- CITY GUIDE
- PODCAST
-
16°
Μητσοτάκης: Παράδειγμα εξόδου από την κρίση η Κύπρος
Να αποτελέσει η Κύπρος «παράδειγμα εξόδου από την κρίση για την ιδεοληπτική κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ» εύχεται ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης, που πραγματοποιεί στη Μεγαλόνησο την πρώτη επίσημη επίσκεψη μετά την εκλογή του.
Με μήνυμά του στο Twitter ανέδειξε τη δυναμική του ταξιδιού του ενώ με συνεντεύξεις που προηγήθηκαν είχε υπογραμμίσει τη σπουδαιότητα που δίνει στο Κυπριακό σε μια κρίσιμη συγκυρία.
Ο νεοεκλεγείς πρόεδρος της ΝΔ έχει σήμερα συναντήσεις με τον Πρόεδρο Νίκο Αναστασιάδη, τον πρόεδρο της Βουλής των αντιπροσώπων, αρχηγούς των κοινοβουλευτικών κομμάτων και τον πρόεδρο του ΔΗΣΥ. Το ταξίδι Μητσοτάκη πραγματοποιείται σε κλίμα ευφορίας, καθώς προβάδισμα δίνουν στη Νέα Δημοκρατία σειρά δημοσκοπικών μετρήσεων αμέσως μετά την ανάδειξή του στην ηγεσία του κόμματος. Τελευταία, η δημοσκόπηση της Κάπα Research (προβάδισμα 1,3% έναντι του ΣΥΡΙΖΑ).
Την ίδια ώρα, ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, διέκρινε μεθόδευση για το στήσιμο ενός «νέου κάλπικου δίπολου», ανάμεσα στον ΣΥΡΙΖΑ και στη ΝΔ, μετά την εκλογή Μητσοτάκη. Μιλώντας την Κυριακή σε συνεστίαση του ΚΚΕ στο Λασίθι τόνισε ότι η ΝΔ «στο μυαλό της έχει την πιο γρήγορη υλοποίηση μέτρων στήριξης της ανάκαμψης για λογαριασμό του κεφαλαίου».
Παράλληλα, σε άρθρο του σε ειδική έκδοση του «Economist», με τίτλο «Αλλαγή του πολιτικού σκηνικού», ο Κυριάκος Μητσοτάκης τονίζει ότι «το 2016 θα είναι άλλο ένα υφεσιακό έτος», θυμίζει ότι «η κυβέρνηση Νέας Δημοκρατίας-ΠΑΣΟΚ υλοποίησε σε μικρό χρονικό διάστημα την πιο θεαματική δημοσιονομική προσαρμογή που σημειώθηκε ποτέ στον κόσμο».
Υπογραμμίζει ότι ανησυχεί γιατί «δεν προχωρούν οι διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις», εκτιμά ότι «το 2016 θα εξελιχθεί με ταχύ ρυθμό η θεσμική διάβρωση της χώρας από τη φασίζουσα κομματική νοοτροπία του ΣΥΡΙΖΑ» και βλέπει ως «αισιόδοξη πολιτική, μεσοπρόθεσμα, την κατάρρευση της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ».
Ταυτόχρονα, σε συνέντευξη στο Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων επισημαίνει ότι «η κρίση δεν μπορεί να είναι "άλλοθι" διεθνούς αμηχανίας ή εθνικής αδυναμίας» και τονίζει ότι δεν πρέπει να πληγεί «η αποφασιστικότητα ή η δυνατότητά μας να υποστηρίξουμε, να προβάλουμε και να προωθήσουμε τα εθνικά μας συμφέροντα σε όλο το εύρος των ζητημάτων που απασχολούν την ελληνική εξωτερική πολιτική, με πρώτο, βέβαια, το Κυπριακό».
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ένα ισχυρό μήνυμα ελπίδας, ανθρωπισμού και διεθνούς αλληλεγγύης
Σκληρή απάντηση του υπουργείου Εξωτερικών στις δηλώσεις για τους μουφτήδες της Θράκης
Επικοινωνία με τον Αρχιεπίσκοπο Συμεών είχε ο πρωθυπουργός
«Σήμερα είναι μια ιστορική ημέρα για τον Ελληνισμό και την Ορθοδοξία», ανέφερε ο υπουργός Εξωτερικών
Στο βήμα της Παναττικής Συνδιάσκεψης της ΟΝΝΕΔ ο κυβερνητικός εκπρόσωπος
Ο υπουργός Επικρατείας συγκρίνει την πορεία των δύο οικονομιών από το 2019 έως σήμερα
Παρεμβάσεις 500 εκατ. ευρώ, φοροαπαλλαγές, περιορισμοί στα Airbnb και νέα στεγαστικά προγράμματα
Ο αμερικανικός οίκος βλέπει ισχυρές δημοσιονομικές επιδόσεις, συνεχή μείωση του χρέους και ανθεκτική ανάπτυξη
O πρωθυπουργός υπερασπίστηκε την κυβερνητική πολιτική κατά της φοροδιαφυγής
Τα Βριλήσσια επισκέφτηκε ο πρωθυπουργός όπου πραγματοποίησε ομιλία σε πολίτες, ενώ είχε προηγηθεί επίσκεψή του στα αντιπλημμυρικά έργα της περιοχής
Οι ελλείψεις σε Παθολογικές και Επείγοντα
H απάντηση στην προτροπή της να στηρίξει την ΕΛΑΣ
Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στον ρόλο της Εκκλησίας στη διατήρηση και ενίσχυση των δεσμών της Ελλάδας με την ομογένεια
Υποχρεωτική η εγγραφή στο νέο ΝΠΔΔ εντός ενός έτους για όσους διαθέτουν άδεια άσκησης επαγγέλματος
Κορυφαίοι αναλυτές και ειδικοί εξετάζουν τις ελληνοτουρκικές σχέσεις και τις γεωπολιτικές προκλήσεις
Ό,τι χρειάζεται να γνωρίζετε
Οι νέες ιρανικές επιθέσεις σε πλοία στα Στενά του Ορμούζ πυροδοτούν ράλι στο αργό
Ποια θα λειτουργήσουν κανονικά
Πώς το εξασφαλίζουν οι αγρότες - Η έκπτωση στην αντλία και το QR code
Τι πρέπει να γνωρίζουν οι συνταξιούχοι
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.