Πολιτικη & Οικονομια

Φίλης: Αναγνωρίζουμε τον πόνο των Ποντίων αλλά δεν ήταν γενοκτονία (video)

Με την αυστηρή επιστημονική έννοια 

Athens Voice News
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
104613-232805.jpg
ΑΡΧΕΙΟΥ

Την άποψη πως οι Πόντιοι υπέστησαν αιματηρή εθνοκάθαρση, αλλά όχι γενοκτονία με την αυστηρά επιστημονική έννοια του όρου, εξέφρασε ο υπουργός Παιδείας Νίκος Φίλης.

Συγκεκριμένα, ο κ. Φίλης μιλώντας το βράδυ της Δευτέρας στον τηλεοπτικό σταθμό Starδήλωσε: : «Πριν από χρόνια ως δημοσιογράφος, έκανα τη δήλωση, συμμεριζόμενος απόψεις πολλών ιστορικών και πολλών διεθνολόγων. Κάναμε διάκριση ανάμεσα στην εθνοκάθαρση την αιματηρή και το φαινόμενο της γενοκτονίας. […] Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν αναγνωρίζουμε το αίμα, τον πόνο, όσα έχουν υποστεί οι Πόντιοι, από τη θηριωδία των Τούρκων. Αυτό είναι άλλο πράγμα και άλλο πράγμα η γενοκτονία, με αυστηρή επιστημονική έννοια». 

«Αν γίνει η συζήτηση ψύχραιμα και επαναλαμβάνω, επί επιστημονικού επιπέδου, είναι άλλο πράγμα η εθνοκάθαρση, όσο αιματηρή και αν είναι, και άλλο πράγμα η γενοκτονία και το ολοκαύτωμα» διευκρίνισε στη συνέχεια.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Σβεν Γκερστ: Ο φιλελευθερισμός έχει γίνει ο golden retriever boyfriend των ιδεολογιών
Σβεν Γκερστ: Ο φιλελευθερισμός έχει γίνει ο golden retriever boyfriend των ιδεολογιών

Ο Γερμανός φιλόσοφος μιλά στην ATHENS VOICE για τη νωθρότητα που γεννά η ευημερία, το AI slop και τον λόγο για τον οποίο κάθε Ευρωπαίος πολίτης θα έπρεπε να έχει κρατική συνδρομή στην τεχνητή νοημοσύνη

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.

// EMPTY