Πολιτικη & Οικονομια

Συνάντηση Σκουρλέτη – Ράιτ της «Eldorado Gold»

Πρόστιμα από τη μια, απειλές από την άλλη

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
317074-625221.jpg

Στις 2.30 το μεσημέρι σήμερα Τετάρτη θα συναντηθούν ο υπουργός Περιβάλλοντος κ. Πάνος Σκουρλέτης (φωτογραφία) και ο διευθύνων σύμβουλος της «Eldorado Gold» κ. Πολ Ράιτ, για να συζητήσουν –σε εξαιρετικά άσχημο κλίμα- το μέλλον της εξορυκτικής δραστηριότητας της εταιρίας στα ορυχεία χρυσού της Χαλκιδικής.

Οι χτεσινές εξελίξεις που φόρτισαν την κατάσταση:

· Ο κ. Ράιτ είπε σε συνέντευξη Τύπου: «είναι θέμα χρόνου να σταματήσει τελείως η δραστηριότητά της εταιρίας στην Ελλάδα», όσο καθυστερούν να λυθούν τα θέματα που αφορούν την εξορυκτική δραστηριότητα 

· Ύστερα από εισηγήσεις του Σώματος Επιθεώρησης Περιβάλλοντος, επιβλήθηκαν στην εταιρία δυο πρόστιμα συνολικού ύψους 1.734.300 € για 21 παραβάσεις της νομοθεσίας στα ορυχεία Ολυμπιάδας και Στρατωνίου. «Οι περιβαλλοντικοί όροι για μας δεν είναι ζήτημα υποχρέωσης, αλλά ζήτημα ζωής. Και για τις αρχές τις εταιρίας μας και για το καλό του τόπου», απάντησε η εταιρία 

· Ο κ. Σκουρλέτης μίλησε για σόου και εκβιασμό από τη μεριά της εταιρίας: «Ζητούν από το υπουργείο να μην ασκήσει τον ελεγκτικό του ρόλο. Από το υπουργείο δεν υπάρχει καμία καθυστέρηση, Καθυστερήσεις υπάρχουν στις αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας. Από το 2007 δεν έχουν καταβάλει κανέναν φόρο».

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο ψυχίατρος πάει υπουργείο
Ρεπορτάζ για τη γραφειοκρατία: Ο ψυχίατρος πάει υπουργείο

«Η γραφειοκρατία είναι γραφειοκρατία. Νομοθετείται από άσχετους μανδαρίνους και προωθείται από υπουργούς, οι οποίοι αντιδρούν φοβικά στους κατά καιρούς πανικούς, εξίσου άσχετων τηλεπερσόνων»

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.