- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Νετανιάχου-Τσίπρας: Συμφωνία για περαιτέρω ενεργειακή συνεργασία
Επίσκεψη του Έλληνα πρωθυπουργού σε Ισραήλ και Παλαιστίνη
Την ικανοποίησή τους για το υψηλό επίπεδο συνεργασίας, την οποία χαρακτήρισαν ως στρατηγική, μεταξύ Ελλάδας και Ισραήλ, εξέφρασαν οι πρωθυπουργοί των δύο χωρών Αλέξης Τσίπρας και Μπενιαμίν Νετανιάχου αμέσως μετά τη δίωρη και πλέον συνάντησή τους.
Ο κ. Τσίπρας στη δήλωσή του τόνισε ότι οι δύο χώρες βρίσκονται σε τροχιά στρατηγικής συνεργασίας αυτό όμως δεν σημαίνει, προσέθεσε, ότι δεν μπορούμε να εστιάσουμε και σε άλλους τομείς, όπως ο τουρισμός, η οικονομία, η έρευνα, και η τεχνολογία.
Οι δύο πρωθυπουργοί συζήτησαν τη συνεργασία των δύο χωρών στον τομέα της ενέργειας και όπως είπε ο Έλληνας πρωθυπουργός η συνεργασία Ελλάδας-Ισραήλ σε υπουργικό επίπεδο θα συνεχιστεί με συναντήσεις που θα γίνουν τον Ιανουάριο, και αμέσως μετά θα προετοιμαστεί η τριμερής σύνοδος κορυφής Ελλάδας-Κυπριακής Δημοκρατίας-Ισραήλ.
Οι δύο πρωθυπουργοί συζήτησαν επίσης την κατάσταση στη Μέση Ανατολή ενώ ο κ. Τσίπρας τόνισε ότι η Ελλάδα θέλει να διαδραματίσει εποικοδομητικό ρόλο στο Παλαιστινιακό για να ανοίξουν παράθυρα ελπίδας σε ένα σοβαρό πρόβλημα που παραμένει άλυτο όπως είπε χαρακτηριστικά.
Νωρίτερα ο πρωθυπουργός ξεναγήθηκε στο μουσείο του Ολοκαυτώματος και κατέθεσε στεφάνι στην αίθουσα μνήμης του μουσείου.
Αύριο, Πέμπτη, στις 10:00 ο Έλληνας πρωθυπουργός θα συναντηθεί με τον πρόεδρο του Ισραήλ Ρεουβέν Ριβλίν. Μετά τη συνάντηση ο κ. Τσίπρας θα πραγματοποιήσει επίσκεψη στον χώρο της ελληνικής Κοινότητας Ιεροσολύμων και κατόπιν, στις 12:10, θα αναχωρήσει για την Παλαιστίνη.
Σύμφωνα με το πρόγραμμα, στις 12:50 ο κ. Τσίπρας θα καταθέσει στεφάνι στο Μαυσωλείο Γιάσερ Αραφάτ. Στις 13:00 θα πραγματοποιηθούν συνομιλίες των δύο Αντιπροσωπειών παρουσία του πρόεδρου της Παλαιστινιακής Αρχής, κ. Μαχμουντ Αμπάς και του πρωθυπουργού κ. Hamdallah. Θα ακολουθήσει κατ' ιδίαν συνάντηση του πρωθυπουργού με τον πρόεδρο Αμπάς και κοινές δηλώσεις στα ελληνικά και παλαιστινιακά ΜΜΕ. Εν συνεχεία θα παρατεθεί γεύμα στο Προεδρικό Μέγαρο, προς τιμήν του πρωθυπουργού.
Ο κ. Τσίπρας θα αναχωρήσει για την Ιερουσαλήμ και θα έχει το απόγευμα στις 16:15 συνάντηση με τον Πατριάρχη Ιεροσολύμων Θεόφιλο, ενώ μετέπειτα θα μεταβεί στον Ι. Ν. Αναστάσεως. Ο Έλληνας πρωθυπουργός θα επιστρέψει στην Αθήνα το βράδυ της Πέμπτης.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Με αφορμή τις δηλώσεις του στελέχους Γιώργου Παππά
Η νέα πτέρυγα έχει και σημαντικό ερευνητικό ρόλο
Διευκρινίσεις με αφορμή το περιεχόμενο των βιβλίων νέου Μητρώου
Από το «Χρονοκαταφύγιο» του Γκοσποντίνοφ στη ρητορική Τσίπρα και Σαμαρά
Οι τρεις βασικοί πυλώνες του οικονομικού προγράμματος της Νέας Δημοκρατίας
«Στις φοιτήτριες και τους φοιτητές μας από όλη την Ελλάδα αξίζει το καλύτερο», δήλωσε η υπουργός Παιδείας
«Ένα πρωτοποριακό έργο το οποίο ανοίγει τον δήμο και την κοινωνία στην καθημερινότητα όλων των οικογενειών», τόνισε η υπουργός Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας
Οι Κινητές Ομάδες Υγείας, θα βρίσκονται στην ιχθυόσκαλα κάθε μήνα
Οι τελευταίες πληροφορίες για το πακέτο
Μερικά παραδείγματα ενδεικτικά της αρπακόλλας που σε τίποτα δεν διαφέρει από την αρπακόλλα του 2011, του 2012, του 2013, του 2014, του 2015, του 2016, του 2017
Τι ισχύει για τα κριτήρια
«Άλλα είπε στην ομιλία του, άλλα λέει το πρόγραμμα της ΕΛ.Α.Σ.», τονίζει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος
Συνάντηση του Περιφερειάρχη με τον εκτελεστικό αντιδήμαρχο του δήμου Πεκίνου, Xia Linmao
Ο δήμαρχος παρουσίασε το όραμα για την οικονομική ανασύνταξη της πόλης στο Metropolitan Summit
Mήνυμα εκλογικής αντεπίθεσης από την Κρήτη
Από στρατηγός, τέταρτη πολιτική δύναμη της Ιταλίας
H δήλωση του πρωθυπουργού μετά τη συνάντηση του Αντόνιο Κόστα
Ιδιαίτερη αναφορά στο ενδεχόμενο επαναφοράς 13ου μισθού στο Δημόσιο
«Στις 3 Σεπτεμβρίου του 1974, σε μια Ελλάδα που μόλις έβγαινε από τη δικτατορία, ιδρύθηκε το ΠΑΣΟΚ με τέσσερις μεγάλες αρχές»
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.