- CITY GUIDE
- PODCAST
-
14°
Ένας τρόπος να γυρίσεις όλο τον κόσμο χωρίς να ξοδέψεις πολλά χρήματα, και σίγουρα πολύ λιγότερα απ’ ό,τι αν επισκεπτόσουν έναν τόπο σαν τουρίστας, είναι η συμμετοχή σου στα διεθνή προγράμματα εθελοντικής εργασίας (workcamps).
Στην Ελλάδα η οργάνωση ΕΛΙΞ συντονίζει τη συμμετοχή Ελλήνων σε αντίστοιχα προγράμματα, τα οποία φτάνουν τα 2.500 για το καλοκαίρι του 2012 και έχουν προορισμό όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης.
Αποστολή σου θα είναι να συμμετάσχεις σε δραστηριότητες για την προστασία του φυσικού περιβάλλοντος (π.χ. εργασίες σε προστατευόμενες περιοχές κ.λπ.), τη διαφύλαξη της πολιτιστικής κληρονομιάς (εργασίες σε παραδοσιακά κτίσματα, πολιτιστικά κέντρα κ.ά.), την κοινωνική προσφορά, μέσω της απασχόλησης παιδιών που ζουν σε ιδρύματα, εργασιών σε σχολεία και παιδικές χαρές κ.λπ. και την προώθηση του πολιτισμού (συμμετοχή σε φεστιβάλ, ερευνητικές ομάδες κ.λπ.).
Συνήθως τα προγράμματα είναι 15θήμερα, οι κατά τόπους εθελοντικές ομάδες αποτελούνται από 15-20 άτομα απ’ όλο τον κόσμο και οι εθελοντές εργάζονται 6 ώρες την ημέρα για 5 ημέρες την εβδομάδα. Στα προγράμματα της ΕΛΙΞ, τα έξοδα διαμονής και διατροφής καλύπτονται από τον φορέα φιλοξενίας και ο εθελοντής επιβαρύνεται με τα έξοδα ταξιδίου και ασφάλισης καθώς και με €100 για την κάλυψη των λειτουργικών και διοικητικών εξόδων της ΕΛΙΞ.
Δες αναλυτικά τις πληροφορίες εδώ: www.elix.org.gr
Η φωτογραφία είναι από ομάδα εθελοντών στη Σερβία και βρίσκεται στην ιστοσελίδα της ΕΛΙΞ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Γιατί αποκάλεσε «Λαφαζάνη» τον Νίκο Ανδρουλάκη
Τουρνάς: Από τους πλέον σύγχρονους στην Ευρώπη, δημιουργεί νέες δυνατότητες εκπαίδευσης πυροσβεστών
Περισσότερες από εκατό συμβάσεις για κτιριακή αναβάθμιση και επιστημονικό εξοπλισμό
Τι ισχύει με τα 65 έτη - Όλοι οι αστερίσκοι
Ποια είναι η τελευταία ημέρα που μπορεί να καταβληθεί από τον εργοδότη
Στο Ετήσιο Τακτικό Συνέδριο της ΚΕΔΕ, ο αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης
Ποιες ειδικότητες ζητούνται
Η ανάρτηση του υφυπουργού Εξωτερικών
«Η αριστερή πλουτοκρατία στήριξε την επάνοδό του»
«Στη γωνία ο κ. Πιερράκης, διαστρεβλώνει την πρόταση του ΠΑΣΟΚ για να ξεφύγει από τη μέγγενη των κόκκινων δανείων»
Τι δείχνουν τα επίσημα στοιχεία για την παραγωγή, τις εισαγωγές, τις εξαγωγές και τα αποθέματα οίνου
Ο υπουργός Οικονομικών διαβεβαιώνει ότι η κυβέρνηση θα συνεχίσει να στηρίζει νοικοκυριά και δανειολήπτες
Χωρίς αίτηση η πρώτη πληρωμή με τα αναδρομικά
Νωρίτερα οι πληρωμές, τι ώρα μπαίνουν στα ΑΤΜ
Ο πρωθυπουργός προανήγγειλε «ανακοίνωση που περιμένει καιρό η περιοχή»
«Καμία έννομη συνέπεια από την επικύρωσή του», λέει η Αθήνα
Τι καταγγέλλει το DiEM25
Το περιστατικό που καταγράφηκε στα Χανιά
Απόδοση του περίκεντρου ναού στη Μαξιμιανούπολη Ροδόπης
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.