- CITY GUIDE
- PODCAST
-
24°
Το Ποτάμι για ηλεκτρονικό πόθεν έσχες: Η χαρά των ληστών, απαγωγέων, εκβιαστών
«Δεν προστατεύει όλους τους πολίτες και επιτρέπει να υπάρχουν ζώνες ανομίας»
Ανακοίνωση εξέδωσε το Ποτάμι για την ηλεκτρονική υποβολή και ανάρτηση στο διαδίκτυο των περιουσιακών στοιχείων των πολιτικών, αιρετών, δικαστικών και ιδιοκτητών μέσων μαζικής ενημέρωσης.
Αναφέρει ότι «Όλοι οι υπόλοιποι από τα χέρια των οποίων περνάει δημόσιο χρήμα θα είναι και αυτοί υποχρεωμένοι να υποβάλλουν δήλωση περιουσιακών στοιχείων στην οποία θα περιλαμβάνονται τα μετρητά που τυχόν έχουν στο σπίτι εφόσον ξεπερνούν τις 15.000 ευρώ καθώς και τιμαλφή που ξεπερνούν σε αξία τα 30.000 ευρώ: Η χαρά των ληστών, απαγωγέων, εκβιαστών».
Και συνεχίζει «Βέβαια, η κυβέρνηση είπε ότι θα αποκρύπτεται η διεύθυνση όλων εκείνων των οποίων τα περιουσιολόγια θα αναρτώνται – αλλά αυτή η πρόνοια δεν έχει καμία σημασία μιας κι είναι πολύ εύκολο να μάθει κανείς σήμερα την διεύθυνση οποιουδήποτε.
Για άλλη μια φορά η κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ενδύει με τον μανδύα του πολέμιου της διαφοράς μια δράση η οποία αν συνοδεύονταν από μια συνολική δημόσια πολιτική για την διαφάνεια στον δημόσιο βίο θα ήταν σωστή και χρήσιμη, τώρα όμως, με τον τρόπο που εισάγεται αποτελεί ακόμα μια λαϊκιστική κορώνα της κυβέρνησης.
Η διαφάνεια στην άσκηση δημόσιας εξουσίας αποτελεί συστατικό στοιχείο ενός κράτους δικαίου. Το κράτος ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ όμως, δεν παρέχει ούτε τα ελάχιστα εχέγγυα ασφάλειας και προστασίας που οι πολίτες ενός πραγματικού κράτους δικαίου θα απολάμβαναν. Το κράτος ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ:
- Δεν προστατεύει όλους τους πολίτες και επιτρέπει να υπάρχουν ζώνες ανομίας και άβατα όπως τα Εξάρχεια.
- Διχοτομεί την ελληνική κοινωνία σε καλούς και κακούς και αφήνει έρμαιο στη βορά κάθε ιδεοληπτικού επαγγελματίες όπως οι ελεγκτές των μέσων μαζικής μεταφοράς.
- Επιβραβεύει την φοροδιαφυγή και την απόκρυψη στοιχείων από το πόθεν έσχες μιας κι έχει υπουργό τον κ. Σταθάκη ο οποίος «ξέχασε» να δηλώσει 38 ακίνητα και 1,8δις ευρώ. Τι πρόστιμο θα πλήρωνε, άραγε, ο κ. Σταθάκης με βάση όσα ανακοίνωσε σήμερα η κυβέρνηση;
- Ψάχνει τα λεφτά στα στρώματα εκ των υστέρων αντί να ασκεί ενεργές πολιτικές αντιμετώπισης του παράνομου πλουτισμού εκ των προτέρων.
Το Ποτάμι στηρίζει τη διαφάνεια στον δημόσιο βίο και πιστεύει πως όσοι9 αναλαμβάνουν την άσκηση δημόσιων αξιωμάτων συναινούν στο να εκτεθούν στον ευρύτερο έλεγχο της οικονομικής τους ζωής. Επισημαίνει επίσης, ότι μεγαλύτερη σημασία από το «τι έσχες» έχει το «πόθεν έσχες» - ο τρόπος απόκτησης των περιουσιακών στοιχείων των δημόσιων προσώπων. Διαφορετικά η πολιτική μετατρέπεται σε μικροπολιτική και κουτσομπολιό».
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Οι νέες ιρανικές επιθέσεις σε πλοία στα Στενά του Ορμούζ πυροδοτούν ράλι στο αργό
Ποια θα λειτουργήσουν κανονικά
Πώς το εξασφαλίζουν οι αγρότες - Η έκπτωση στην αντλία και το QR code
Τι πρέπει να γνωρίζουν οι συνταξιούχοι
Όλες οι πληρωμές που θα γίνουν
Ο γραμματέας της ΝΔ επικρότησε τον ειρηνικό τους χαρακτήρα
Mε αφορμή τη συμμετοχή του βουλευτή σε πρόσφατη συνάντηση Ελλήνων και Ισραηλινών
Απάντηση για την εξωτερική πολιτική
Τι απάντησε στις κατηγορίες περί ισραηλινού λόμπι
Είχε αισθανθεί έντονη αδιαθεσία
Ο πρώην πρωθυπουργός συνδέει τις εξελίξεις με την ευρύτερη κατεύθυνση της ελληνικής διπλωματίας
Ο υπουργός Υγείας κατηγόρησε τα κόμματα που δεν στηρίζουν το νομοσχέδιο για την προστασία των ανηλίκων
Ο Πρωθυπουργός τόνισε ότι η Ελλάδα υποστηρίζει την κυριαρχία και την ασφάλεια των ΗΑΕ με πράξεις και όχι μόνο με λόγια
O πολιτικός ένιωσε έντονη αδιαθεσία
Τηλεφωνική επικοινωνία Γεραπετρίτη με τον Αιγύπτιο ομόλογό του, Μπαντρ Αμπντελατί
Τα ραντεβού με την ιστορία
«Καλώ την αντιπολίτευση να δείξει υπεύθυνη στάση», δήλωσε ο υπουργός Επικρατείας
Ο επικεφαλής της ευρωομάδας του ΠΑΣΟΚ διατηρεί τη θέση του στην ηγεσία της ομάδας S&D
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.