- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
«Άδειασμα» Δραγασάκη σε Τσίπρα: Η απομείωση χρέους πάει για το 2018
Και συνδέεται με της Ιταλίας
Μόλις δύο εικοσιτετράωρα μετά την τοποθέτηση του Αλέξη Τσίπρα στη ΔΕΘ πως στο θέμα του χρέους βρισκόμαστε πιο κοντά από ποτέ στη λύση, λέγοντας πως το ΔΝΤ πιέζει για λύση μέχρι το τέλος του 2016, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης κατά την πρώτη επίσημη συνεδρίαση της υποεπιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής «άδειασε» με τον τρόπο του τον πρωθυπουργό, εκτιμώντας πως αυτή η διαδικασία μπορεί να τραβήξει μέχρι το 2018. Και σαν να μην έφτανε αυτό, είπε πως το ελληνικό χρέος συνδέεται με της Ιταλίας.
«Δεν είμαι βέβαιος ότι το θέμα του χρέους θα τελειώσει στο τέλος του χρόνου. Θα είναι μια διαδικασία που μπορεί να περάσει και το 2018. Δεν είμαι βέβαιος ότι μπορούμε να πετύχουμε μια μεγάλη απομείωση μόνο γα την Ελλάδα, χωρίς να μειωθεί και το χρέος που έχουν οι δανειστές μας, όπως η Ιταλία κ.λ.π που είναι και αυτοί υπερχρεωμένοι, γι’ αυτό και θα πρέπει να διεκδικήσουμε την ιδέα της πανευρωπαϊκής διευθέτησης. Πάμε, λοιπόν να διεκδικήσουμε και να πετύχουμε τώρα ό,τι καλύτερο μπορούμε και μετά μαζί με όλους τους άλλους να ανοίξουμε αυτή την πανευρωπαϊκή διευθέτηση του χρέους συνολικά» είπε χαρακτηριστικά.
Επίσης, ο κ. Δραγασάκης τόνισε παράλληλα την ανάγκη να υπάρξει συνταγματική πρόβλεψη για το ύψος του χρέους ώστε καμία κυβέρνηση να μην μπορεί να το υπερβαίνει.
Μάλιστα, ο Γιάννης Δραγασάκης πρότεινε το μοντέλο Εκουαδόρ, όπου έχει θεσπιστεί ανάλογη συνταγματική διάταξη που εξειδικεύεται σε ό,τι αφορά το ποσοστό ανεκτού χρέους από την Βουλή. Χαρακτηριστικά ανέφερε πως «δεν λέω να τεθεί στο Σύνταγμα το ποσοστό του χρέους, αυτό μπορεί να γίνεται με απόφαση της Βουλής όπου θα σταθμίζει τις διεθνείς οικονομικές συνθήκες. Είναι κάτι που έχει γίνει από άλλες χώρες, όπως το Εκουαδόρ που έχει θεσπίσει σχετική συνταγματική πρόνοια…».
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Tι προβλέπει η τροπολογία Κώτσηρα
Σε ύψιστη ετοιμότητα ο κρατικός μηχανισμός
Στα Χανιά μεταβαίνει ο υπαρχηγός του Λιμενικού Σώματος
«Για αποκατάσταση της αλήθειας», έκανε λόγο ο γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας
50% προκαταβολή για κάθε ενδιαφερόμενο
«Αποκαθιστούμε μια μεγάλη κοινωνική αδικία», τόνισε η υπουργός Εργασίας
Τι δείχνουν τα νέα στοιχεία
Ξεκίνησε η τρίτη φάση του στεγαστικού προγράμματος του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας
Μ. Χρυσοχοΐδης: «Στόχος η μείωση της ταλαιπωρίας των πολιτών έως και 30%»
Τον Αύγουστο οι πρώτες αυξήσεις
Έργα σε όλη τη χώρα και έμφαση σε υποδομές, καινοτομία και πράσινη ανάπτυξη
Ξεπέρασαν τα 5 δισ. οι εισπράξεις
Ξεκίνησε η υποβολή ενστάσεων για τη δωρεάν φιλοξενία βρεφών και νηπίων τη σεζόν 2026-2027
Πότε πληρώνονται λιπάσματα και αγροτικό πετρέλαιο
Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης παρουσίασε το Εθνικό Πρόγραμμα Ανάπτυξης 2026-2030
Πόσες ενστάσεις γίνονται δεκτές
Πώς θα λειτουργεί το wallet, τι ισχύει με τα όρια
Έρχεται η τρίτη δόση στους δικαιούχους
«Δεν έχουμε πρόβλημα να αντιπαρατεθούμε με τον κ. Μητσοτάκη»
Λίστα γάμου ή μετρητά; Τι συμφέρει περισσότερο το ζευγάρι
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.