- CITY GUIDE
- PODCAST
-
11°
Γεννηματά: Εγώ δεν είμαι Τσίπρας
Την ανάγκη εθνικής συνεννόησης τονίζει σε συνέντευξής της στην εφημερίδα «ΤΑ ΝΕΑ» και τη δημοσιογράφο Βούλα Κεχαγιά, η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Φώφη Γεννηματά ασκώντας κριτική στην κυβέρνηση και παίρνοντας θέση στις εξελίξεις της πολιτικής επικαιρότητας.
«Πιστεύω ακράδαντα στην ανάγκη της εθνικής συνεννόησης. Πρέπει να είναι πάγια επιδίωξη των κομμάτων να συζητούν, να συνεννοούνται και στο μέτρο του δυνατού κάθε φορά να χαράσσουν κοινή γραμμή πλεύσης για τα μείζονα θέματα» εξηγεί.
«Εμείς στο ΠΑΣΟΚ έτσι πολιτευτήκαμε όλα τα χρόνια της κρίσης. Αποδείξαμε στην πράξη ότι δεν διστάσαμε ούτε στιγμή να κινηθούμε σε αυτή την κατεύθυνση, πληρώνοντας μεγάλο πολιτικό κόστος» τονίζει.
«Η χώρα χρειάζεται κυβέρνηση συνεργασίας όλων των φιλοευρωπαϊκών κομμάτων, με προοδευτική προγραμματική συμφωνία πάνω σε ένα συγκεκριμένο εθνικό σχέδιο αντιμετώπισης της σημερινής δύσκολης κατάστασης και σταδιακής εξόδου από την πολύχρονη κρίση και ύφεση» δηλώνει.
Ασκώντας κριτική στον πρωθυπουργό, η Φώφη Γεννηματά σημειώνει πως «ακόμα και τώρα ο κ. Τσίπρας τη μια μέρα δήθεν επιζητά συνεννόηση και την επόμενη την πετάει στα “σκυλιά”». Παράλληλα υποστηρίζει πως «με την αλλοπρόσαλλη πολιτική του είχε φέρει τη χώρα στο χείλος του γκρεμού» το καλοκαίρι.
«Έχουν περάσει μόλις δύο μήνες από τις εκλογές και λόγω της κυβερνητικής αφασίας και ανικανότητας, επανερχόμαστε στην προ του καλοκαιριού δραματική κατάσταση» προειδοποιεί.
«Ξεκαθαρίζω για μια ακόμα φορά. Εγώ δεν είμαι Τσίπρας που νομίζει ότι μπορεί να κυβερνήσει με τα ψέματα και τη δημαγωγία» δηλώνει η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.
«Λέμε σταθερά όχι στα φτηνά επικοινωνιακά κόλπα άρσης των πολιτικών αδιεξόδων του Πρωθυπουργού, που με τις επιλογές του δημιούργησε. Λέμε σταθερά ναι στην πολιτική συνεννόηση που δίνει διέξοδο και λύσεις για τη χώρα και τους πολίτες» υπογραμμίζει.
«Η κυβερνητική πολιτική Τσίπρα, Καμμένου έχει τόση σχέση με την σοσιαλδημοκρατία όση ο φάντης με το ρετσινόλαδο» επισημαίνει η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.
«Η πολιτική που ακολουθούν είναι συνονθύλευμα νεοφιλελεύθερης επιδρομής στην κοινωνία, διάλυσης της οικονομίας με στερεότυπες ιδεοληψίες, κατάληψης του κράτους με “ημετέρους”, ευτελισμού των δημοκρατικών θεσμών με καθεστωτική νοοτροπία» εξηγεί η Φώφη Γεννηματά.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Στο 16% το προβάδισμα, στο 50% η δημοφιλία Καρυστιανού
Πρόταση συμβιβασμού για τη Γάζα, στήριξη σε Δανία–Γροιλανδία και μήνυμα εκτόνωσης στις ευρωατλαντικές σχέσεις
Με αφορμή φερόμενες πωλήσεις ακινήτων σε Βούλγαρους επενδυτές
Ο πρώην πρόεδρος του ΟΠΕΚΕΠΕ μίλησε για τεχνική λύση, βοσκοτόπια, ελέγχους ΕΕ και διαχρονική εγκατάλειψη
Έτος ορόσημο το 2025 - Πώς η ψηφιοποίηση και το gov.gr διπλασίασαν τους εγγεγραμμένους δωρητές
Στην κηδεία ο Βασίλης Κικίλιας - Στο νοσοκομείο παραμένει 50χρονη λιμενικός
Ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος αναλύει τις ευκαιρίες και τους κινδύνους
Για το ίδιο το ΠΑΣΟΚ αλλά και για τους εκατοντάδες χιλιάδες ψηφοφόρους που ψάχνουν σοβαρή εναλλακτική, και όχι άλλο ένα αριστερό πείραμα, είναι καταστροφή
Μια προσωπική συζήτηση μακριά από την επικαιρότητα για το οικονομικό-πολιτικό σκηνικό της μεταπολεμικής Ελλάδας και το αύριο της χώρας. Αφορμή το νέο του βιβλίο, «Ελλάδα 1953-2024 - Χρόνος και Πολιτική Οικονομία».
Τετραήμερες εργασίες, με εισήγηση Χαρίτση και ψηφοφορίες για θέσεις και πολιτική απόφαση
Εντός Φεβρουαρίου το νομοσχέδιο - Σε εφαρμογή το ΕΡΓΑΝΗ 2 και νέο πρόγραμμα για 10.000 γυναίκες
Θα αναχωρήσει για τις Βρυξέλλες
Σημαντικές απώλειες για ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ και Πλεύση
Ανοιχτά αύριο 22/1 τα σχολεία
Λόγω των κακών καιρικών συνθηκών στο αεροδρόμιο της Ελευσίνας
Τι ξεκαθαρίζουν οι αρμόδιες πηγές
Μια καθαρά πολιτική επιλογή και τοι στοίχημα της νέας δημοτικής αρχής
Ο Birnbaum απορεί μπροστά στην άγνοια και στην αγνόηση του «αιματηρού 20ού αιώνα»· μπροστά στο ότι η αριστερά είναι έτοιμη να επαναλάβει τα ίδια λάθη, τις ίδιες φρικαλεότητες.
Καλές οι ψεκασμένες θεωρίες, καλύτερες οι ελπίδες για μια αγνώστου προελεύσεως αλλαγή, ισχυρός και πάλι ο αντισυστημισμός, αλλά πρέπει αυτή χώρα και να κυβερνηθεί
Το μόνο θετικό από αυτή την ιστορία είναι ότι, έτσι στριμωγμένη όπως βρίσκεται η Ευρώπη, είναι υποχρεωμένη να πάρει πρωτοβουλίες
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.