- CITY GUIDE
- PODCAST
-
13°
Λαφαζάνης: Η Cosco απαγόρευσε συναυλία στο λιμάνι στη μνήμη του Φύσσα
«Ο αυταρχισμός στον Πειραιά δεν θα περάσουν»
Η Cosco αρνήθηκε να παραχωρήσει χώρο του λιμανιού του Πειραιά στο δήμο Κερατσινίου - Δραπετσώνας για τη διοργάνωση συναυλίας στη μνήμη του Παύλου Φύσσα με αφορμή την αυριανή συμπλήρωση τριών χρόνων από τη δολοφονία του, καταγγέλλει ο γραμματέας του Π.Σ. της ΛΑΕ, Παναγιώτης Λαφαζάνης, ο οποίος κάνει λόγο «μεγάλη πρόκληση σε βάρος της δημοκρατικής Ελλάδας» και για «αυταρχική και προκλητική» απόφαση.
Η πλήρης δήλωση του κ. Λαφαζάνη είναι η εξής:
Ενώ αυτές τις μέρες, που κλείνουν τρία χρόνια (Κυριακή 18/9) από τη στυγερή δολοφονία του Παύλου Φύσσα από Χρυσαυγίτικα τάγματα εφόδου, ο δημοκρατικός κόσμος τιμά με αγωνιστικές εκδηλώσεις τη μνήμη του Κερατσινιώτη αντιφασίστα, η Κινέζικη Cosco, στην οποία η κυβέρνηση χάρισε με "προίκα" το λιμάνι του Πειραιά, προέβη σε μια μεγάλη πρόκληση σε βάρος της δημοκρατικής Ελλάδας.
Συγκεκριμένα, η Cosco, με απαντητική επιστολή της, δήλωσε την άρνηση να παραχωρήσει την Κυριακή (18/9) στο Δήμο Κερατσινίου- Δραπετσώνας τον χώρο δίπλα στις Πέτρινες Αποθήκες του λιμανιού, προκειμένου να διοργανωθεί συναυλία στη μνήμα του Παύλου Φύσσα, επικαλούμενη, μάλιστα, λόγους "ασφαλείας", κάτι που θα ήταν αδιανόητο να πράξει οποιαδήποτε διοίκηση του δημοσίου στο λιμάνι του Πειραιά.
Η αυταρχική και προκλητική αυτή απόφαση της διοίκηση της Cosco στο λιμάνι του Πειραιά και σε ένα τόσο ευαίσθητο δημοκρατικό θέμα, έρχεται να επιβεβαιώσει τις ανησυχίες που είχαμε εκφράσει για την τύχη του ΟΛΠ στα χέρια της Cosco.
Γίνεται, μάλλον, προφανές ότι η Cosco επιδιώκει να στεγανοποιήσει το λιμάνι του Πειραιά από την Πειραιώτικη κοινωνία, να το μετατρέψει σε Κινέζικο φέουδο και να το θέσει υπό ιδιόμορφη κατοχή, ενώ σε τελευταία ανάλυση στόχος της είναι να μετατρέψει ολόκληρο τον Πειραιά σε Cosco- town και να τον θέσει υπό τον οικονομικό- πολιτικό έλεγχο της.
Η κυβέρνηση φέρνει πελώριες πολιτικές και ποινικές ευθύνες για το σκάνδαλο της εκχώρησης του ΟΛΠ στην Cosco αλλά και ειδικές ευθύνες γιατί τηρεί σιγή ιχθύος για την αυταρχική και προκλητική συμπεριφορά της Cosco απέναντι στο δημοκρατικό αίτημα του Δήμου Κερατσινίου- Δραπετσώνας και για το αντιδημοκρατικό κλείσιμο του λιμανιού.
Ο αυταρχισμός και η κατοχή της Cosco στον Πειραιά δεν θα περάσουν.
Το ιστορικό λιμάνι της χώρας θα αποδοθεί γρήγορα στο λαό με τους αγώνες του.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ποια είναι η τελευταία μέρα προσφορών
«Πλημμυρισμένη η ανασφάλεια των πολιτών», δήλωσε ο Παύλος Χρηστίδης
Στόχος η πλήρης αναβάθμιση με 100% τηλεδιοίκηση, σηματοδότηση και ETCS έως τον Αύγουστο του 2026
Η υπογραφή ενός νόμου είναι μια πράξη έγκρισης με πολιτικό βάρος
Πού παγώνουν οι άδειες Airbnb σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη και γιατί η άδεια δεν ακολουθεί πλέον το ακίνητο
Σε πλήρη εξέλιξη η διαβούλευση με κοινωνικούς εταίρους - Στόχος τα 950 ευρώ έως το 2027
Το υπουργείο Οικονομικών επιστρατεύει ηλεκτρονικό δελτίο αποστολής, πελατολόγιο και ψηφιακή κάρτα εργασίας παντού
Η συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ συνεχίζεται
Τι πρέπει να γνωρίζουν οι δικαιούχοι
Νέα δομή για υιοθεσίες και ανακαίνιση Ξενώνα Βραχείας Φιλοξενίας παιδιών με αναπηρία
Η απάντηση της υπουργού Τουρισμού στα δημοσιεύματα
Όσα είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος για τα αυθαίρετα
Οι απαντήσεις Φλωρίδη για τη διαδικασία
Η αντίληψη της εξουσίας ως συναδελφική αλληλεγγύη
Ο πρωθυπουργός μίλησε για ΗΠΑ–ΕΕ, Γροιλανδία, κοινή άμυνα και το Συμβούλιο Ειρήνης για τη Γάζα
Δεν θα είμαι υποψήφιος στις εθνικές εκλογές
Ο καθηγητής του ΟΠΑ και μέλος του Συμβουλίου Νομισματικής Πολιτικής της ΤτΕ μιλάει για ανθρώπινο κεφάλαιο, αξιολόγηση στην εκπαίδευση, αγορά εργασίας και το στοίχημα της επιστροφής των νέων στην Ελλάδα
Αύξηση 15,1% στις εκταμιεύσεις – Επτά στα δέκα καταναλωτικά δάνεια μέσω e-banking και m-banking
Νομοσχέδιο για λιγότερη γραφειοκρατία, ταχύτερες διαδικασίες και λύσεις «καθημερινής τρέλας» στο Δημόσιο
Εκπτώσεις σε 35 χώρες, ταξίδια, πολιτισμό και online αγορές
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.