Πολιτικη & Οικονομια

So sweet

Φαντασμαγορικό θέμα προσέφεραν οι πριγκιπικοί γάμοι που τελέστηκαν την προηγούμενη εβδομάδα στο Λονδίνο.

115115-718265.jpg
Άγγελος Τσέκερης - Γιώργος Κυρίτσης
ΤΕΥΧΟΣ 345
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
14055-31498.jpg

Φαντασμαγορικό θέμα προσέφεραν οι πριγκιπικοί γάμοι που τελέστηκαν την προηγούμενη εβδομάδα στο Λονδίνο.Το τελετουργικό διατηρείται απαράλλακτο από το 1540, όταν ο Ερρίκος ο Η΄ παντρεύτηκε την 5η του σύζυγο, αφού προηγουμένως αποκεφάλισε σχολαστικά τις τέσσερις προηγούμενες. Ο πρίγκηψ Ουίλιαμ  και η Κέιτ Μίντλετον γνωρίστηκαν όταν και οι δύο δούλευαν εθελοντικά στην περίθαλψη εγκαταλειμένων τζάγκουαρ και σπάνιων τζάγκουαρ κουπέ της Σιβηρίας. 

Ο γαμπρός φορούσε μια κομψή και διακριτική στολή στρατάρχη του 19ου αιώνα, γνωστή στο ευρύ σινεφίλ κοινό από τις ταινίες με θέμα τις δοξασμένες σφαγές αμάχων στο Σουδάν από τα αποικιακά στρατεύματα το 1897. Το νυφικό της λαίδης Μίντλετον ήταν ακριβές αντίγραφο αυτού με το οποίο είχε συλληφθεί ο Συντηρητικός βουλευτής Λόρδος Μάρμπριτζ να κάνει σεξ με τρεις λεμβούχους σε μια μαούνα στον Τάμεση, προκαλώντας κυβερνητική κρίση το 1964. Η χειροποίητη δαντέλα του νυφικού ήταν προσφορά της Βασιλικής Ακαδημίας Κεντήματος, η οποία τις κάνει εισαγωγή από την Ινδία, καθώς αποτελούν υπόδειγμα λεπτεπίλεπτης και ραφινάτης παιδικής εργασίας, και το 18ο αιώνα αποτέλεσαν βάση του βρετανικού εξωτερικού εμπορίου, μαζί με το όπιο και τους Αφρικανούς σκλάβους.  

Σύμφωνα με μετρήσεις του Διεθνούς Παρατηρητηρίου Ατομικής Ενέργειας, στην περιοχή του γάμου σημειώθηκαν συγκεντρώσεις ηλιθίων καπέλων 150.000 φορές μεγαλύτερες από το φυσιολογικό όριο και οι γειτονικοί πληθυσμοί προειδοποιήθηκαν να μην καταναλώνουν σπανάκι και να πλένουν τα παιδιά τους με εμφιαλωμένο νερό. Το γάμο όμως αμαύρωσε η είσοδος οπαδών του γαμπρού στον αγωνιστικό χώρο δύο λεπτά μετά την κανονική λήξη της τελετής, και ενώ ο αρχιεπίσκοπος του Καντέρμπουρι είχε δείξει εννέα λεπτά παράταση. 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ