- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Εντός Ιανουαρίου η ρύθμιση για αφορολόγητο με πλαστικό χρήμα
Εντός του Ιανουαρίου έρχεται η σχετική νομοθετική ρύθμιση με την οποία το αφορολόγητο θα χτίζεται μέσω της χρήσης πλαστικού χρήματος, όπως είπε ο διευθυντής του γραφείου του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών, Τρύφωνα Αλεξιάδη, Παναγιώτης Μελαχρινός.
Μιλώντας στην εκπομπή "MEGA Σαββατοκύριακο" ο κ. Μελαχρινός εξήγησε πως η επεξεργασία της ρύθμισης βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη και τόνισε πως θα έχει αναδρομική ισχύ. "Θα υπάρξουν κατηγορίες συμπολιτών μας που θα εξαιρεθούν από την υποχρέωση της χρήσης πλαστικού χρήματος", είπε ο Π. Μελαχρινός αναφερόμενος σε κοινωνικές ομάδες όπως οι ηλικιωμένοι.
Ερωτηθείς για το ποσοστό του εισοδήματος που θα καλύπτεται από το αφορολόγητο είπε: "Νομίζω ότι θα είναι πιο γενναίο το ποσοστό αυτό από εκείνο που είχαμε συνηθίσει, δηλαδή το 10%".
Πάντως όπως φαίνεται η χρήση των μηχανημάτων POS από τις επιχειρήσεις που ήδη λειτουργούν δεν θα είναι υποχρεωτική, ωστόσο εξετάζεται ακόμα το ενδεχόμενο όσες νέες επιχειρήσεις ξεκινούν τη λειτουργία τους να έχουν υποχρεωτικά και αυτό το σύστημα.
Σύμφωνα με τον κ. Μελαχρινό θα υπάρχει για τους επιχειρηματίες και ένας ακατάσχετος λογαριασμός, ο οποίος θα είναι συνδεδεμένος με τα POS ώστε να γίνονται κανονικά οι πληρωμές προμηθευτών και ΦΠΑ. Ως προς τις αντικειμενικές αξίες ο δ/ντης του γραφείου του κ. Αλεξιάδη δήλωσε πως θα έχουν αναδρομική ισχύ από 22/5/2015 και τόνισε πως σε ορισμένες περιοχές θα μειωθούν, ενώ σε κάποιες άλλες θα παραμείνουν αμετάβλητες.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Στα 4,12 δισ. ευρώ το κόστος
«Εδωσα μια μάχη όχι για τον εαυτό μου αλλά και για τον Ελληνισμό», είπε για την περιπέτειά του με τις αλβανικές αρχές
Αυτοψίες σε έργα στα Φάρσαλα και τον Δομοκό
Το μήνυμα του προέδρου του ΠΑΣΟΚ στις νέες και τους νέους ανήμερα της ανακοίνωσης των βάσεων
Οι ισχυρισμοί για τις αμερικανικές αρχές
«Εδώ και δύο χρόνια δεν έχει γίνει καμία αύξηση», τόνισε ο υπουργός Ναυτιλίας
«Εγκαινιάζεται σήμερα ο Ε65 - Προχωρούν τα σιδηροδρομικά και οδικά έργα», τόνισε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης
Στο επίκεντρο πληθωρισμός και γεωπολιτική αβεβαιότητα
Το μήνυμά του στους μαθητές μετά την ανακοίνωση των βάσεων των πανελληνίων
Πιάστηκα στην τσιμπίδα της Αρχής για το ξέπλυμα μαύρου χρήματος
Η νέα εποχή των Ενόπλων Δυνάμεων
Η ενημέρωση των πολιτικών συντακτών από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο
Έδωσε συγχαρητήρια σε όλες και όλους τους υποψηφίους των Πανελλαδικών Εξετάσεων
Το σχόλιό του για τις διαμαρτυρίες σε επισκέψεις του
Εγκρίθηκαν εξοπλιστικά ύψους 4,2 δισ. ευρώ
Οι κάμερες θα λειτουργούν σε 24ώρη βάση
«Επιτακτική ανάγκη να ενταθεί η μάχη των προοδευτικών δυνάμεων ενάντια στη Δεξιά και τις πολιτικές της»
Πότε πληρώνονται οι συνταξιούχοι
Τα λάθη που πρέπει να αποφύγετε για να μην πληρώσετε επιπλέον φόρο έως 50%
«8 χρόνια δεν έχει προκύψει τίποτα σε βάρος του» σημειώνει ο υπουργός Υγείας
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.