- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Μουζάλας: Η Ελλάδα ενδέχεται να περάσει δύσκολες στιγμές τις επόμενες μέρες
«Μικρή ένταση» στη Σύνοδο μεταξύ Ελλάδας και Αυστρίας
«Η Ελλάδα ενδέχεται να περάσει τις επόμενες ημέρες δύσκολες ώρες» δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννης Μουζάλας, μετά το τέλος του Συμβουλίου των υπουργών Εσωτερικών της ΕΕ.
Πάντως ο Μουζάλας εκτίμησε ότι «θα τα καταφέρουμε». Η Σύνοδος έληξε χωρίς συμπεράσματα, και με την Αυστρία να εμμένει στη στάση της παρότι η πλειονότητα των κρατών -μελών ήταν εναντίον των μονομερών ενεργειών.
Παράλληλα ο υπουργός διέψευσε ότι η Ελλάδα ζήτησε σήμερα ανθρωπιστική βοήθεια από την Ευρώπη, σημείωσε όμως ότι η Αθήνα έχει εκπονήσει σχέδιο έκτακτης ανάγκης το οποίο έχει κατατεθεί στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή και στην Ολλανδική Προεδρία της ΕΕ.
Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης ο υπουργός τόνισε ότι η στάση της Αυστρίας είναι μονομερής, δεν είναι φιλική και παραβιάζει παλαιότερες αποφάσεις των Συνόδων Κορυφής της ΕΕ. Ο ίδιος πρόσθεσε ότι η στάση της Αυστρίας βλάπτει την Ελλάδα, αφαιρώντας της τον χρόνο που χρειάζεται για να προετοιμαστεί και συγχρόνως βλάπτει την ΕΕ γιατί προβάλει εθνικές μονομερείς λύσεις σε συνδυασμό με άλλα κράτη (Βίσεγκραντ) και κράτη που δεν είναι μέλη της ΕΕ.
Ο Γιάννης Μουζάλας αρνήθηκε ότι υπήρξε «ηλεκτρισμένη ατμόσφαιρα» κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης, αντίθετα, είπε ότι το κλίμα ήταν φιλικό, καθώς εκφράστηκε η αντίθεση στις μονομερείς ενέργειες από την πλειονότητα των χωρών. Παραδέχθηκε, ωστόσο, ότι «υπήρξε μικρή ένταση με δεδομένες τις διαφορές απόψεων Αθήνας και Βιέννης επί του θέματος».
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Το θερμό συγχαρητήριο μήνυμα του πρωθυπουργού για την κατάκτηση του πρώτου World Cup
Τα συγχαρητήρια του Προέδρου της Δημοκρατίας για την ιστορική κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου
Το μήνυμα του πρωθυπουργού για την ομόφωνη διεθνή διάκριση
Ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε πρόσθετη έκπτωση - Ο εβδομαδιαίος απολογισμός του κυβερνητικού έργου
Έκθεση με θετικά μηνύματα για την ελληνική οικονομία
Το σχέδιο του ΠΑΣΟΚ με ορίζοντα το 2035 - Ψηφιακή πλατφόρμα για τις τιμές στην ακτοπλοΐα
Ξεκινά τη Δευτέρα με μείωση του ορίου στα 5.000 ευρώ - Όλες οι αλλαγές
Η έκθεση της Κομισιόν που όλοι επικαλέστηκαν, αλλά λίγοι διάβασαν
Συνάντηση στο Μέγαρο Μαξίμου - Τι δήλωσαν οι δύο ηγέτες
Στη στήλη Business Backstage δεν βλέπεις απλώς την είδηση, αλλά και το τι κρύβεται πίσω από αυτή. Κάθε εβδομάδα, όλα όσα κινούν την οικονομία — αλλιώς
Στόχος η υποχώρηση των τιμών κατά 5% έως 20% σε βασικά προϊόντα από τις 31 Αυγούστου
Τα νέα στοιχεία της ΡΑΑΕΥ αποκαλύπτουν ανατροπές στις χρεώσεις για το 2026
Για πρώτη φορά μετά από χρόνια η δεξίωση μεταφέρθηκε στο εσωτερικό του Μεγάρου - Ποιοι έδωσαν το παρών, οι απουσίες
Ομιλία του ΠτΔ για την 52η επέτειο Αποκατάστασης της Δημοκρατίας
Ζαχαράκη: «Η ιστορική αυτή μεταρρύθμιση είναι η πυξίδα για μια νέα πορεία στην ελληνική Ανώτατη Εκπαίδευση»
Η ανάρτηση του πρωθυπουργού
«Ανάγκη αναθεώρησης και όχι κατάργησης του άρθρου 16», τόνισε η υπουργός Παιδείας
Η νέα φιλοσοφία της πολιτικής για τα άτομα με αναπηρία και οι μεταρρυθμίσεις που αλλάζουν την καθημερινότητα
Ο οδικός χάρτης περιλαμβάνει επτά στρατηγικούς άξονες για τη μετάβαση σε μια σύγχρονη εταιρεία
Ποιους αφορά το πρόγραμμα - Απασχόληση με ακαθάριστες μηνιαίες αποδοχές έως και 1.250 ευρώ
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.