- CITY GUIDE
- PODCAST
-
16°
Ναι, χρειαζόμαστε περισσότερο και μεγαλύτερο δημόσιο τομέα
Μήπως εσείς που πληρώνετε αυξημένους φόρους και ασφαλιστικές εισφορές αισθάνεστε κάπως περίεργα;
Μέσα στο ζόφο και την αβεβαιότητα των ημερών ήρθαν δύο ευχάριστες ειδήσεις να μας φτιάξουν τη διάθεση. Η πρώτη: Κατατέθηκε η τροπολογία της κυβέρνησης, σύμφωνα με την οποία περνάει στο Δημόσιο το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών (εδώ).
Για την ακρίβεια, το ανεξόφλητο και μη εξυπηρετούμενο υπόλοιπο (229 εκατομμύρια ευρώ) των δανείων του περνάει στο Δημόσιο, δηλαδή στους φορολογούμενους, ήτοι σε σας και σε μένα. Αυτό που η προηγούμενη κυβέρνηση (ΝΔ-ΠΑΣΟΚ) έκανε με ημίμετρα, χορηγώντας με (ν)τροπολογίες φορολογική ενημερότητα στον οργανισμό του Μεγάρου, ο ΣΥΡΙΖΑ το έκανε με (αριστερή) μεγαλοπρέπεια. Σημειωτέον ότι ο ΣΥΡΙΖΑ διαμαρτυρόταν για τις μεθοδεύσεις των προηγουμένων, αφήνοντας και ένα υπονοούμενο για χάρες στα εκδοτικά συμφέροντα (εδώ). Καταλαβαινόμαστε, έτσι;
Η δεύτερη τροπολογία: Σύμφωνα με νομοθετική ρύθμιση που φέρνει το Υπουργείο Εσωτερικών επιτρέπεται πλέον σε δημοτικές και περιφερειακές αρχές να παραιτηθούν από την άσκηση ένδικων μέσων κατά πρωτόδικων αποφάσεων με τις οποίες διατάσσεται η συνέχιση εργασίας ή η επιστροφή των εργαζομένων στην υπηρεσία τους (εδώ). Αν δεν καταλάβατε, η μαγκιά είναι η εξής: Επείγουσες ανάγκες σε κάποιους Δήμους. Προσλαμβάνονται έκτακτοι συμβασιούχοι, που μετά κατσικώνονται στον Δήμο, είτε με συμπαιγνία των δημάρχων είτε όχι. Έρχονται οι επόμενες δημοτικές αρχές και προσπαθούν να τους απομακρύνουν, ίσως και για να φέρουν τα δικά τους παιδιά. Δήμοι και συμβασιούχοι πάνε στα δικαστήρια. Μετά από αναμονή πολλών ετών το Δικαστήριο διατάσσει (ορισμένες φορές) την επαναφορά των (πρώτων) συμβασιούχων. Άλλοι δήμαρχοι προχωρούν (χαρούμενοι) στην εφαρμογή της απόφασης επαναπρόσληψης, άλλοι το παλεύουν και πάνε σε έφεση. Για όσους δημάρχους δεν έκαναν έφεση, η προηγούμενη κυβέρνηση θεωρούσε ότι διέπρατταν πειθαρχικό παράπτωμα. Όφειλαν να εξασκήσουν όλα τα ένδικα μέσα για να καθυστερήσουν (κατ’ ελάχιστον) την επαναπρόσληψη. Λοιπόν, μετά τη χθεσινή τροπολογία, κανένα άγχος για τους τοπικούς άρχοντες. Δεν φέρνουν την παραμικρή αντίσταση, προσλαμβάνουν ως μόνιμους τους παλιούς έκτακτους και, αν δεν φτάνουν, φέρνουν και άλλους έκτακτους! Λεφτά υπάρχουν.
Μήπως εσείς που πληρώνετε με τους αυξημένους φόρους και τις φουσκωμένες ασφαλιστικές εισφορές τα παραπάνω χουβαρνταλίκια αισθάνεστε κάπως περίεργα; Ναι, χρειαζόμαστε περισσότερο και μεγαλύτερο δημόσιο τομέα.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ο ΣΥΡΙΖΑ αποστασιοποιείται από το δημοσίευμα - «Δεν αντιπροσωπεύει τις θέσεις μας»
Πληρωμές 1,2 δισ. ευρώ έως τέλος Δεκεμβρίου - Κάλεσμα για υπεύθυνες κινητοποιήσεις
Από 5,5 ευρώ σε 2,5 ευρώ ανά χιλιόμετρο με τα νέα ηλεκτρικά λεωφορεία
Η νέα πρέσβης των ΗΠΑ αναδεικνύει τον ρόλο της Ελλάδας ως ενεργειακό και τεχνολογικό κόμβο στη στρατηγική Τραμπ
Η Ελλάδα εξοφλεί πρόωρα δάνεια ύψους 5,29 δισ. ευρώ - Τα οφέλη στην οικονομία
Στο βίντεο παρελαύνουν φράσεις με παιχνιδιάρικη διάθεση
Ο πρωθυπουργός κάλεσε τους αγρότες σε συντεταγμένη εκπροσώπηση
Η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας εξαπολύει σφοδρή επίθεση στον πρώην πρωθυπουργό για «Ιθάκη» και Μάτι
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος άνοιξε την πόρτα σε συνάντηση - Τόνισε ότι οι παραβατικές συμπεριφορές δεν θα γίνουν ανεκτές
Ο πρόεδρος της Νέας Αριστεράς σχολιάζει την εκδήλωση για την «Ιθάκη»
Ποιοι δικαιούνται το δώρο - Πώς υπολογίζεται και ποιες κυρώσεις προβλέπονται για τους εργοδότες
«Ζωτικής σημασίας για τις ελληνοαμερικανικές σχέσεις η Βόρεια Ελλάδα» είπε η Αμερικανίδα πρέσβειρα
«Η περίοδος που διανύουμε είναι δύσκολη και απαιτητική για τον αγροτικό κόσμο και αποτυπώνεται και στις κινητοποιήσεις»
«Η κατάληξη θα είναι το νησί της Καλυψώς με την ψευδαίσθηση της Ιθάκης»
Πολιτική Προστασία και υπηρεσίες σε 24ωρη επιφυλακή για την ασφάλεια των πολιτών
Τονίζει τη σημασία του διαλόγου με Τουρκία και Λιβύη - Ζητά «πατριωτικό ρεαλισμό»
«Το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι ότι δεν λέει ποιος φταίει...» σημείωσε
Τι κάνουν όσοι θα ήθελαν αντιπολίτευση της προκοπής;
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.