Πολιτικη & Οικονομια

Τα Tweets του Forrest Gump 360

Μέλος της επιτροπής για τη διεύρυνση της διαμέτρου στις κυλινδρικές συσκευασίες των τσιπς

41548-94159.jpg
Νίκος Ζαχαριάδης
ΤΕΥΧΟΣ 360
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
15984-35659.jpg

Ο κλασικός ερμηνευτής της παράστασης με τίτλο «Πλήρωνε-άλλον-έναν-έκτακτο-φόρο-για-να-μην-πειράξω-τους-δικούς-μου-του-Δημοσίου» μιλάει για την τέχνη του:

n

«Γουι χαβ ε λιτλ πρόμπλεμ γουιδ μίστερ Φώτοπουλ, χου νταζ νοτ χελπ ες κολέκτ δε έκτακτ φορς, μπατ Γκρις γουιλ νοτ χρεοκοπάιζ. Εντ χουέβερ σεζ δατ ις κάκοβουλ εντ εν άσχολ!»

● Το παραπάνω ήταν ένα μικρό κωμικό απόσπασμα από την παράσταση με τίτλο «Ο Ευάγγελος Βενιζέλος εξηγεί στην Τρόικα την άρνηση του προέδρου της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ να εγκρίνει και να επικυρώσει το έκτακτο τέλος ακινήτων».

● Επίσης δίνει απάντηση στο εξής εύλογο ερώτημα: Αφού είναι τόσο «σιγουράκι» η είσπραξη μέσω ΔΕΗ, γιατί δεν συμπεριλαμβάνουν επίσης στους λογαριασμούς τούς τακτικούς φόρους, τα πρόστιμα και τις εισφορές σε ΙΚΑ;

● Διότι είναι αντιλαϊκό και ο Φωτόπουλος δεν κερδίζει τίποτα από αυτό, να γιατί!

● Ενώ, αντιθέτως, όταν η ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ παίρνει δάνεια εκατομυρίων δεν είναι αντιλαϊκό, γιατί όλοι ξέρουν ότι φεσώνεται η διοίκηση της ΔΕΗ, όχι οι φορολογούμενοι!

Εκτός αν πρόκειται για μια σκοτεινή συνωμοσία, όπου η κυβέρνηση βάζει τον κ. Φωτόπουλο να εναντιωθεί στο τέλος της έκτακτης εισφοράς στα ακίνητα, ώστε οι ιδιοκτήτες να πιστέψουν ότι αφού δεν συμφωνεί αυτός που τον αντιπαθούν, κάτι καλό θα είναι. Και να σπεύσουν να το πληρώσουν αδιαμαρτύρητα.

● Η θεωρία αυτή εξηγεί επίσης τη διφορούμενη στάση της Νέας Δημοκρατίας, η οποία ενώ είναι επίσης εναντίον του νέου φόρου όπως και ο Φωτόπουλος, είναι ταυτόχρονα και εναντίον του Φωτόπουλου.

● Ενώ, αντίθετα, στηρίζει χωρίς τζιριτζάντζουλες τον πρόεδρο των ταξιτζήδων κ. Λυμπερόπουλο…

Πράγμα που σημαίνει πως όταν έρθει στην εξουσία, θα ακολουθήσει διαφορετική πολιτική: Δεν θα ενσωματώνει πια τους φόρους και τις έκτακτες εισφορές στο λογαριασμό της ΔΕΗ. Θα τα ενσωματώνει στα κόμιστρα των ταξί!

Από τα ανεξήγητα μυστήρια του σύμπαντος: Πώς γίνεται ο Φώτης Κουβέλης που δεν έχει κυβερνήσει ποτέ να γίνεται στόχος αγανακτισμένων που του φωνάζουν «ουστ» ενώ ο Κώστας Καραμανλής να γίνεται δεκτός με χειροκροτήματα;

Απάντηση: Ας είχε κάνει και ο Φώτης Κουβέλης 200.000 προσλήψεις στο Δημόσιο μέσα σε μια διετία, όπως ο «αντιμνημονιακός» Καραμανλής, για να τον αποθέωναν κι εκείνον.

Συγνώμη, αλλά πόσες φορές η Βίκυ Χατζηβασιλείου θα απαντήσει χαλαρά ότι «δεν έχει κάνει πλαστική» πριν αρχίσει να υποψιάζεται τον πραγματικό λόγο που τη ρωτάνε όλοι το ίδιο πράγμα με τόση επιμονή;

Το μόνο που αποδεικνύει η πυρπόληση της πρεσβείας του Ισραήλ στην Αίγυπτο είναι ότι οι πράκτορες της CIA και της Μοσάντ δεν διστάζουν μπροστά σε τίποτα...

● Ειδικά όταν αποκλειστικός τους στόχος είναι να διαψεύσουν τους Έλληνες «διεθνολόγους» του twitter. Οι οποίοι σε όλη τη διάρκεια της επανάστασης στην Αίγυπτο ήξεραν με απόλυτη βεβαιότητα ότι οι εξεγερμένοι ήταν πράκτορες της Δύσης. Και μάλιστα χωρίς να χρειαστεί καν να αφήσουν τον καναπέ τους!  

Η πιο άκαιρη διαφήμιση στην ιστορία: Ζήσε την Απόλυτη Εμπειρία του ελληνικού πρωταθλήματος στη Nova!

● Εκτός αν «Νόβα», ονομάζεται καμιά καινούρια ανακρίτρια που έχει αναλάβει την υπόθεση.  

Η διαφορά μεταξύ δημοσιογραφίας και γλειψίματος: Δημοσιογραφία είναι το «Συγκέντρωση έχουν προγραμματίσει το επόμενο Σάββατο οι Αγανακτισμένοι στο Σύνταγμα».

● Αντίθετα, γλείψιμο είναι το «Δυναμική συγκέντρωση με τη συμμετοχή πλήθους κόσμου έχουν προγραμματίσει το επόμενο Σάββατο οι Αγανακτισμένοι στο Σύνταγμα».

● Παρεμπιπτόντως, έχει ενημερώσει κανείς όλους εκείνους τους υπερήφανους φοροφυγάδες ότι σε περίπτωση που τελικά πτωχεύσουμε και γυρίσουμε στη δραχμή, τα ανταλλακτικά των Cayenne θα είναι απλησίαστα;

Παρασκεύασμα: Οποιοδήποτε πράγμα κατασκευάζεται ημέρα Παρασκευή.  


Πιο απάνθρωπη θέση εργασίας της εβδομάδας Υπεύθυνος Τύπου της ΠΑΕ Παναθηναϊκός, στον τομέα των διοικητικών.


Θα έπρεπε να υπάρχει μια λέξη για… «Ποστύπωμα»: Το ίχνος διαφορετικού χρώματος που μένει σε έναν τοίχο ή στο πλαίσιο της οθόνης ενός computer, όταν μετά από πολλούς μήνες ξεκολλάς ένα post-it που βρισκόταν κολλημένο εκεί.

 

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ