Πολιτικη & Οικονομια

Τσίπρας: Το προσφυγικό δεν αντιμετωπίζεται ρίχνοντας ανθρώπους στη θάλασσα

Ο πρωθυπουργός από το βήμα της Διάσκεψης Δωρητών για τη Συρία στο Λονδίνο

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
319206-628215.jpg
EPA/BEN STANSALL

«Παρά τις οικονομικές δυσκολίες που αντιμετωπίζει η Ελλάδα έχει λάβει ένα συμβολικό ποσό για την αντιμετώπιση της προσφυγικής κρίσης, αλλά η μάχη των πολιτών δεν είναι συμβολική, είναι ανεκτίμητη», τόνισε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας από το βήμα της Διάσκεψης Δωρητών για τη Συρία στο Λονδίνο.

Καταλόγισε ευθύνη στη διεθνή κοινότητα γι' αυτή την προσφυγική κρίση και ζήτησε η αντιμετώπιση του ζητήματος να γίνει με βάση τις ανθρωπιστικές αξίες, «δεν μπορούμε να την αντιμετωπίσουμε ρίχνοντας ανθρώπους στη θάλασσα», είπε χαρακτηριστική ο Αλέξης Τσίπρας.

Ο Έλληνας πρωθυπουργός αναφέρθηκε ιδιαίτερα στις προσπάθειες που κάνει η χώρα μας η οποία «έχει βιώσει τις επιπτώσεις της ανθρωπιστικής κρίσης και επιμένουμε να αντιμετωπίσουμε την πρόκληση με βάση της ανθρωπιστικές αξίες». Ζήτησε ένα ισχυρό πρόγραμμα επανεγκατάστασης και εκτίμησε ότι η κρίση αυτή θα διαρκέσει για πάρα πολλά χρόνια.

Διερωτήθηκε στη συνέχεια «τι θα συνέβαινε σε εκατομμύρια Σύρους αν η Τουρκία, ο Λίβανος είχαν αποφασίσει να χτίσουν τοίχους ή όλες οι ευρωπαϊκές χώρες έλεγαν δεν θέλουμε μετανάστες». Επέμεινε στην ανάγκη συνεργασίας και βοήθειας προς τις χώρες που γειτονεύουν με τη Συρία και φέρουν το βάρος εκατομμύρια προσφύγων καθώς και την παύση των εχθροπραξιών.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ