υπάρχει ελπίδα, ούτε για μας, ούτε για τη χώρα, ούτε για την Ευρώπη».

Από τα Χανιά ο κ Θεοδωράκης περιέγραψε την προσπάθεια αυτή ως ποτάμια, ρυάκια και χείμαρρους της λογικής, της καινοτομίας, της εξέλιξης.

Στην ομιλία του ο επικεφαλής του «Ποταμιού» αναφέρθηκε στο θόρυβο που έχει δημιουργηθεί για τις αλλαγές στο μάθημα των θρησκευτικών επισημαίνοντας την ανάγκη να γίνουν, καθώς όπως είπε, «η Ελλάδα έχει πρόβλημα με τα βιβλία των θρησκευτικών της. Οι περισσότερες σελίδες τους παραπέμπουν σε κατηχητικό και όχι σε σύγχρονο σχολείο».

ΠΡΟΣΦΑΤΑ