- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Κοτζιάς: Δεν συζητάμε για το Τσάμικο
Χαρακτήρισε «τρελαμένα» τα ΜΜΕ που λένε ότι η κυβέρνηση συζητά το θέμα με την Αλβανία
Ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς διαψεύδει τον Αλβανό ομόλογό του Ντμίτρι Μπουσάτι ότι Αθήνα και Τίρανα συμφώνησαν να περιλάβουν σε non paper το θέμα των Τσάμηδων και χαρακτηρίζει «τρελαμένα» τα μέσα ενημέρωσης που λένε ότι η κυβέρνηση συζητά το θέμα.
Μιλώντας στον Alpha 989 o κ. Κοτζιάς διευκρίνισε ότι «η μόνη αναφορά που γίνεται στο non paper που καταθέσαμε στους Αλβανούς είναι ότι αυτό το θέμα (σ.σ. το Τσάμικο) δεν αποτελεί αντικείμενο διαπραγμάτευσης για την ελληνική Πολιτεία». «Δεν μπορούν να μας κατηγορούν για το ότι αναφερόμαστε σε αυτό το αντικείμενο», είπε χαρακτηριστικά.
Σύμφωνα με τον επικεφαλής της ελληνικής διπλωματίας ο ίδιος είχε κάνει πριν από πέντε μήνες ένα non paper στην Αλβανία όπου πρότεινε να συζητηθούν τα προβλήματα που είναι ανοιχτά τα τελευταία 50 χρόνια. «Εκείνοι μου έκαναν μία αντιπρόταση στην οποία συμπεριέλαβαν και το Τσάμικο. Εμείς τους είπαμε ότι αυτό δεν είναι αντικείμενο συζήτησης γιατί είναι έξω από τη διαπραγμάτευση. Εμείς δεν το διαπραγματευόμαστε», συμπλήρωσε, ενώ επισήμανε ότι η ελληνική πλευρά ενημέρωσε τους Ευρωπαίους. «Δεν βάλαμε τους Ευρωπαίους να μεσολαβήσουν, εμείς διαπραγματευόμαστε με τους Αλβανούς και οι Αλβανοί με εμάς», συμπλήρωσε.
Ερωτηθείς για την απάντηση του επιτρόπου Διεύρυνσης της Ε.Ε. Γιοχάνες Χαν στην ευρωβουλευτή της ΝΔ Μαρία Σπυράκη, ο κ. Κοτζιάς είπε ότι ο Αυστριακός αξιωματούχος ανέφερε «επιπολαίως ότι η Ελλάδα συζητάει και το Τσάμικο, ζήτησε μετά συγγνώμη αλλά άφησε αυτή την ουρά». Το «καταπληκτικό», σύμφωνα με τον ΥΠΕΞ, «είναι ότι υπάρχουν δυνάμεις στην Ελλάδα που είτε παριστάνουν ότι αγνοούν», είτε «λένε δημοσίως ψέματα». Και κατέληξε: «Και ήρθαν τώρα τα ΜΜΕ του ακραίου νεοφιλελευθερισμού να λένε ότι συζητάμε το Τσάμικο […] Είναι τρελαμένοι οι άνθρωποι».
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ενημέρωση από τον Νίκο Χαρδαλιά με αιχμές
Οι καταγγελίες για φωτογραφικό διαγωνισμό και υπερκοστολόγηση
«Αν στόχος του κ. Τσίπρα είναι να επαναλάβει το ποσοστό του 2023 με το οποίο έφυγε ηττημένος, κανένα πρόβλημα»
«Χιλιάδες επιχειρήσεις φιλοξενίας λειτουργούν υπό συνθήκες έντονης εξάρτησης»
Tι προβλέπει η τροπολογία Κώτσηρα
Σε ύψιστη ετοιμότητα ο κρατικός μηχανισμός
Στα Χανιά μεταβαίνει ο υπαρχηγός του Λιμενικού Σώματος
«Για αποκατάσταση της αλήθειας», έκανε λόγο ο γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας
50% προκαταβολή για κάθε ενδιαφερόμενο
«Αποκαθιστούμε μια μεγάλη κοινωνική αδικία», τόνισε η υπουργός Εργασίας
Τι δείχνουν τα νέα στοιχεία
Ξεκίνησε η τρίτη φάση του στεγαστικού προγράμματος του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας
Μ. Χρυσοχοΐδης: «Στόχος η μείωση της ταλαιπωρίας των πολιτών έως και 30%»
Τον Αύγουστο οι πρώτες αυξήσεις
Έργα σε όλη τη χώρα και έμφαση σε υποδομές, καινοτομία και πράσινη ανάπτυξη
Ξεπέρασαν τα 5 δισ. οι εισπράξεις
Ξεκίνησε η υποβολή ενστάσεων για τη δωρεάν φιλοξενία βρεφών και νηπίων τη σεζόν 2026-2027
Πότε πληρώνονται λιπάσματα και αγροτικό πετρέλαιο
Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης παρουσίασε το Εθνικό Πρόγραμμα Ανάπτυξης 2026-2030
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.