Πολιτικη & Οικονομια

Θετικές οι πρώτες αντιδράσεις των θεσμών στο Ασφαλιστικό

Κατρούγκαλος: Η κυβέρνηση έχει κόκκινες γραμμές και θα τις σεβαστεί «έως το τέλος»

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
316842-624931.jpg

Θετικές είναι οι πρώτες αντιδράσεις των θεσμών στις προτάσεις που έχει καταθέσει η ελληνική κυβέρνηση για τη μεταρρύθμιση του Ασφαλιστικού, όπως δήλωσε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων από το Βερολίνο ο υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Γιώργος Κατρούγκαλος. Ο υπουργός τόνισε ότι η διαπραγμάτευση θα είναι δύσκολη, αλλά υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση έχει κόκκινες γραμμές τις οποίες θα σεβαστεί «έως το τέλος».

«Προσπαθούμε να ξεπεράσουμε τα προβλήματα και τις μνημονιακές δεσμεύσεις - τις οποίες, αν περιοριζόμαστε να εφαρμόσουμε, δεν θα λύναμε το ζήτημα - στο πλαίσιο μιας πλήρους, σαρωτικής μεταρρύθμισης που θέλει μεν να συγκρατήσει την συνταξιοδοτική δαπάνη, με όρους όμως κοινωνικής δικαιοσύνης, προστατεύοντας τους πιο αδύναμους», εξήγησε ο κ. Κατρούγκαλος σε δήλωσή του στο Αθηναϊκό Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων στο Βερολίνο, όπου συμμετέχει σε συνέδριο της Ευρωπαϊκής Αριστεράς και είχε συναντήσεις με επικεφαλής των γερμανικών συνδικάτων.

Η επίσκεψή του, κατά δήλωση του Κατρούγκαλου, πραγματοποιείται στο πλαίσιο της προσπάθειας «να ενισχύσουμε τα διπλωματικά ερείσματα και γενικά τις θέσεις της χώρας στο εξωτερικό, να δείξουμε παντού ότι η μεταρρύθμιση του ασφαλιστικού δεν είναι αποκλειστικά ελληνικό θέμα, αλλά αφορά το σύνολο της Ευρώπης, καθώς η υπεράσπιση του κοινωνικού κράτους είναι αυτή τη στιγμή το υπ´ αριθμόν ένα ζήτημα σε όλη την ήπειρό μας». Την ερχόμενη εβδομάδα ο κ. Κατρούγκαλος θα συναντηθεί στο Παρίσι με τους ομολόγους του της Γαλλίας, της Γερμανίας και της Πορτογαλίας.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ