Πολιτικη & Οικονομια

Θεοδωράκης: Είμαστε λαϊκό μεταρρυθμιστικό κίνημα (video)

Ντόμπρα και σταράτη συνέντευξη εφ' όλης της ύλης

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
131663-299021.jpeg

«Ο Αλέξης Τσίπρας από λαϊκιστής της άκρας αριστεράς άρχισε να πηγαίνει προς το κέντρο γιατί η εξουσία είναι γλυκιά. Η ΝΔ είναι ένα συντηρητικό κόμμα που φέρει μεγάλη ευθύνη για την χρεοκοπία της χώρας και που ξαφνικά ανακάλυψε την κεντροδεξιά. Το Ποτάμι είναι ένα λαϊκό μεταρρυθμιστικό κίνημα, σταθερό στις απόψεις του. Οι άλλοι τσαλαβουτάνε αριστερά και δεξιά».

Αυτή ήταν μια από τις μείζονες τοποθετήσεις του κ. Σταύρου Θεοδωράκη, επικεφαλής του Ποταμιού, σήμερα Πέμπτη πρωί στον ΑΝΤ1.

Άλλα αξιοσημείωτα:

  • Είμαι πολύ καχύποπτος για την αυριανή μου συνάντηση με τον πρωθυπουργό. Η συζήτηση για τον εκλογικό νόμο είναι αποπροσανατολισμός της κοινής γνώμης από τα πραγματικά προβλήματα
  • «Πρέπει να υπάρχει το πλαφόν του 3% ώστε να μην γεμίσει η Βουλή από κόμματα διαμαρτυρίας. Πρέπει να σπάσουν οι μεγάλες περιφέρειες για να μειωθεί και η επιρροή των ΜΜΕ στην εκλογή των βουλευτών. Ταυτόχρονα έχουμε ένα παράλογο μπόνους με 50 έδρες, το οποίο δεν υπάρχει λόγος να συνεχίσει να υπάρχει. Η έξυπνη λύση είναι για κάθε 2% το πρώτο κόμμα να παίρνει μια έδρα, ώστε να έχει ένα προβάδισμα αλλά όχι να γίνεται απόλυτος κυρίαρχος. Και φυσικά πρέπει να έχουν ψήφο οι ομογενείς»
  • Η πιο συχνή φράση που ακούω στις περιοδείες μου είναι το «εσύ καλά μας τα ’λεγες», μα «υπάρχει η ευθύνη αυτού που πουλάει την ψυχή του για την εξουσία και λέει ψέματα στο λαό, αλλά υπάρχει και η ευθύνη αυτού που τα πιστεύει. Το Ποτάμι δεν είπε ποτέ ψέματα στον κόσμο»
  • Ενώ οι ίδιοι «οι πολιτικοί στην Ελλάδα είναι κατώτεροι των περιστάσεων, ρίχνουν την ευθύνη στους ξένους. Λένε "αυτοί μας τα επιβάλλουν". Δεν μας τα επιβάλλουν όμως. Εσείς τα κάνετε λάθος. Εσείς φταίτε για την κακή διοίκηση»
  • «Πρέπει να εκσυγχρονίσουμε τους παλιούς νόμους που διέπουν τα εργασιακά, να ορθολογικοποιήσουμε πολλά πράγματα, αλλά σε καμιά περίπτωση δεν πρέπει να διαλύσουμε τις εργασιακές σχέσεις».

Δείτε το video:   

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ