- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Γεννηματά: Η κυβέρνηση κάνει τη Χρυσή Αυγή ρυθμιστικό παράγοντα
«Χωρίς πολιτικές και ηθικές αρχές η κυβέρνηση Τσίπρα»
«Η πρόταση της κυβέρνησης όχι μόνο δεν μπορεί να αποτελέσει τη βάση για τη διαμόρφωση μίας ευρείας κοινωνικής, πολιτικής και κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας, αλλά αντιθέτως αναγορεύει σε κρίσιμο ρυθμιστικό παράγοντα τη Χρυσή Αυγή», λέει η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Φώφη Γεννηματά, σε συνέντευξή της στην ιστοσελίδα The caller, με αφορμή την πρόταση της κυβέρνησης για τον εκλογικό νόμο.
H πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κάλεσε και πάλι την κυβέρνηση να μην επισπεύσει την κοινοβουλευτική διαδικασία των αποσπασματικών διατάξεών της, όπως είπε, και τα πολιτικά κόμματα να συναινέσουν στον διάλογο για την αναγκαία λύση ευρύτερης αποδοχής. «Σε κάθε περίπτωση, εμείς δεν πρόκειται να ψηφίσουμε τις αποσπασματικές ρυθμίσεις που προωθεί η κυβέρνηση με διαδικασία fast truck», σημείωσε.
Σχετικά με την απαραίτητη συναίνεση και τη στάση της ΝΔ, η κ. Γεννηματά σχολίασε ότι από το 2012, σταθερά, ο ελληνικός λαός στέλνει το μήνυμα ότι επιθυμεί κυβερνήσεις συνεργασίας και ότι θέλει να υπάρξει εθνική συνεννόηση γύρω από ένα εθνικό σχέδιο για τη χώρα. «Μπορούμε να πετύχουμε τη συναίνεση και προϋπόθεση γι' αυτό είναι να συμμετέχουν σε μία κυβέρνηση και τα δύο μεγαλύτερα κόμματα» είπε μεταξύ άλλων.
Στην ερώτηση: Πώς σχολιάζετε τη μέχρι τώρα διακυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και προσωπικά του ίδιου του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα;
«Για τον κ. Τσίπρα και το προσωποπαγές κόμμα του, στην θέση της ιδεολογίας και της πολιτικής υπάρχει μόνο η πάση θυσία παράταση της παραμονής στην εξουσία. Χωρίς πολιτικές και ηθικές αρχές και κωλύματα. Αποδείχθηκαν ικανοί να πουν και να εφαρμόσουν, χωρίς πολιτικό στίγμα τα εντελώς αντίθετα και αντιφατικά μεταξύ τους πράγματα. Συνεπείς παραμένουν μόνο στον λαϊκισμό και την παραπλάνηση της κοινής γνώμης μέσω μιας καλά οργανωμένης προπαγάνδας».
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Υψηλότερο εισοδηματικό όριο, πρόσβαση χωρίς κριτήρια για τρίτεκνους και πολύτεκνους και αυξημένο voucher
Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν θέματα πολιτισμού και πολιτιστικής διπλωματίας
Το σίγουρο είναι ότι το νομικό τοπίο έχει αλλάξει δραστικά από την εποχή της Χρυσής Αυγής
Η 90ή ΔΕΘ βρίσκει την ελληνική οικονομία στο τέλος μιας ιστορικής περιόδου χρηματοδότησης από το Ταμείο Ανάκαμψης και μπροστά στο δύσκολο τεστ της επόμενης ημέρας.
Από τα πρώτα περίπτερα του 1926 και τη μεταπολεμική έκρηξη έως τη σημερινή οικονομική και πολιτική σκηνή της χώρας, η ΔΕΘ συμπληρώνει έναν αιώνα ζωής και ετοιμάζεται για το μέλλον
Επιβεβαιώθηκαν οι προβλέψεις των αναλυτών
Ποιες περιοχές εντάσσονται στο πρόγραμμα αναβάθμισης και εκσυγχρονισμού εγκαταστάσεων
Ο «πελάτης» αξιολογεί τη σχέση του με την εξουσία με βάση το προσωπικό όφελος. Ο «πολίτης» ενδιαφέρεται και για πράγματα που δεν μεταφράζονται άμεσα σε ευρώ στην τσέπη του
Η αναφορά στον θάνατο του Γιώργου Μαζωνάκη
Με αιχμή τον συνεδριακό, γαστρονομικό, πολιτιστικό και ιαματικό τουρισμό, η Θεσσαλονίκη αξιοποιεί τη θέση της και εξελίσσεται σε έναν ολοκληρωμένο διεθνή προορισμό
Η θερμή υποδοχή από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας
Η ιδιωτική κλινική ήταν δηλωμένη ως απλό παθολογικό ιατρείο
Επισκέφτηκε το πάρκο βιοτεχνολογίας Athens LifeTech Park στα Σπάτα
«Έχει κριθεί πολλάκις με την ίδια ετυμηγορία, αυτή του αποτυχημένου πρωθυπουργού»
Ποιες περιοχές ωφελούνται από τον επιμερισμό του ειδικού τέλους
«Το ΠΑΣΟΚ δεν ζητά εύνοια. Απαιτεί κανόνες. Και όταν παραβιάζονται, θα το λέμε με το όνομά του» σημειώνει η πρώην υπουργός
«Πορεύθηκε με το ταλέντο του, με ειλικρίνεια και με γνήσιο αυθορμητισμό»
Τα φορολογικά κίνητρα και η μετακόμιση του billionaire
Ο υπουργός Υγείας τόνισε ότι η διαδικασία του ελέγχου ήδη ξεκίνησει
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.