Πολιτικη & Οικονομια

Ντάισελμπλουμ: Το Brexit θα πυροδοτήσει έξοδο από το Σίτι του Λονδίνου

«Αυτό θα είναι το τίμημα της αποχώρησης από την ΕΕ για το Ηνωμένο Βασίλειο»

Athens Voice News
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
131827-299473.jpg

«Αυτό θα είναι το τίμημα της αποχώρησης από την ΕΕ για το Ηνωμένο Βασίλειο»

Η πρόσβαση των βρετανικών χρηματοοικονομικών οργανισμών στην ενιαία αγορά της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα είναι πολύ πιο περιορισμένη μόλις η Βρετανία εγκαταλείψει την ΕΕ, προειδοποίησε ο πρόεδρος του συμβουλίου των υπουργών Οικονομικών των χωρών μελών της ευρωζώνης Γερούν Ντάισελμπλουμ, κρίνοντας ότι ορισμένες εταιρείες θα εγκαταλείψουν το Σίτι του Λονδίνου.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο τηλεοπτικό δίκτυο RTL, ο Ντάισελμπλουμ, ο οποίος είναι επίσης υπουργός Οικονομικών της Ολλανδίας, έκρινε ότι η μείωση της πρόσβασης θα είναι το «τίμημα» της αποχώρησης της Βρετανίας από την ΕΕ, εκτιμώντας ότι θα επωφεληθούν αντίπαλα χρηματοοικονομικά κέντρα, όπως αυτά του Άμστερνταμ και της Φραγκφούρτης.

«Πριν από λίγα χρόνια, το Λονδίνο καταχώριζε διαφημίσεις στην ασιατική έκδοση των Financial Times που έλεγαν ότι αυτή ήταν η πόλη στην οποία έπρεπε να πάει κανείς εάν ήθελε να δραστηριοποιηθεί επιχειρηματικά στην ΕΕ», ανέφερε ο πρόεδρος του Eurogroup. «Τώρα δεν θα μπορούσε να κάνει μια τέτοια διαφημιστική καταχώριση (...) οι Ασιάτες θα πηγαίνουν στο Άμστερνταμ ή στη Φραγκφούρτη αντ' αυτού», πρόσθεσε ο ίδιος.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ακρίτα
Ακρίτα: «Η ΝΔ της αγίας οικογένειας κατόρθωσε να μπλοκάρει την υποψηφιότητα»

«Mεγάλο ευχαριστώ στα κόμματα ΠΑΣΟΚ, ΚΚΕ, Ελληνική Λύση, Πλεύση Ελευθερίας και τους ανεξάρτητους βουλευτές από Νέα Αριστερά, ΣΥΡΙΖΑ, Πλεύση και τα άλλα προοδευτικά κόμματα που στήριξαν την υποψηφιότητα μας»

O Άδωνις Γεωργιάδης
Απάντηση Άδωνι Γεωργιάδη στον Σαμαρά για το «ακαθόριστο φύλο»: Λάθος της ανοδόχου του ΕΟΠΥΥ

«Ένα λάθος έγινε και διορθώθηκε, ψυχραιμία. Σπάει ρεκόρ η ελαφρότητα όσων θέλουν να ρίξουν τον Μητσοτάκη», τονίζει μεταξύ άλλων ο υπουργός Υγείας

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.

// EMPTY