- CITY GUIDE
- PODCAST
-
14°
Τσακαλώτος προς Μητσοτάκη για ΔΝΤ: «Εσείς είπατε “Yes, please”»
«Το 2014 είχατε συμφωνήσει με το Ταμείο για νέα μέτρα για τις συντάξεις»
Χρησιμοποιείτε τη γλώσσα των Αμερικανών ρεπουμπλικάνων, όταν θεωρείτε την «αναδιανομή», «ταξικό μίσος», είπε ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος, απαντώντας από το βήμα της Βουλής το βράδυ της Τρίτης , στις αναφορές του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης Κυριάκου Μητσοτάκη για το νέο Ασφαλιστικό.
Αναφερόμενος ειδικότερα στην άποψη, ότι έως το 2014 το Ασφαλιστικό ήταν βιώσιμο, ο υπουργός Οικονομικών επικαλέστηκε έκθεση του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ), τον Ιούνιο του ίδιου χρόνου, σύμφωνα με την οποία, η συνταξιοδοτική δαπάνη έφθανε το 17% του ΑΕΠ, την ώρα που ο μέσος ευρωπαϊκός όρος είναι στο 8% και στο 9% του ΑΕΠ, και η ελληνική κυβέρνηση είχε δεσμευτεί ότι θα λάβει νέα μέτρα.
«Αν δεν είναι έτσι, να κάνετε μήνυση στο Δ.Ν.Τ., γιατί λέει όχι μόνο ότι σας ζήτησε νέα μέτρα, αλλά και εσείς είπατε "yes please"» είπε απευθυνόμενος στη Νέα Δημοκρατία ο κ. Τσακαλώτος. Το συγκριτικό πλεονέκτημα της Ελλάδας δεν είναι οι χαμηλοί μισθοί, η μερική απασχόληση και η μαύρη εργασία, σημείωσε ο υπουργός Οικονομικών, αλλά οι καλές δουλειές με καλούς μισθούς και η ελεγχόμενη αγορά εργασίας που δημιουργεί έσοδα για το ασφαλιστικό.
«Εμείς θέλουμε ανάπτυξη με ισότητα και αποτελεσματικότητα. Θεωρούμε ότι οι εργαζόμενοι και το περιβάλλον αποτελούν πλούτο, εμείς δεν επιλέγουμε να μειώσουμε τους μισθούς και τις συντάξεις και η διαφορά μας είναι κρυστάλλινη» κατέληξε ο κ. Τσακαλώτος.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η αντίληψη της εξουσίας ως συναδελφική αλληλεγγύη
Ο πρωθυπουργός μίλησε για ΗΠΑ–ΕΕ, Γροιλανδία, κοινή άμυνα και το Συμβούλιο Ειρήνης για τη Γάζα
Δεν θα είμαι υποψήφιος στις εθνικές εκλογές
Ο καθηγητής του ΟΠΑ και μέλος του Συμβουλίου Νομισματικής Πολιτικής της ΤτΕ μιλάει για ανθρώπινο κεφάλαιο, αξιολόγηση στην εκπαίδευση, αγορά εργασίας και το στοίχημα της επιστροφής των νέων στην Ελλάδα
Αύξηση 15,1% στις εκταμιεύσεις – Επτά στα δέκα καταναλωτικά δάνεια μέσω e-banking και m-banking
Νομοσχέδιο για λιγότερη γραφειοκρατία, ταχύτερες διαδικασίες και λύσεις «καθημερινής τρέλας» στο Δημόσιο
Εκπτώσεις σε 35 χώρες, ταξίδια, πολιτισμό και online αγορές
Πρόταση συμβιβασμού για τη Γάζα, στήριξη σε Δανία–Γροιλανδία και μήνυμα εκτόνωσης στις ευρωατλαντικές σχέσεις
Στο 16% το προβάδισμα, στο 50% η δημοφιλία Καρυστιανού
Με αφορμή φερόμενες πωλήσεις ακινήτων σε Βούλγαρους επενδυτές
Ο πρώην πρόεδρος του ΟΠΕΚΕΠΕ μίλησε για τεχνική λύση, βοσκοτόπια, ελέγχους ΕΕ και διαχρονική εγκατάλειψη
Έτος ορόσημο το 2025 - Πώς η ψηφιοποίηση και το gov.gr διπλασίασαν τους εγγεγραμμένους δωρητές
Στην κηδεία ο Βασίλης Κικίλιας - Στο νοσοκομείο παραμένει 50χρονη λιμενικός
Ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος αναλύει τις ευκαιρίες και τους κινδύνους
Για το ίδιο το ΠΑΣΟΚ αλλά και για τους εκατοντάδες χιλιάδες ψηφοφόρους που ψάχνουν σοβαρή εναλλακτική, και όχι άλλο ένα αριστερό πείραμα, είναι καταστροφή
Μια προσωπική συζήτηση μακριά από την επικαιρότητα για το οικονομικό-πολιτικό σκηνικό της μεταπολεμικής Ελλάδας και το αύριο της χώρας. Αφορμή το νέο του βιβλίο, «Ελλάδα 1953-2024 - Χρόνος και Πολιτική Οικονομία».
Τετραήμερες εργασίες, με εισήγηση Χαρίτση και ψηφοφορίες για θέσεις και πολιτική απόφαση
Εντός Φεβρουαρίου το νομοσχέδιο - Σε εφαρμογή το ΕΡΓΑΝΗ 2 και νέο πρόγραμμα για 10.000 γυναίκες
Θα αναχωρήσει για τις Βρυξέλλες
Σημαντικές απώλειες για ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ και Πλεύση
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.