- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Θεοδωράκης: Φοβάμαι ότι ο Τσίπρας νοιάζεται πιο πολύ για το καθεστώς
«Το Ποτάμι είναι ένα Κίνημα με γερή ηγετική ομάδα, με βουλευτές που παράγουν έργο, με συμμετοχικές διαδικασίες που δεν έχει κανένα άλλο κόμμα στην Ελλάδα και το κυριότερο με παραγωγή πολιτικής» τόνισε ο Σταύρος Θεοδωράκης στη συνέντευξη που έδωσε στα «ΝΕΑ» και τη δημοσιογράφο Καρολίνα Παπακώστα.
«Μαθαίνει πολύ αργά και με μεγάλο κόστος για τη χώρα. Και φοβάμαι ότι νοιάζεται πιο πολύ για το καθεστώς του παρά για την κοινωνία» τονίζει ο επικεφαλής του Ποταμιού καλούμενος από τη δημοσιογράφο να εκφράσει την «ετυμηγορία» του για τον Αλέξη Τσίπρα.
«Αστεία πράγματα. Η Ελλάδα έχασε 17 δις μέσα σε λίγες μέρες. Είχε περιουσία 18 δις στις τράπεζες και τώρα έχει σκάρτο 1 δις. Για να μην πούμε για τα δεκάδες δις που χάθηκαν με τα capital control. Έχει δίκιο αυτός που περιέγραψε το τραπεζικό μας σύστημα με αυτοκίνητο που του έλειπε μια ρόδα. Δεν εκινείτο, μόνο τσουλούσε. Και τα ξένα funds προθυμοποιήθηκαν να πληρώσουν την αξία της ρόδας αρκεί να πάρουν όλο το αυτοκίνητο. Και η “δεύτερη φορά Αριστερά” τους το έδωσε!» απαντά ερωτηθείς για την ανακεφαλοποίηση των τραπεζών και τους χειρισμούς της κυβέρνησης.
Αναφερόμενος στο ζήτημα του ασφαλιστικού ο Σταύρος Θεοδωράκης σημειώνει πως «το ασφαλιστικό καθορίζεται από την πολιτική στην αγορά εργασίας, την επιχειρηματικότητα, τις αποκρατικοποιήσεις. Όταν εξήντα χιλιάδες επιχειρήσεις έχουν κάνει αίτηση να μεταφερθούν στη Βουλγαρία και άλλες δέκα χιλιάδες θέλουν να πάνε στην Κύπρο, για ποιο βιώσιμο ασφαλιστικό μιλάμε;».
Απαντώντας σε ερώτηση για την πιθανότητα «συμμετοχής σε διάλογο» με τον ΣΥΡΙΖΑ, ο επικεφαλής του Ποταμιού αναρωτιέται «Ποιο διάλογο; Την Κυριακή ο Τσίπρας πρότεινε συνεννόηση και την Τρίτη ο Φίλης ανακοίνωσε την Επιτροπή Εθνικού Διαλόγου για την Παιδεία με 70% Συριζαίους».
Ο Σταύρος Θεοδωράκης ασκεί κριτική στην κυβέρνηση για τους κομματικούς διορισμούς σημειώνοντας πως «ο κ. Σπίρτζης θα σπαταλήσει πάνω από 300.000 για να αποκτήσουν οι συγκοινωνίες διπλή ηγεσία. Και προέδρους και διευθύνοντες συμβούλους! Το αστείο είναι ότι πριν ένα μήνα ψήφισαν νόμο που καταργούσε τις διπλές διοικήσεις. Μικρή λεπτομέρεια. Η τροπολογία Σπίρτζη πέρασε στο νομοσχέδιο για τις βοσκήσιμες γαίες. Εκεί που φυτρώνει και το κουτόχορτο».
Ερωτώμενος για το αν το Ποτάμι θα συνεχίσει στον δρόμο που έχει χαράξει μέχρι σήμερα τόνισε: «Αυτός είναι ο καθαρός δρόμος της πολιτικής. Ο άλλος με τα παζάρια, τις συγκολλήσεις, το μοίρασμα των θέσεων, είναι η κατάντια της πολιτικής. Εμείς γι’ αυτό κάναμε το Ποτάμι. Για να συγκρουστούμε με το σύστημα που χρεοκόπησε την Ελλάδα. Να πάψουμε να είμαστε μια συντηρητική φοβισμένη χώρα που ο καθένας κοιτάει την δουλίτσα του. Να ανοιχτούμε στις προοδευτικές ιδέες».
Τέλος, αναφερόμενος στην αισιοδοξία που εκφράζει με διάφορες δηλώσεις του ο Αλέξης Τσίπρας, ανέφερε: «Προς το παρόν είμαστε στον “Μνημονιακό πρωθυπουργό 3” και αν δεν αλλάξουμε μυαλά θα πρέπει να ετοιμάζουμε τον “Μνημονιακό πρωθυπουργό 4”. Μόνο που φοβάμαι ότι αυτή τη φορά θα πρέπει να το γυρίσουμε μόνοι μας το σίκουελ, γιατί δεν θα το χρηματοδοτήσει κανείς απ’ έξω».
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
«Παραμένω συνεπής, άλλοι άλλαξαν» σημειώνει ο ευρωβουλευτής
Ο χαιρετισμός της τ. Προέδρου της Δημοκρατίας στην παρουσίαση του καλλιτεχνικού προγράμματος 2026
«Είναι μία πρόταση η οποία με μαθηματική ακρίβεια θα οδηγήσει σε λουκέτα χιλιάδων επιχειρήσεων μικρομεσαίων» σημειώνει η υπουργός Εργασίας
Τι ισχύει για τις μεγάλες αλυσίδες
Ισχυρή αύξηση εισροών το 2025 - Εύθραυστη διεθνής εικόνα και ανησυχία για ποιότητα επενδύσεων
Κατά τη συζήτηση στη Βουλή
Παρέμβαση της Αθήνας για το επεισόδιο με τον στολίσκο και αίτημα αποχώρησης ισραηλινών σκαφών
Αντίδραση Λιβανού στην πρόταση του ΠΑΣΟΚ, δηλώνει βέβαιος για ανατροπή των κατηγοριών
Σφοδρή επίθεση για τη στάση του στη Διάσκεψη των Προέδρων - Κατηγορίες για θεσμική διαστρέβλωση
«Δεν είναι δουλειά εισαγγελέα να στηρίζει κατηγορίες με κοπτοραπτική», αναφέρει σε ανάρτησή της
Σφοδρή αντίδραση εισαγγελέων στο αίτημα παραίτησης - Κλιμάκωση έντασης για τις υποκλοπές
Βασίζεται στο διαβιβαστικό της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας
Σφοδρή αντιπαράθεση ΠΑΣΟΚ και Ελληνικής Λύσης για την Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων - Παρέμβαση προεδρείου
Κατά τη συζήτηση νομοσχεδίου για τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας
«Οι βουλευτές της ΝΔ δεν είναι αντάρτες, έχουν άποψη»
Αυξάνονται οι φόβοι της ενεργειακής κρίσης λόγω του πολέμου στο Ιράν
«Προς όφελος της κοινωνίας», σημειώνει ο Νίκος Ανδρουλάκης
Σε μια εκτενή συνομιλία, ο Χοντορκόφσκι περιγράφει τις ισορροπίες στη Ρωσία, τις επιπτώσεις των κυρώσεων και τα πιθανά σενάρια για την επόμενη μέρα
Χρηματοδότηση έως 100% για τη δημιουργία νέων επιχειρήσεων - Πότε ξεκινούν οι αιτήσεις
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.