Παυλόπουλος σε μαθητές: Κάνω αγωνιώδεις προσπάθειες να κόψω το κάπνισμα
Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, χαιρετίζοντας την έναρξη του 6ου πανελλήνιου συνεδρίου «Παιδεία για έναν κόσμο χωρίς κάπνισμα», στο κτήριο του υπουργείου Παιδειας, είπε σε μαθητές ότι σε φάση διακοπής καπνίσματος.
«Αυτη τη στιγμή, στα 65 μου χρόνια, κάνω αγωνιώδεις προσπάθειες και θα τα καταφέρω να κόψω το κάπνισμα. Κάνοντας έναν απολογισμό, προσπαθώ να δω τι μου προσέφερε όλα αυτά τα χρόνια. Σας διαβεβαιώ πως μόνο προβλήματα, ευτυχώς όχι ανεπανόρθωτα, μου άφησε αυτή η συνήθεια» είπε χαρακτηριστικά ο Παυλόπουλος.
Παράλληλα χαρακτήρισε «ψυχολογικό μύθο» το ότι το κάπνισμα προσφέρει κάποια διέξοδο στους καπνιστές σε δύσκολες στιγμές και κάλεσε όσους μαθητές καπνίζουν να δείξουν δύναμη και θέληση να το κόψουν και να συνεχίσουν στη ζωή τους με τις δικές τους δυνάμεις.
Από την πλευρά του, ο υπουργος Παιδειας, Έρευνας και Θρησκευμάτων Νίκος Φίλης, επισήμανε ότι το υπουργειο δεν ασχολείται μόνο με την εκπαίδευση των μαθητών, αλλα και την αγωγή τους, δηλαδή και τις συνήθειες και την υγεία τους.
«Η υγεία και η ζωή είναι πάνω από τα κέρδη. Η υγεία είναι πάνω από τα κέρδη» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Φίλης και χαιρέτισε τη «συστηματική», όπως ανεφερε, προσπάθεια του ερευνητή Γιώργου Μπεχράκη και του ερευνητικού του εργαστηριου για να ενημερωθούν οι μαθητές για το κάπνισμα και τις βλαβερές του συνέπειες.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Νομοσχέδιο για λιγότερη γραφειοκρατία, ταχύτερες διαδικασίες και λύσεις «καθημερινής τρέλας» στο Δημόσιο
Εκπτώσεις σε 35 χώρες, ταξίδια, πολιτισμό και online αγορές
Πρόταση συμβιβασμού για τη Γάζα, στήριξη σε Δανία–Γροιλανδία και μήνυμα εκτόνωσης στις ευρωατλαντικές σχέσεις
Στο 16% το προβάδισμα, στο 50% η δημοφιλία Καρυστιανού
Με αφορμή φερόμενες πωλήσεις ακινήτων σε Βούλγαρους επενδυτές
Ο πρώην πρόεδρος του ΟΠΕΚΕΠΕ μίλησε για τεχνική λύση, βοσκοτόπια, ελέγχους ΕΕ και διαχρονική εγκατάλειψη
Έτος ορόσημο το 2025 - Πώς η ψηφιοποίηση και το gov.gr διπλασίασαν τους εγγεγραμμένους δωρητές
Στην κηδεία ο Βασίλης Κικίλιας - Στο νοσοκομείο παραμένει 50χρονη λιμενικός
Ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος αναλύει τις ευκαιρίες και τους κινδύνους
Για το ίδιο το ΠΑΣΟΚ αλλά και για τους εκατοντάδες χιλιάδες ψηφοφόρους που ψάχνουν σοβαρή εναλλακτική, και όχι άλλο ένα αριστερό πείραμα, είναι καταστροφή
Μια προσωπική συζήτηση μακριά από την επικαιρότητα για το οικονομικό-πολιτικό σκηνικό της μεταπολεμικής Ελλάδας και το αύριο της χώρας. Αφορμή το νέο του βιβλίο, «Ελλάδα 1953-2024 - Χρόνος και Πολιτική Οικονομία».
Τετραήμερες εργασίες, με εισήγηση Χαρίτση και ψηφοφορίες για θέσεις και πολιτική απόφαση
Εντός Φεβρουαρίου το νομοσχέδιο - Σε εφαρμογή το ΕΡΓΑΝΗ 2 και νέο πρόγραμμα για 10.000 γυναίκες
Θα αναχωρήσει για τις Βρυξέλλες
Σημαντικές απώλειες για ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ και Πλεύση
Ανοιχτά αύριο 22/1 τα σχολεία
Λόγω των κακών καιρικών συνθηκών στο αεροδρόμιο της Ελευσίνας
Τι ξεκαθαρίζουν οι αρμόδιες πηγές
Μια καθαρά πολιτική επιλογή και τοι στοίχημα της νέας δημοτικής αρχής
Ο Birnbaum απορεί μπροστά στην άγνοια και στην αγνόηση του «αιματηρού 20ού αιώνα»· μπροστά στο ότι η αριστερά είναι έτοιμη να επαναλάβει τα ίδια λάθη, τις ίδιες φρικαλεότητες.
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.