Πολιτικη & Οικονομια

Γεννηματά: Πάμε όπισθεν ολοταχώς, σε όλα τα μέτωπα

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
314696-232343.jpg
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΛΕΣΙΔΗΣ

«Το τελευταίο μνημόνιο είναι η βαριά κληρονομιά της ανικανότητας και της ανεπάρκειας της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ» δήλωσε η Φώφη Γεννηματά από το βήμα της Bουλής στη συζήτηση για τον προϋπολογισμό.

Η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ προσέθεσε πως ο λογαριασμός της διακυβέρνησης τους αναμένεται να είναι ιδιαίτερα βαρύς για τις Ελληνίδες και τους Έλληνες.

«Πάμε όπισθεν ολοταχώς, σε όλα τα μέτωπα» εκτίμησε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, κατηγορώντας την κυβέρνηση ότι «είναι ανάλγητη».

«Θα επιμείνουμε στην προσπάθεια ευρύτερης συνεννόησης και διαμόρφωσης ενός εθνικού πλαισίου για οριστική έξοδο από τη κρίση. Είμαστε όμως αντίθετοι με κάθε πρόταση για δημιουργία "μετώπων", είτε των δήθεν ευρωπαϊκών με την δεξιά, είτε των δήθεν προοδευτικών με τον ΣΥΡΙΖΑ. Και οι δύο αυτές λογικές θα βλάψουν αυτή την ώρα την Ελλάδα το ίδιο» τόνισε εξηγώντας τη στάση που θα τηρήσει το ΠΑΣΟΚ.

«Επιμένουμε στη δική μας πορεία, με το δικό μας αυτόνομο λόγο. Διάλογο λοιπόν και εθνική συνεννόηση. Αλλά εδώ στην Βουλή με ανοιχτές πόρτες, με καθαρές προτάσεις, με ειλικρινείς προθέσεις χωρίς στημένες καταστάσεις, που υπονομεύουν και το κύρος των θεσμών».

Η Φώφη Γεννηματά πρότεινε να συσταθεί εξεταστική επιτροπή «με αντικείμενο το πώς δημιουργήθηκε η κρίση, πως φθάσαμε στα μνημόνια, ποια ήταν τα αποτελέσματα του δημοσιονομικού εκτροχιασμού επί Νέας Δημοκρατίας την περίοδο 2004-2009, του δεύτερου εκτροχιασμού που μας οδήγησε στο τρίτο μνημόνιο και τι έγινε τόσο με το PSI, όσο και με την πρόσφατη ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών».

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ