Πολιτικη & Οικονομια

Μητσοτάκης σε Τσίπρα: «Μην με εγκαλείτε όταν στέλνετε τα παιδιά σας σε ιδιωτικό σχολείο»

«Έχετε προκαλέσει Εγκέλαδο στη χώρα, έχετε γκρεμίσει ό,τι υπάρχει»

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
H δευτερολογία του Μητσοτάκη

«Έχετε προκαλέσει Εγκέλαδο στη χώρα, έχετε γκρεμίσει ό,τι υπάρχει» είπε ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης απευθυνόμενος στον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα στη δευτερολογία του κατά τη διάρκεια της συζήτησης για την Παιδεία στη Βουλή ενώ επεσήμανε ότι η φοιτητική παράταξη στην οποία ήταν επικεφαλής ο Πρωθυπουργός είχε το όνομα «Εγκέλαδος». 

«Χαίρομαι που σύρεστε στην αποδοχή της πρότασης μας» σημείωσε ο κ. Μητσοτάκης αναφορικά με το αίτημα για προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση για τη διαπλοκή και τη διαφθορά  που κατέθεσε ο Πρωθυπουργός.

«Θέλω να γυρίσω το ρολόι του χρόνου πίσω, έξι μήνες τον Μάρτιο 2016, όταν με το ίδιο θράσος που επιδείξατε και σήμερα ζητούσατε προ  ημερησίας συζήτηση για τη διαφθορά και τη διαπλοκή. Έγινε αυτή η συζήτηση και κατά γενική ομολογία υποστήκατε μια πανωλεθρία. Επανέρχεστε λοιπόν στον τόπο του εγκλήματος» σημείωσε ο κ. Μητσοτάκης προσθέτοντας:

«Υπάρχει όμως μια μεγάλη διαφορά. Σε σχέση με το τι γνωρίζαμε τον Μάρτιο έχουν προστεθεί μια σειρά από δεδομένα στο δημόσιο διάλογο. Ο κ. Καλογρίτσας, η Τράπεζα Αττικής, οι offshore της Αυγής. Με πολύ μεγάλη χαρά λοιπόν θα έρθουμε να τα συζητήσουμε όλα».

Επίσης, ο κ. Μητσοτάκης επιτέθηκε στον κ. Τσίπρα ο οποίος προηγουμένως είχε πει: «Το πρόβλημά μας, κ. Μητσοτάκη, όταν με κατηγορείτε για τα δικά μου βιώματα, είναι μάλλον τα δικά σας βιώματα, γιατί μέχρι να ασχοληθείτε με την πολιτική δεν είχατε περάσει ούτε απ' έξω από δημόσιο σχολείο, γι' αυτό και δεν μπορείτε να το υπερασπιστείτε. Υπερασπίζεστε μόνο το ιδιωτικό».

Ο πρόεδρος της ΝΔ απάντησε: «Mιλήσατε για τα βιώματα. Δηλώσατε υπερήφανος για τη συμμετοχή στο μαθητικό και φοιτητικό κίνημα, δικαίωμά σας. Οφείλω να επισημάνω ότι συχνά παρεκτράπη σε εκδηλώσεις βίας που στιγμάτισε δυστυχώς την πολιτική και κοινωνική ζωή. Δεν είχα πρόθεση, αλλά με κατηγορήσατε ότι δεν έχω περάσει έξω από δημόσιο σχολείο και πανεπιστήμιο. Πράγματι είχα τη δυνατότητα να σπουδάσω σε κορυφαίο αμερικάνικο μη κρατικό πανεπιστήμιο. Φαντάζομαι κι εσείς, αν θα θέλατε δεν θα είχατε τη δυσκολία να το κάνετε. Λίγη δουλειά θέλει, την οικονομική άνεση την είχατε.

»Αλλά μην με εγκαλείτε όταν στέλνετε τα παιδιά σας σε ιδιωτικό σχολείο, είναι η απόλυτη υποκρισία. Εσείς ο ίδιος δεν εμπιστεύεστε το εκπαιδευτικό σύστημα, η δικιά σας διαδρομή αναδεικνύει τον βαθμό υποκρισίας».

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ