Πολιτικη & Οικονομια

Ο μπάμπης ο φλου

Δεν μας ενδιαφέρει αν το cd έγινε flashάκι, αν το έχασε στη βουλή ή στο υπουργείο του

35197-117268.jpg
Sabotaz
ΤΕΥΧΟΣ 411
3’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
28812-64010.jpg

Τον Ιούλιο του ’10 ο τότε υπουργός οικονομικών της Ελλάδας ζήτησε από την υπουργό οικονομικών της Γαλλίας το cd με τα best of της hsbc μέχρι το 2007. Το φθινόπωρο, η κλασική εφημερίδα της Κυριακής έγραφε πρωτοσέλιδα για τα hits που θα έρχονταν από Ελβετία και εξηγούσε ότι ο dj θα ζητούσε απευθείας από τον αντίστοιχο ελβετό συνεργασία και για τα υπόλοιπα ελληνόπουλα μέλη των ελβετικών club. Πέρσι, κάποια στιγμή, η αφεντικίνα του δντ σε μια ταπηροκρανίασή της είπε κάτι για τα παιδιά του νίγηρα και για την αδυναμία των ελλήνων να συλλάβουν τη φοροδιαφυγή. Είχε το νου της στο cd που δεν έκανε κανένα σουξέ στις ελληνικές πίστες.

Ο dj είχε παραλάβει το cd περίπου τον Οκτώβριο του ’10, το έστειλε για τεχνικό έλεγχο στα φάλτσα και αποχώρησε από τα πλατό τον Ιούνιο του ’11. O επόμενος dj δεν ασχολήθηκε καθόλου, το πήρε και στο σπίτι του και υπέγραψε το πολιτικό του τέλος με ημερομηνία το ερχόμενο συνέδριο του εναπομείναντος κόμματός του. Και ο νέος dj, μόλις πληροφορήθηκε το playlist και το νταβαντούρι που έγινε πρόσφατα, το ξαναζήτησε λίγες ημέρες πριν. Ταυτόχρονα, κρατικοδίαιτος δημοσιογράφος εδώ και ένα μήνα είχε βάλει 10 άτομα να δουλεύουν (όπως υποστηρίζει) για να δημοσιεύσει το περιεχόμενο του cd στο περιοδικό του σε έκτακτη έκδοση. Μα καλά, τι κάνουν έναν ολόκληρο μήνα 10 άτομα;

Το ίδιο διάστημα οι φήμες έλεγαν για διάφορα ονόματα πολιτικών που ήταν σε αυτή τη λίστα, και στη βουλή ο εξεταζόμενος από το σδόε αρχηγός των ανεξάρτητων ελληναράδων έλεγε ότι η λίστα είχε και το όνομα αδελφού πρώην έλληνα που το όνομά του άρχιζε από παπα- και τελείωνε σε -νδρέου. Τα ίδια και οι βουλευτές του ίδιου κόμματος. Τα ίδια και κάτι πένες της ανεξάρτητης δημοσιογραφίας της δραχμής και κυρίως κάτι realιστικές φωνές-κραυγές συνέταιροι του κουρή. Στην επιτροπή της βουλής η κατήγορος κόρη του τέως προέδρου του παναθηναϊκού, η οποία όπως λέει άλλη λίστα εξετάζεται από το σδόε για κάτι αποδειξούλες που δεν είχε κόψει σε μια πελάτισσά της, «ανέκρινε» τον dj για το cd, το usb stick, για το χρώμα της καρέκλας του γραφείου του και για τη μάρκα του cd player. Όλα εκτός από την ουσία. Τα γνωστά φλου παραμύθια που μασάμε 2μισι χρόνια τώρα. 

Δεν μας ενδιαφέρει αν το cd έγινε flashάκι, αν το έχασε στη βουλή ή στο υπουργείο του, το σημαντικό είναι γιατί οι ελληνικές ελεγκτικές αρχές (οι κάτω από τον dj) που έχουν στα χέρια τους τη λίστα τόσους μήνες δεν έχουν βγάλει κάτι αξιοποιήσιμο από αυτή τη γαμημένη λίστα. 

Ωραία όλα αυτά, οπότε έχω να κάνω και κάποιες ερωτησούλες. Ποιος ζήτησε το cd το 2010; Ποιος θέσπισε τον εισαγγελέα οικονομικού εγκλήματος; Ποιος έβαλε φόρο 15% στις offshore; Ποιος ξαναέχτισε το σδόε; Ποιος δημιούργησε κλιμάκια φορολογικού ελέγχου μεγάλου πλούτου; Ποιος έκανε τα φορολογικά αδικήματα ως αυτόφωρα; Ποιος ζήτησε τη λίστα με τα εμβάσματα στο εξωτερικό την περίοδο 2009-11; Θα σας στεναχωρήσω, μάλλον, αλλά η απάντηση είναι ότι ο dj με το συγκεκριμένο set είναι ο παπακωσταντίνου. Μάλλον μερικές φορές τα πράγματα δεν είναι όπως μας φωνάζουν κάποιοι.

Αν σκεφθείς, όμως, ποιοι έδιωξαν τους γερμανούς εφοριακούς που εθελοντικά ήθελαν να μεταφέρουν τεχνογνωσία στους έλληνες συναδέλφους τους σε θέματα φοροδιαφυγής; Ποιοι κωλυσιεργούν δυόμισι χρόνια με τη λίστα λίχτενστάιν, τη λίστα με τους ιδιοκτήτες ακινήτων στην Αγγλία, τη λίστα με τους 54 χιλιάδες καταθέτες στο εξωτερικό με καταθέσεις 22 δις ευρώ και τη λίστα λαγκάρντ με καταθέσεις 2 δις ευρώ; Ποιοι κλείνουν τα μάτια στα ραντεβού λαθρεμπορίας τάνκερ με νταλίκες στα λιμάνια της χώρας μας; Μάλλον αυτοί που φωνάζουν για τον παπακωσταντίνου.

Το κορυφαίο παράδοξο ήταν ότι δημοσιογράφος που διαφωνούσε με τη δημοσιοποίηση της λίστας με τους κατηγορούμενους για μπάχαλα ή για τρομοκρατικές ενέργειες ή για οροθετικές ιερόδουλες, δεν είχε κανένα πρόβλημα με τη δημοσιοποίηση στο περιοδικό του λίστας καταθετών στην προαναφερθείσα τράπεζα, που για την ώρα εδώ και 2 χρόνια δεν κατηγορούνται για τίποτα απολύτως. Τουλάχιστον το ποιο δίκαιο θα ήταν δίπλα στη λίστα με τους 2.054 να βγάλει μια λίστα με το δικό του πόθεν έσχες και με τα τιμολόγια υπηρεσιών για τις εκπομπές του στην ερτ.

Και πάλι, δηλαδή, η μπάλα στην κερκίδα. Το μόνο που έχει ενδιαφέρον δεν είναι τα ονόματα των καταθετών (ειδικά την περίοδο πριν το 2007), αλλά γιατί οι ελεγκτικές αρχές, ενώ είχαν εντοπίσει αναντιστοιχία μεταξύ εισοδημάτων και καταθέσεων αυτών, δεν προχώρησαν σε περαιτέρω έρευνες εδώ και 2 χρόνια; Και δεν έχουν φέρει ούτε 1 ευρώ φορολογικά έσοδα;

Όπου από τη λίστα, όπως είναι γνωστό σε όλους μας, αν βγάλεις τους αναμενόμενους καταθέτες τράγκα, μπόμπολα και βουλγαράκη, τα υπόλοιπα ονόματα μάλλον είναι του γιατρού μας, του δικηγόρου μας, του φαρμακοποιού μας, του μηχανικού μας. Και της «ταλαιπωρημένης» κυρίας που μας νοίκιαζε το σπίτι της. Και ενός κου νίκου παπανδρέου, αλλά δυστυχώς απλά συνονόματου, που να πάρει, γαμώ την ατυχία μου. Των δικών μας ανθρώπων, της καθημερινότητάς μας και όσων ακόμη το έπαιζαν τόσα χρόνια ο μπάμπης ο φλου. Αλλά, έτσι και αλλιώς, έχουμε τόσες λίστες ακόμη να ελπίζουμε!!! Κάτι θα βρεθεί να ικανοποιηθεί και το φιλοθεάμον κοινό, να φάνε και τα λιοντάρια στην αρένα. Γιατί είναι και εκείνα τα 600 δις που έχουμε καταθέσεις στην Ελβετία, όπως εικάζουν οι ψηφοφόροι της δραχμής, και θα φορολογήσει αύριο μεθαύριο η νέα λαϊκή κυβέρνηση για να βγούμε εύκολα από την κρίση. Α... βάλε και τα 10 δις από ανείσπρακτα φορολογικά πρόστιμα του 2011-2012 (που δεν θα εισπραχτούν ποτέ), θα σώσουμε και τα αδέλφια μας στην Κύπρο. Άλλαξε η ώρα χθες, κοιμήθηκα λίγο παραπάνω…


sabotaz γιώργος δ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ