- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Γιούνκερ: «Ιδιοκτησία και σεβασμό στο πρόγραμμα» από όλες τις ελληνικές κυβερνήσεις
Ο πρόεδρος της Κομισιόν τόνισε ότι είναι ίσως η τελευταία ευκαιρία να γίνει αυτό που είναι καλό για τη χώρα
Ευρεία πολιτική στήριξη, «ιδιοκτησία» του προγράμματος και σεβασμό της συμφωνίας από όλες τις ελληνικές κυβερνήσεις, ζήτησε ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιούνκερ μιλώντας στη γενική συνέλευση του ΣΕΒ. Ο πρόεδρος της Κομισιόν τόνισε ότι η τωρινή είναι «ίσως η τελευταία ευκαιρία να γίνει αυτό που είναι καλό για την Ελλάδα».
Ο κ. Γιούνκερ απέρριψε τις «θεωρίες συνωμοσίας» κατά της Ελλάδας, λέγοντας ότι αντίθετα βλέπει καλή θέληση και για αυτό θα ήθελε να δει και τις επόμενες ελληνικές κυβερνήσεις να σεβαστούν τη συμφωνία. Χαρακτήρισε ως τις καλύτερες δυνατές τις σχέσεις με την ελληνική κυβέρνηση (ξεκινήσαμε, είπε, στο σκοτάδι αλλά τώρα βρισκόμαστε στο φως) και υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση αποφασίζει το μίγμα πολιτικής και δεν το κάνει για τις Βρυξέλλες ή τους πιστωτές, αλλά για τους Έλληνες πολίτες και το ευρωπαϊκό μέλλον της χώρας.
Ο πρόεδρος της Κομισιόν δήλωσε φίλος της χώρας, πρόσθεσε ωστόσο ότι οι φίλοι μπορούν να λένε και ορισμένες άβολες αλήθειες, όπως ότι η κρίση δεν είναι μόνο οικονομική και κοινωνική, αλλά αφορά το χτίσιμο ενός μοντέρνου κράτους που νοιάζεται για τους πολίτες. Παραδέχθηκε ότι έχουν γίνει λάθη από όλες τις πλευρές αλλά για τον ίδιο, όπως είπε, η έξοδος της Ελλάδας από την Ευρωζώνη δεν ήταν ποτέ επιλογή.
«Οι προσπάθειες που έκανε η Ελλάδα από το καλοκαίρι δημιουργούν παράθυρο ευκαιρίας. Με την πρώτη αξιολόγηση και τα μέτρα για το χρέος η Ελλάδα έχει την ευκαιρία να γυρίσει σελίδα. Δεν είναι μόνο η οικονομική προσαρμογή, αλλά ο εκσυγχρονισμός της οικονομίας και του κράτους ώστε να δημιουργεί τις σωστές συνθήκες για τις επιχειρήσεις, για την καταπολέμηση τη φοροδιαφυγής, της διαφθοράς, την επιτάχυνση της δικαιοσύνης, την εγκαθίδρυση μοντέρνου συστήματος κοινωνικής προστασίας, τη διαχείριση των συνόρων», είπε.
Φωτογραφία: ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΣΥΜΕΛΑ ΠΑΝΤΖΑΡΤΖΗ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Με αφορμή τις εξαγγελίες του πρώην πρωθυπουργού
Πρόγραμμα με «άρωμα» Θεσσαλονίκης
Σε 1,7 εκατομμύρια ανήλθαν οι έλεγχοι
Τι αναφέρει ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης
«Όταν θα κλείσει το Ταμείο Ανάκαμψης, θα δείτε ότι δεν θα χάσουμε κανένα ευρώ», τόνισε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης
«Mεγάλο ευχαριστώ στα κόμματα ΠΑΣΟΚ, ΚΚΕ, Ελληνική Λύση, Πλεύση Ελευθερίας και τους ανεξάρτητους βουλευτές από Νέα Αριστερά, ΣΥΡΙΖΑ, Πλεύση και τα άλλα προοδευτικά κόμματα που στήριξαν την υποψηφιότητα μας»
Η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας κατά πάντων και κατά Κουκουλόπουλου
Περιοδεία του υπουργού Υγείας στη Βόρεια Ελλάδα ενόψει της 90ής ΔΕΘ
Στην ψηφοφορία ψήφισαν 288 βουλευτές εκ των οποίων ψήφισαν «παρών» 169 βουλευτές και «υπέρ» 119
Εγκρίθηκε το πρόγραμμα του Ταμείου Απανθρακοποίησης των Νήσων
Υπογράφηκε στην Πλατεία Νερού η σύμβαση κατασκευής - Πώς θα αλλάξει τον Φαληρικό Όρμο το «Αέναον»
«Διαβατήριο αξιοπιστίας» τα έργα υποδομών και ανάπτυξης
Πότε μπαίνουν τα χρήματα στην τράπεζα
«Η δουλειά του Δήμου είναι να λύνει τα μικρά προβλήματα που καθορίζουν την καθημερινότητα των κατοίκων» σημειώνει
Σήμερα η υπογραφή της σύμβασης για την έναρξη του έργου
«Ένα λάθος έγινε και διορθώθηκε, ψυχραιμία. Σπάει ρεκόρ η ελαφρότητα όσων θέλουν να ρίξουν τον Μητσοτάκη», τονίζει μεταξύ άλλων ο υπουργός Υγείας
Οι προσλαμβανόμενοι οφείλουν να αναλάβουν υπηρεσία από τη Δευτέρα 7 έως και την Τρίτη 8 Σεπτεμβρίου 2026
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.