Πολιτικη & Οικονομια

Αθανασίου: Πρέπει να ζητήσουμε συγγνώμη από Σημίτη – Γιαννίτση για το ασφαλιστικό (video)

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
316823-624912.jpg
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΛΕΣΙΔΗΣ

Σε μια δήλωση, η οποία προκάλεσε αίσθηση προχώρησε ο Νάσος Αθανασίου. Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε πως το κόμμα του θα πρέπει να ζητήσει συγγνώμη από τον Κώστα Σημίτη και τον Τάσο Γιαννίτση, καθώς το 2001 είχαν αμφότεροι εκτιμήσει σωστά την κατάσταση που επικρατούσε στον ασφαλιστικό τομέα.

Μιλώντας στην ΕΡΤ, ο Νάσος Αθανασίου δεν δίστασε να παραδεχθεί πως το κυβερνών κόμμα πρέπει να ζητήσει συγγνώμη από τον Κώστα Σημίτη και τον Τάσο Γιαννίτση για τις αντιδράσεις που προκάλεσαν την απόσυρση του σχεδίου που είχαν προτείνει το 2001 για την αντιμετώπιση του ασφαλιστικού.

«Τα Ταμεία είχαν καταρρεύσει, είχαν χρεοκοπήσει, είχαν κατακρημνιστεί επί κυβέρνησης Σημίτη. Τον Σημίτη μπορείς να τον κατηγορήσεις για πολλά πράγματα, π.χ. για την ενθάρρυνση της διαπλοκής. Πρέπει όμως από τον πρωθυπουργό Σημίτη και τον Τάσο Γιαννίτση να ζητήσουμε συγγνώμη διότι από τότε είχαν καταλάβει ότι το ασφαλιστικό καταρρέει, ότι τα Ταμεία καταρρέουν, και έπρεπε να κάνουμε κάτι» ήταν η χαρακτηριστική δήλωση του κ. Αθανασίου.

Κυβερνητικές πηγές, όταν ρωτήθηκαν για τις δηλώσεις του κ. Αθανασίου, υπογράμμιζαν ότι δεν είναι έτσι τα πράγματα καθώς επί διακυβέρνησης Σημίτη κατεβλήθη προσπάθεια να περιοριστούν τα ασφαλιστικά δικαιώματα σε συνθήκες ανάπτυξης, ενώ με τη σημερινή προσπάθεια της κυβέρνησης ο στόχος είναι να κατοχυρωθούν τα ασφαλιστικά δικαιώματα σε συνθήκες ύφεσης.

Ακόμη, οι ίδιες πηγές, αφήνουν αιχμές και για την επιλογή να επενδυθούν στο χρηματιστήριο επί διακυβέρνησης Σημίτη τα αποθεματικά των ασφαλιστικών ταμείων.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ