- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Βερολίνο: Δεν φεύγει η Ελλάδα από τη Σένγκεν
Απάντηση Σταϊνμάιερ στην Αυστριακή υπουργό Εσωτερικών
«Ψευδολύση». Με αυτή τη λέξη χαρακτήρισε ο υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας Φρανκ-Βάλτερ Σταϊνμάιερ την πρόταση της υπουργού Εσωτερικών της Αυστρίας να αποπεμφθεί η Ελλάδα από τη Ζώνη Σένγκεν, αν η Αθήνα «δεν κάνει περισσότερα για τη διασφάλιση των εξωτερικών συνόρων της».
«Οι ψευδολύσεις, όπως ο αποκλεισμός χωρών από τη Ζώνη Σένγκεν, δεν προωθούν απολύτως τίποτα και, κυρίως, δεν περιορίζουν τις προσφυγικές ροές και διχάζουν την Ευρώπη», δήλωσε ο κ. Σταϊνμάιερ, τονίζοντας ότι «δεν θα υπάρξει λύση στην κρίση των προσφύγων αν χαθεί η αλληλεγγύη».
Η Αυστριακή υπουργός Γιοχάνα Μικλ-Λάιτνερ λέει σε συνέντευξή της που θα δημοσιευτεί στο κυριακάτικο φύλλο γερμανικής εφημερίδας ότι «αν μια χώρα του Σένγκεν δεν ανταποκρίνεται στις υποχρεώσεις της (...) δεν απαγορεύεται να γίνονται ορισμένες σκέψεις» και ότι είναι «μύθος» το ότι δεν μπορούν να ελεγχθούν τα ελληνοτουρκικά σύνορα. «Η υπομονή πολλών Ευρωπαίων έφτασε στα όριά της (...) Μιλήσαμε πολύ, τώρα, είναι ώρα για πράξεις. Το θέμα είναι να προστατεύσουμε τη σταθερότητα, την τάξη και την ασφάλεια στην Ευρώπη».
Να θυμίσουμε ότι η προεδρία του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης είχε αποκλείσει τον Δεκέμβριο την πιθανότητα της αποπομπής της Ελλάδας από τη Ζώνη Σένγκεν, με τον υπουργό Εσωτερικών του Λουξεμβούργου, Ζαν Άσελμπορν, η χώρα του οποίου ασκούσε την προεδρία της ΕΕ, να υπογραμμίζει ότι «δεν είναι νομικά εφικτό» να αποκλειστεί μια χώρα από τη ζώνη Σένγκεν.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Aπαντώντας νωρίτερα σήμερα στη Βουλή σε επίκαιρη ερώτηση
Σφοδρή επίθεση σε Μητσοτάκη
Το Δίκτυο αναδεικνύει τις αλλαγές στην εργασία μέσω έρευνας για την τεχνητή νοημοσύνη
Η απάντηση της κυβέρνησης στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ και την έκτακτη συνέντευξη Τύπου
Επανεκκίνηση διμερών σχέσεων και τεχνικών επιτροπών με στόχο συμφωνίες αμοιβαίου οφέλους
Καθορίστηκε η τελική ημερομηνία για τις συμβάσεις - Στόχος η ολοκλήρωση του προγράμματος
630 διαθέσιμα γεύματα ημερησίως στις οκτώ δημοτικές σχολικές μονάδες του νησιού
Η ανάρτηση στα social media και το «ευχαριστώ» στους γιατρούς του ΕΣΥ
Στο βιβλίο προσπάθησα να καταγράψω με εντιμότητα τη διεθνή πρακτική για να καταλάβουμε εάν είμαστε εγκλωβισμένοι στις υπερβολές και στα «δίκαιά» μας ή στον «ρεαλισμό» μας
Η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ κατήγγειλε στη Βουλή την καθυστέρηση στην προστασία των καταναλωτών
Με αφορμή την αρχειοθέτηση από τον Άρειο Πάγο της υπόθεσης των υποκλοπών
Τι κατέθεσε ο πρώην πρόεδρος του Οργανισμού, Γρηγόρης Βάρρας
Πού γίνεται η αίτηση, τι να προσέξετε
Ολοκληρώθηκε η αντιστοίχιση για 1,9 εκατ. επιχειρήσεις, ψηφιακή βεβαίωση και νέοι ΚΑΔ
«Δίνουμε τη δυνατότητα σε κάθε πολίτη να μειώσει το κόστος ενέργειάς του», δήλωσε ο υπουργός Περιβάλλοντος
Πώς θα πάρεις έως 300 ευρώ με λίγα βήματα
«Νομίζω ότι όλο αυτό οφείλεται σε πάρα πολύ μεγάλη παρεξήγηση» σημείωσε η πρώην υπουργός
«Τέλος στα ψιλά γράμματα και τις αυθαίρετες πρακτικές», δήλωσε ο υπουργός ανάπτυξης
Ο πρωθυπουργός υπογράμμισε την ανάγκη ρεαλιστικής προσέγγισης στην πράσινη μετάβαση
Η αντίδραση Ανδρουλάκη
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.