- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Ρέγκλινγκ: Χρήσιμη η δημιουργία ενός περιορισμένου προϋπολογισμού της ευρωζώνης
«Λόγοι αισιοδοξίας για την αντοχή και το μέλλον της Ευρωπαϊκής Νομισματικής Ένωσης»
Η δημιουργία ενός περιορισμένου προϋπολογισμού της ευρωζώνης θα μπορούσε να είναι χρήσιμη, αναφέρει ο διευθύνων σύμβουλος του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ESM) Κλάους Ρέγκλινγκ σε άρθρο του για το Eurofi Financial Forum που διεξάγεται στη Μπρατισλάβα.
Ο Ρέγκλινγκ σημειώνει ότι η Ευρωπαϊκή Νομισματική Ένωση (EMU) δεν έχει μία τέτοια δημοσιονομική δυνατότητα, η οποία να μπορεί να χρησιμοποιείται στην περίπτωση ασύμμετρων οικονομικών σοκ σε ορισμένες χώρες. «Μία δημοσιονομική δυνατότητα που δεν οδηγεί σε μόνιμες μεταβιβάσεις ή σε μία αμοιβαιοποίηση του χρέους θα βελτίωνε τη λειτουργία της νομισματικής ένωσης», τονίζει, προσθέτοντας: «Αντίστοιχα εργαλεία υπάρχουν στις ΗΠΑ, όπου οι πολιτείες μπορούν να προσφεύγουν στα λεγόμενα ταμεία για τις δύσκολες ημέρες».
Στο άρθρο του, με τίτλο: «Λόγοι αισιοδοξίας για την αντοχή και το μέλλον της Ευρωπαϊκής Νομισματικής Ένωσης», ο Ρέγκλινγκ σημειώνει ότι συχνά περνούν απαρατήρητες οι θετικές εξελίξεις που σημειώνονται στην ΕΕ και την Ευρωπαϊκή Νομισματική Ένωση. «Η Ευρώπη έχει κάνει καλή πρόοδο και η στήριξη του κοινού παραμένει ισχυρή», σημειώνει.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η κυβέρνηση επιμένει σε στοχευμένα μέτρα αντί για μείωση του ΦΠΑ, σοβαρότητα και σεμνότητα για Κοβέσι
Ποια χώρα θα την ξεπεράσει
«Η λήθη να μη μετατρέπεται σε αιτία αναθεωρητισμού, βίας και μισαλλοδοξίας»
«Είμαστε στο πλευρό της ελληνικής κοινωνίας»
Από το 1963 έως το 2026- Κάθε επίσκεψη προέδρου στην Αθήνα αποτυπώνει μια κρίσιμη συγκυρία
Πότε αναμένεται η πρώτη πληρωμή
«Το "Προλαμβάνω” είναι το μεγαλύτερο πρόγραμμα προληπτικής ιατρικής που έχει γίνει ποτέ στην Ελλάδα»
Ποιοι συνταξιούχοι πληρώνονται
Τι ισχύει με τα κριτήρια
Οι συζητήσεις και τα πρόσωπα
Τι σηματοδοτεί η επίσκεψη του γάλλου προέδρου
Σε απάντηση των δηλώσεων του Έλληνα πρωθυπουργού
Παράλληλα θα υπάρξει και απαλλαγή από δημοτικά τέλη
Παράλληλα, απέρριψε κατηγορίες περί διάθεσης 2 δισ. ευρώ σε ιδιώτες μέσω voucher
Η Ευρώπη στέκεται στο πλευρό της Ουκρανίας από την αρχή του πολέμου, δήλωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης
Ενεργειακή μετάβαση, επενδύσεις και γεωπολιτικοί κίνδυνοι στο επίκεντρο των συζητήσεων
Τι αναφέρει δημοσίευμα του Reuters
Παράλληλα, στάθηκε στις νέες επενδύσεις και συνεργασίες με αμερικανικούς ενεργειακούς κολοσσούς
«Ο δρόμος προς τη μακροζωία περνά μέσα από την πρόληψη, τις δομημένες επιστημονικές παρεμβάσεις, αλλά και τον τρόπο ζωής» - Η συζήτηση στο πλαίσιο του 11oυ Οικονομικού Φόρουμ των Δελφών
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.