Πολιτικη & Οικονομια

Μπακογιάννη κατά Τσίπρα: Αν δεν μπορεί να κυβερνήσει να έρθει στη Βουλή και να δηλώσει αδυναμία

Σκληρή επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
319842-628952.jpg
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΛΕΣΙΔΗΣ

Σκληρή επίθεση στον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, εξαπέλυσε η Ντόρα Μπακογιάννη, καλώντας τον να κυβερνήσει, διαφορετικά «να προσέλθει στη Βουλή και να δηλώσει αδυναμία».

«Ο κ. Τσίπρας έχει τεράστιες ευθύνες για τις αποφάσεις του, το κόστος των οποίων πληρώνει σήμερα ο ελληνικός λαός» δήλωσε σε συνέντευξή της στο Έθνος της Κυριακής κι επεσήμανε: «Ο Σύριζα οδήγησε τη χώρα τρεις φορές σε εκλογές μέσα στο 2015 και πριν έξι μήνες έλαβε εντολή να κυβερνήσει. Σήμερα ανοίγει πάλι θέμα εκλογών. Είναι τραγελαφικά όλα αυτά».

Με διάθεση αυτοκριτικής η κ. Μπακογιάννη τόνισε ότι τα λάθη της ΝΔ συνετέλεσαν στην επιτυχία του Αλέξη Τσίπρα. «Η παράταξή μας πολλές φορές έπεσε θύμα της λαϊκίστικης νοοτροπίας της αντιπολίτευσης, αλλά και της κοινωνίας, που ήθελε να ακούει μόνο ευχάριστα πράγματα και απέρριπτε κάθε μεταρρυθμιστική προσπάθεια» είπε.

Μιλώντας για τις ευρωπαϊκές συμμαχίες σημείωσε ότι «κανείς δεν θα μας σώσει εάν εμείς δεν είμαστε αποφασισμένοι να σωθούμε».

Για το μεταναστευτικό η Ντόρα Μπακογιάννη τονίζει πως «το μεταναστευτικό μπορεί να μετατραπεί σε βόμβα που θα διαλύσει την Ευρωπαϊκή Ένωση. Δυστυχώς αυτό γίνεται αντιληπτό περισσότερο από τις ονομαζόμενες παλαιές ευρωπαϊκές χώρες. Δεν γίνεται καθόλου κατανοητό από τις νέες ευρωπαϊκές χώρες. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ είχε ευθύνες, αφού χρειάστηκε να περάσει ένας ολόκληρος χρόνος για να αντιληφθεί το μέγεθος του προβλήματος, ενώ ταυτόχρονα έστελνε λάθος μηνύματα σε πρόσφυγες, μετανάστες και διακινητές. Το χειρότερο όλων είναι ότι με την απειρία και την ασυνέπεια της έδωσε άλλοθι σε εταίρους, οι οποίοι είναι συνειδητά απέναντι στην Ελλάδα, να μας επιτεθούν και να μας απειλούν με κλείσιμο συνόρων».

Σύμφωνα με την ίδια «η ΝΔ δεν θα επιτρέψει ποτέ να γίνει η Ελλάδα αποδιοπομπαίος τράγος της Ευρώπης με άλλοθι την ανικανότητα της κυβέρνησής της. Θα δώσουμε σκληρή μάχη για να εξηγήσουμε ότι τα ευρωπαϊκά σύνορα είναι στο Αιγαίο, ότι οι αποφάσεις πρέπει να είναι συλλογικές και ως προς τις νέες χώρες οι οποίες όταν μπήκαν στην Ευρώπη δεν απέκτησαν μόνο δικαιώματα αλλά και υποχρεώσεις.

Άλλωστε το μεταναστευτικό είναι ένα ευρωπαϊκό ζήτημα και η επίλυσή του απαιτεί στενή συνεργασία, συντονισμένη δράση και συνέπεια από όλους τους εμπλεκόμενους».

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ