- CITY GUIDE
- PODCAST
-
13°
Μητσοτάκης σε Τσίπρα: Είστε εδώ ως απολογούμενος και όχι ως κατήγορος
«Φαίνεται ότι δεν ακούσατε τίποτα για τον κ Καλογρίτσα και τα νέα τρίγωνα διαπλοκής»
«Φαίνεται ότι δεν ακούσατε τίποτα για τον κ. Καλογρίτσα και τα νέα τρίγωνα διαπλοκής. Δεν έρχεστε εδώ ως κατήγορος, απολογούμενος έρχεστε για τα θέματα της διαπλοκής», τόνισε μεταξύ άλλων ο Κυριάκος Μητσοτάκης, που βρίσκεται στο βήμα της Βουλής, στο πλαίσιο της συζήτησης που διεξάγεται για την Παιδεία.
«Να κανονίσετε συζήτηση για τα θέματα αυτά και εδώ είμαστε και να είστε βέβαιος ότι δεν θα βγείτε κερδισμένος. Τα θέματα της παιδείας ενδιαφέρουν πιο πολύ τον κόσμο από το τρόπο που λέτε εσείς ότι θα αντιμετωπίσετε τη διαπλοκή για την οποία μιλάτε».
Ο κ. Μητσοτάκης αναφερόμενος στη στάση των κομμάτων της Αριστεράς στη δολοφονία Μπακογιάννη είπε ότι τότε ήταν στην ηγεσία της ο Χαρίλαος Φλωράκης και ο Λεωνίδας Κύρκος και ο όχι ο κ. Τσίπρας και ο Νίκος Παππάς.
Είπε ακόμη πως σκοπός του κ. Τσίπρα είναι να διχάσει και στην παιδεία. «Να καταστρέψει όλες τις αλλαγές που έγιναν. Να πετάξει στον κάλαθο των αχρήστων ό,τι θετικό έγινε».
«Όταν η ΝΔ ψήφισε το 2011 το νόμο Διαμαντοπούλου αποφάσισε να αφήσει το θέμα της παιδείας έξω από το πεδίο αντιπαράθεσης των κομμάτων».
Παράλληλα ο κ. Μητσοτάκης καλωσόρισε στην αίθουσα της Βουλής τη Μαριέττα Γιαννάκου ως μεγάλη αγωνίστρια της παράταξης. Όπως είπε ο κ. Μητοτσάκης, ο νόμος Διαμαντοπούλου ήταν μια συνέχεια των μεταρρυθμίσεων της Μαριέττας Γιαννάκου. Ψηφίζοντας το νόμο Διαμαντοπούλου η ΝΔ έκανε αυτό που ήταν χρήσιμο για τον τόπο και όχι αυτό που ήταν χρήσιμο για την παράταξη.
«Και χρειάστηκαν μόνο λίγοι μήνες για να τα γκρεμίσει όλα ο κ Τσίπρας», τόνισε ο πρόεδρος της ΝΔ, παρουσιάζοντας 8 τυπικές, όπως είπε, παρεμβάσεις που έκανε η σημερινή κυβέρνηση για να αποδομήσει τις μεταρρυθμίσεις των προηγούμενων ετών.
Επίσης, ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατηγόρησε τον κ. Τσίπρα ότι χρησιμοποιεί το θέμα των θρησκευτικών ως μια ακόμη ευκαιρία για να προκαλέσει μια τυφλή σύγκρουση με την Εκκλησία.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
«Ζωτικής σημασίας για τις ελληνοαμερικανικές σχέσεις η Βόρεια Ελλάδα» είπε η Αμερικανίδα πρέσβειρα
«Η περίοδος που διανύουμε είναι δύσκολη και απαιτητική για τον αγροτικό κόσμο και αποτυπώνεται και στις κινητοποιήσεις»
«Η κατάληξη θα είναι το νησί της Καλυψώς με την ψευδαίσθηση της Ιθάκης»
Πολιτική Προστασία και υπηρεσίες σε 24ωρη επιφυλακή για την ασφάλεια των πολιτών
Τονίζει τη σημασία του διαλόγου με Τουρκία και Λιβύη - Ζητά «πατριωτικό ρεαλισμό»
«Το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι ότι δεν λέει ποιος φταίει...» σημείωσε
Τι κάνουν όσοι θα ήθελαν αντιπολίτευση της προκοπής;
«Γονάτιζε μπροστά στους ξένους και υπέγραψε το χειρότερο από τα τρία μνημόνια» τόνισε
Τι να προσέξουν οι δικαιούχοι
Σε υψηλούς τόνους η κατάθεση στην εξεταστική επιτροπή
H απάντηση στα περί εργασιακής σχέσης της Σεμερτζίδου με το γραφείο της
600.000 ευρώ περισσότερα από το 2024
Είναι η τρίτη εκδήλωση του πρώτου κύκλου δημόσιων συζητήσεων του Books Journal και του Ωδείου Αθηνών
Ο πρωθυπουργός μίλησε σε εκδήλωση του υπουργείου
Τι αποφασίστηκε στη σύσκεψη του υπουργείου Πολιτικής Προστασίας
Η κατάθεση Μαγειρία στη Βουλή για επιδοτήσεις και ελέγχους
Κλειστά σχολεία σε Αττική και άλλους δήμους την Παρασκευή
Η δωρεά του ενισχύει σημαντικά τα οικονομικά του κόμματος του
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.