Πολιτικη & Οικονομια

Βερναρδάκης: 20.000 προσλήψεις μόνιμων δημοσίων υπαλλήλων το 2016

Athens Voice News
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
314708-232459.jpg
ΑΠΕ

Την πρόθεση της κυβέρνησης να προσλάβει 20.000 δημόσιους υπάλληλους εντός του 2016, γνωστοποιεί με συνέντευξή του στο «Έθνος της Κυριακής» ο αν. υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης Χριστόφορος Βερναρδάκης. Όπως επισημαίνει, σύμφωνα με το κυβερνητικό σχέδιο, από τις προσλήψεις αυτές, «οι 10.000 διορισμοί μόνιμου προσωπικού το 2016 θα αφορούν εκπαιδευτικούς πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης προκειμένου να λύσουμε οριστικά το πρόβλημα των κενών στα σχολεία».

Αναφορικά με την επιλογή νέων προϊσταμένων στο δημόσιο, ο κ. Βερναρδάκης επισημαίνει: «Θα προσπαθήσουμε να έχουν επιλεγεί όλοι οι προϊστάμενοι μέχρι το καλοκαίρι του 2016».

Για το μισθολόγιο, ο υπουργός σημειώνει ότι «οι βασικοί μισθοί δεν θα αλλάξουν... Στο νέο μισθολόγιο δεν θα υπάρξουν μειώσεις μισθών και το 55% των υπαλλήλων θα λάβει αυξήσεις από 15 έως 60 ευρώ με την απόδοση των μισθολογικών ωριμάνσεων».

Επίσης σε συνέντευξή του στη «Real News» ο κ. Βερναρδάκης εκτιμά ότι η κυβέρνηση αυτήν τη στιγμή δεν κινδυνεύει από κάτι, τάσσεται υπέρ ενός αναλογικότερου και αντιπροσωπευτικότερου εκλογικού νόμου και τονίζει ότι το επικείμενο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ «επιβάλλεται να οριοθετήσει τον ρόλο του κόμματος απέναντι στην κυβέρνηση και το κράτος».

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΕΛΑΣ: Η ανακοίνωση του κόμματος για την ομιλία και τις εξαγγελίες του Κυριάκου Μητσοτάκη από τη ΔΕΘ
ΕΛΑΣ: Χωρίς όραμα και στρατηγική, χωρίς σχέδιο για την επόμενη μέρα της χώρας η ομιλία Μητσοτάκη

«Μια κυβέρνηση που δεν μπορεί πια να υποσχεθεί καλύτερη ζωή προσπαθεί απλώς να κάνει τη φτωχότερη ζωή να μοιάζει κανονικότητα» σχολιάζει το κόμμα

Η ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη στην 90ή ΔΕΘ
Μητσοτάκης στην 90ή ΔΕΘ: Επίδομα Χριστουγέννων 500 ευρώ σε δημοσίους υπαλλήλους - Διπλό ενοίκιο σε ιατρούς, νοσηλευτές και εκπαιδευτικούς της περιφέρειας

Δείτε αναλυτικά το χρονοδιάγραμμα υλοποίησης των μέτρων που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός

90ή ΔΕΘ: Ιαπωνικά τύμπανα, τεχνολογία και πολιτικά μηνύματα πριν από το Βελλίδειο
90ή ΔΕΘ: Ιαπωνικά τύμπανα, τεχνολογία και πολιτικά μηνύματα πριν από το Βελλίδειο

Με τον επιβλητικό ήχο των ιαπωνικών taiko να δίνει τον τόνο, ο Κυριάκος Μητσοτάκης επισκέφθηκε τα περίπτερα της 90ής ΔΕΘ, λίγες ώρες πριν από την αποψινή ομιλία του στο Βελλίδειο

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.

// EMPTY