Πολιτικη & Οικονομια

Τα Tweets του Forrest Gump 359

(Μέλος του συλλόγου για τη συνταγματική καθιέρωση του «Ίσως»  ως τρίτη επιλογή στα δημοψηφίσματα)

41548-94159.jpg
Νίκος Ζαχαριάδης
ΤΕΥΧΟΣ 359
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
15828-35361.jpg

Ο πρόεδρος του ΣΑΤΑ, οπλαρχηγός Θύμιος Λυμπερόπουλος, ο άνθρωπος-Νέμεσις που θυμίζει με τι είδους ανθρώπους κάνουν κολλητηλίκια οι βουλευτές για να εκλεγούν, αποκαλύπτει:

n

● …και τους βρήκαν σε μια σπηλιά, μετά από πολλά-πολλά χρόνια, να δηλώνουν ακόμα με αποφασιστικότητα ότι «πρέπει-να-προχωρήσουν-οι-σημαντικές-διαρθωτικές-αλλαγές-γιατί-τις-ζητάει-το-μεγαλύτερο-μέρος-της-ελληνικής-κοινωνίας»!

Και το ακόμα εφιαλτικότερο: «…ενώ κάποιοι επέμεναν ακόμα να μεταδίδουν τις δηλώσεις αυτές με απόλυτη σοβαρότητα, χωρίς να γελάνε!»

Πάντως είναι λογικό τα πράγματα με την Τρόικα να οδηγηθούν σε αδιέξοδο: Διότι έστω ότι κάνουμε ό,τι ζητάνε και μειώνουμε (κανονικά, όχι «Ρεπποειδώς») τις δαπάνες του Δημοσίου και τις σπατάλες.

● Τότε όμως δεν θα έχουμε πλέον ανάγκη τα δανεικά τους, οπότε δεν θα υπάρχει λόγος να κάνουμε ό,τι ζητάνε. Άρα, μπορούμε να τους στείλουμε από εκεί που ήρθαν!

● Όμως αν τους στείλουμε από εκεί που ήρθαν, ελεύθεροι πια, θα ξαναρχίσουμε τους διορισμούς και τις σπατάλες, μετά από λίγο θα τους έχουμε πάλι ανάγκη κ.ο.κ…  

● Λέγεται και «Το Λογικό Παράδοξο του Ρομπάι».

Ή περιφραστικά: «Εγώ πληρώνω τον Golden Boy των Οργανισμών Τοπικής αυτοδιοίκησης που Αγαπώ!». Σε μερικές ιδιωματικές τοπικές διαλέκτους.

ΔΑΠ: Η παράταξη που εκπροσωπεί το φιλελευθερισμό στο χώρο των πανεπιστημίων.

● Και που, όπως κάθε φιλελεύθερος, δεν έχει κανένα λόγο να ζητάει εντατικοποίηση των σπουδών, ώστε οι απόφοιτοι να είναι πιο ανταγωνιστικοί στην αγορά εργασίας, αφού αυτό είναι αντίθετο στην ιδεολογία του.

● Διότι, όπως κάθε φιλελεύθερος, έτσι και ο «ΔΑΠίτης, ξέρει ότι θα διοριστεί στο Δημόσιο. Οπότε δεν έχει λόγο να ανησυχεί για τα πανεπιστήμια.

● Άσχετο, αλλά είναι απολύτως σίγουρο ότι όσοι δεν συμπεριληφθούν στη λίστα με τους «μεγαλο-οφειλέτες», δεν θα προχωρήσουν σε ενστάσεις;

● Θεωρώντας ότι το «κόψιμό» τους από τη «Χρυσή Λίστα» έγινε με άλλα κριτήρια και έχει σκοπό τη δυσφήμησή τους στην πιάτσα;

● Εκτός αν το Υπουργείο Οικονομικών σκοπίμως άφησε να διαρρεύσει η ύπαρξη της λίστας. Με στόχο να τους πιέσει, ώστε να εξοφλήσουν μέρος των οφειλών τους προκειμένου να τους συμπεριλάβει και να γλιτώσουν το διασυρμό, στους άλλους μεγαλο-οφειλέτες που συμπεριλήφθηκαν κανονικά.

● Και κυκλοφορούν στην Ψαρρού με το κεφάλι ψηλά.

● Κι όμως υπάρχουν ακόμα συνάνθρωποί μας που παρακολουθούν με ενδιαφέρον την καθημερινή πορεία του Χρηματιστηρίου, πιστεύοντας ότι δείχνει την πορεία της οικονομίας!  

● Πράγμα που δεν διαφέρει και πολύ από το να παρακολουθείς στο «ΟΚ», τις διακοπές της αγαπημένης σου πανελίστριας, πιστεύοντας ότι τα φιλιά που σου έστελνε όταν ήσουν στο κοινό είναι αληθινά.

● Άσχετο, αλλά πόσο καιρό αφού πάρουν την εξουσία και γίνουν «καθεστώς» οι Λίβυοι επαναστάτες έχουν δικαίωμα να ονομάζονται ακόμα «αντικαθεστωτικοί;».

● Επιτέλους, η φραστική επίθεση κατά του Θεόδωρου Πάγκαλου, το μεσημέρι της περασμένης Παρασκευής στην Ομόνοια, έβαλε ένα τέλος στα ψέματα…

●…όσων ισχυρίζονται ότι δεν τολμούν πλέον να κυκλοφορήσουν οι Έλληνες στην περιοχή ούτε τη μέρα!

Απορία: Τι χρειάζονται οι φωτοτυπίες των βιβλίων, όταν το υπουργείο μπορεί να τα στείλει κατευθείαν με mail σαν αρχεία pdf στα laptop των μαθητών;

Απάντηση: Φοβούνται μήπως τα βιβλία ανέβουν σε κάποιο από αυτά τα site που διακινούν παράνομα πειρατικά αρχεία. Oπότε υπάρχει περίπτωση να ενδιαφερθεί πραγματικά κάποιος μαθητής να τα κάνει download.  

● Επίσης, αν συνέβαινε αυτό, τι θα είχαν να γράφουν όλοι αυτοί οι επαγγελματίες «Ντροπηπουκαταντησαμιστές» που ζουν από την αρθρογραφία τύπου «Ντροπή! Πού καταντήσαμε;».

● Ναι! Η γραμματέας του Γκέμπελς σπάει τη σιωπή της και μετά από 66 χρόνια σιωπής κάνει τη συνταρακτική αποκάλυψη ότι «Ήταν ένα τέρας»! Αφήνοντας εμβρόντητους με αυτό που είπε όλους εμάς που τόσο καιρό πιστεύαμε ότι ήταν ένας καλοκάγαθος παπούλης…

●…και αποκαλύπτοντάς μας πόσες δεκαετίες ισχύει το όριο εχεμύθειας μιας Γερμανίδας γραμματέως.  

● Εντάξει, η φοιτητική κοινότητα και οι πρυτάνεις δεν αναγνωρίζουν το 80% της κοινής γνώμης που είναι εναντίον τους…

●…αλλά τότε γιατί χρησιμοποιούν ως επιχείρημα ότι (το ίδιο 80% της κοινής γνώμης που δεν αναγνωρίζουν) ζητάει να φύγει η κυβέρνηση;

Στιλοβάτης: Ο άνθρωπος που ερεθίζεται στην ιδέα της σεξουαλικής επαφής με στιλό διαρκείας.   


Πιο απάνθρωπη θέση εργασίας της εβδομάδας
Κόφτης γύρου, που κάθε τόσο σε βάζουν να ποζάρεις ακίνητος δίπλα στην ψησταριά για να εικονογραφήσουν την αύξηση του ΦΠΑ της εστίασης στις εφημερίδες και τα κανάλια.


Θα έπρεπε να υπάρχει μια λέξη για…
«Τζαμποληψία»: Το κλινικό φαινόμενο της «ναρκοληψίας», μόνο που αντί για ύπνος σε καταλαμβάνει ο ρυθμός από τις διαφημίσεις του Jumbo.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ