- CITY GUIDE
- PODCAST
-
16°
Μερκελοκλάστες και Μερκελολάτρεις: Live your myth in Cris(is)
Τα Status Updates του Forrest Gump #0013
- Αρκούσε η προοπτική μιας επίσκεψης, για να πυκνώσουν τα διασταυρούμενα πυρά, ανάμεσα σε «δοσίλογους» και «λαμόγια». Ανάμεσα σε λαύρους αντιμερκελιστές με ρητορική Πίνδου του ’40 και σε λαύρους καταγγέλοντες της εθνικής μας λαμογιάς. Οι μεν εύχονται να «καούν όλα για να μάθει η παλιοναζίστρια» και οι δε αναρωτιούνται «πόσοι από τους μαϊμού συνταξιούχους θα διαδηλώσουν εναντίον της». Και οι μεν και οι δε, σε ντελίριο αυτοαθώωσης και οργής.
- Όμως, πόσο αθώοι μπορεί να είναι, όλοι αυτοί οι επαγγελματίες του «Αντιμερκελισμού» που υποβιβάζοντας το ακροατήριό τους, σε επίπεδο ανήλικου προσπαθούν να του γαργαλήσουν το θυμικό, παρουσιάζοντάς την σα να είναι κάτι ανάμεσα σε «Μπαμπούλα» και Σατανά; Μετατοπίζοντας έτσι το πρόβλημα από επίπεδο οικονομικής σύγκρουσης (και εσωτερικών χυδαίων επιλογών) σε μεταφυσικό επίπεδο δισειδαιμονίας και – γιατί όχι – εξορκισμού;
- Μάλλον το ίδιο αθώοι με εκείνους που αγνοούν την πολιτική και οικονομική πρακτική της Μέρκελ, επικεντρώνοντας στους μαϊμού τυφλούς, στον Οργανισμό αποξήρανσης της Κωπαϊδας (ναι, υπάρχει ακόμα) και στις εκατοντάδες κατσαπλιάδικες λαμογιές μας, λες και από μόνες τους οδηγούν στη μείωση των μισθών και των συντάξεων. Ξεχνώντας τι ακριβώς εκπροσωπεί η Άγκελα Μέρκελ και αντιμετωπίζοντάς την σαν τον «Χωροφύλακα-Μπάτμαν» που θα διορθώσει τις εθνικές μας ηθικές «κακοτεχνίες»
- Ναι, σύμφωνα με κάποια μεταφυσική καρμική εξίσωση, η λεηλασία του κράτους από Φωτοπουλοειδή και άλλους παρόμοιους πλιατσικολόγους, δίνει στη Γερμανίδα Καγκελάριο και στην πολιτική της, άφεση αμαρτιών! Όπως ακριβώς η ξεκάθαρη οικονομική αποικιοκρατική πολιτική της Γερμανίας και των συνοδοιπόρων της, δίνει άφεση αμαρτιών σε όποιον γκαρίζει δυνατότερα εναντίον της και την καταριέται ενώ καίει σημαίες.
- Στην πραγματικότητα όμως, πρόκειται για την ίδια ακριβώς πρακτική ερμηνείας του κόσμου: Δηλαδή, ό,τι βρίσκεται απέναντι από κάτι κακό (π.χ. την Μέρκελ), δεν μπορεί παρά να είναι καλό (π.χ. ο Καμμένος). Μια φιλοσοφία ζωής που υποχρεώνει όποιον έχει διατηρήσει κάποια υπολείμματα νοήμονος κριτικής ικανότητας να τα εγκαταλείψει. Να αφήσει δηλαδή τις πολυτέλειες των «γκρίζων περιοχών» και να ταχθεί είτε με το μέρος του απόλυτου «άσπρου», είτε με το μέρος του απόλυτου μαύρου. Διότι, όπως συμβαίνει πάντα, ο εχθρός ενός φανατικού, δεν είναι ο αντίπαλος φανατικός. Είναι ο ενδιάμεσος μετριοπαθής. Αυτός χαλάει τη συνταγή. Κοινώς, «αν δεν είσαι μαζί μας, είσαι εναντίον μας».
- Μόνο που αυτό το δίλημμα, κάτω από τις κραυγές και τη ρητορική που το συνοδεύει, ένθεν και κείθεν, στην πραγματικότητα μεταφράζεται με τον ίδιο ακριβώς τρόπο: «Έλα να γίνεις δικός μας πελάτης γιατί εμείς θα σε φανατίσουμε καλύτερα από τους απέναντι».
- Και ως γνωστόν, ο δρόμος προς την κόλαση, είναι στρωμμένος με άβουλους εξοργισμένους «πελάτες» αγνών προθέσεων.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Απόδοση του περίκεντρου ναού στη Μαξιμιανούπολη Ροδόπης
Από τη συμμετοχή και τα παπούτσια μέχρι το ξενοδοχείο και τη διατροφή
Στα ψηφοδέλτια με απόφαση Μητσοτάκη
«Ο κάθε πρύτανης είναι ελεύθερος να προστατεύει το Πανεπιστήμιό του σύμφωνα με τον νόμο» σημείωσε ο υφυπουργός Παιδείας
Βήμα - βήμα πώς θα γίνει η αίτηση
Πώς σχολίασε ο πρόεδρος των ΗΠΑ τα αίτια πίσω από το αποτέλεσμα των ενδιάμεσων εκλογών
Στις 16 Μαΐου 2027 παραδίδεται το Flyover
Με αφορμή τον πακτωλό χρημάτων που έριξε ο δισεκατομμυριούχος στο Τέξας
Το μεγάλο δίλλημα είναι: Σταθερότητα ή Αλλαγή; Όταν αυτό απαντηθεί, τα πράγματα θα εξομαλυνθούν – αλλά δεν έχει εύκολη απάντηση.
Οι ευθύνες της αντιπολίτευσης για την κυριαρχία της ΝΔ βρίσκονται στην αδυναμία της να υποστηρίξει μια αξιόπιστη εναλλακτική.
«Οι αγωνίες των δανειοληπτών δεν χωρούν σε πολιτικά συνθήματα»
Η κυβερνητική αντίδραση ήρθε μετά την προσωπική επίθεση της ΕΛΑΣ προς τον Κυριάκο Μητσοτάκη
Ανεξαρτητοποιήθηκε από την ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ
Τι είπε ο υπουργός Υγείας για τις ενδιάμεσες εκλογές στις ΗΠΑ
Πλήρης οδηγός πριν προχωρήσετε στην εκτύπωση
Η προθεσμία και το στάδιο που απαιτεί προσοχή
«Μην ζητάει τα ρέστα από εμάς ο κ. Τσίπρας, το θέμα το έχει αναδείξει δικός του υπουργός Δικαιοσύνης»
Οι χώρες που καταγράφουν τον υψηλότερο πληθωρισμό
Οι σημερινές συλλήψεις και οι κυβερνητικές ευθύνες του παρελθόντος
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.