- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Γιάννα Κούρτοβικ: Να ξηλωθεί το ΑΤ Αγ. Παντελεήμονα
Το βράδυ της Τρίτης 25 Σεπτεμβρίου «κάτοικοι» της πλατείας Αμερικής επιτέθηκαν σε καταστήματα μεταναστών και στην κοινότητα Τανζανών στην περιοχή. Την επόμενη μέρα οι δύο πλευρές βρέθηκαν στο ΑΤ Αγίου Παντελεήμονα, το ξήλωμα του οποίου «από πάνω μέχρι κάτω» ζητεί η δικηγόρος Γιάννα Κούρτοβικ. Η A.V. επικοινώνησε μαζί της.
«Όταν έφτασα στο τμήμα, οι καταγγέλλοντας, οι μετανάστες δηλαδή, βρίσκονταν στον πάγκο των κατηγορουμένων, ενώ οι καταγγελλόμενοι, που είχαν ήδη αναγνωριστεί και από βίντεο, κάθονταν έξω και έκαναν πλάκα με τους αστυνομικούς. Στο μεταξύ, κάποια στιγμή συγκεντρώθηκαν κάμποσοι υποστηρικτές της Χρυσής Αυγής, μαζί με το βουλευτή Ηλία Παναγιώταρο.
Είναι σύνηθες αυτό που συμβαίνει στον ΑΤ Αγ. Παντελεήμονα. Όποτε έχει πάει κάποιος να καταγγείλει ρατσιστική επίθεση σε βάρος του, τον κρατάνε με διάφορα προσχήματα, προκειμένου να μην προχωρήσει η υπόθεση. Επίσης, σε άλλες περιπτώσεις έχουν αλλοιωθεί καταθέσεις. Στο περιστατικό της Τρίτης, ο άνθρωπος που πρωτοστάτησε στις επιθέσεις εναντίον των μεταναστών στην πλ. Αμερικής όχι μόνο κυκλοφορεί ελεύθερος, αλλά πανηγυρίζει κιόλας στο Facebook.
Το ΑΤ Αγ. Παντελεήμονα είναι αυτό που καταγγέλθηκε ήδη από το 2004 ότι ασκούσε βασανιστήρια σε βάρος μεταναστών, κάνοντάς τους ακόμα και φάλαγγα. Τελικά, το εφετείο γι’ αυτή την υπόθεση έγινε μόλις τον Μάρτιο που πέρασε και κάποιοι αστυνομικοί καταδικάστηκαν για πλημμελήματα. Κάποιοι «κάτοικοι» υπέγραφαν συμπαράσταση σε αυτούς.
Είναι το ίδιο τμήμα όπου όταν πηγαίνει δικηγόρος για να υπερασπιστεί μετανάστη ως διά μαγείας εμφανίζονται απ’ έξω Χρυσαυγίτες. Εγώ η ίδια έχω κάνει μήνυση εναντίον αστυνομικών που κατασκεύασαν ψευδομάρτυρα. Πρέπει να ξηλωθεί από πάνω ως κάτω».
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
«Δεν θεωρώ ότι το να φάω ένα κράκερ είναι λόγος για τέτοια συμπεριφορά» τόνισε ο υπουργός Υγείας
Ένοχος για απιστία, ηθική αυτουργία στην απιστία και ψευδή βεβαίωση
Η συζήτηση προβλέπεται να πραγματοποιηθεί το Σάββατο 28 Μαρτίου
Στόχος η αντιμετώπιση του βαθέως κράτους
Ο υπουργός Δικαιοσύνης υπογράμμισε ότι δεν πρέπει να χαθεί η ευκαιρία λόγω κομματικών σκοπιμοτήτων
Tι λένε οι πολίτες για το κόμμα Καρυστιάνου
O πρωθυπουργός αναφέρεται στις αλλαγές που φέρνει η νέα συλλογική σύμβαση στον επισιτισμό για 400.000 εργαζόμενους
Αναθεωρεί προς τα κάτω τις εκτιμήσεις λόγω ενεργειακής κρίσης και αβεβαιότητας στη Μέση Ανατολή
Ποιος αναμένεται να αναλάβει τα ηνία του κόμματος
Στα διαθέσιμα μέτρα για την αντιμετώπιση φαινομένων αισχροκέρδειας, αναφέρθηκε ο υπουργός Ανάπτυξης - Τι είπε για το πλαφόν στα καύσιμα
Μήνυμα του ΠτΔ προς τους απόδημους Έλληνες για την επέτειο της 25ης Μαρτίου
Ένα σημαντικό βήμα στην αντιμετώπιση μιας μακρόχρονης υπόθεσης αρχαιοκαπηλίας
Χωρίς τέλος το ράλι τιμών, σε απόγνωση οι οδηγοί
«Η κάρτα έχει συμβάλλει καθοριστικά στο να εξυγιανθεί η αγορά εργασίας», τόνισε η υπουργός
Το δικαστήριο έκρινε ένοχο τον πρώην Νομάρχη για απιστία και ηθική αυτουργία
Ο μόνος τρόπος να αντιμετωπιστούν τέτοιες προσωπικότητες είναι η απαξίωση
Στο 64,6% το ποσοστό των γυναίκων
Χάρης Δούκας: «Να κάνουμε την πόλη πιο λειτουργική και φιλική προς τον πολίτη»
«Δεν ρισκάρουμε ζωές», τονίζει ο υπουργός - Αντιπαράθεση στη Βουλή για την ασφάλεια και τις καθυστερήσεις
Πότε θα ληφθούν οι τελικές αποφάσεις
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.