- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Φοβισμένος Πανούσης
Καθηγητής εγκληματολογίας, δεν γνώριζε πως η θέση στο υπουργείο για τη δημόσια τάξη είναι ηλεκτρική καρέκλα;
Τα περισσότερα από όσα καταγγέλλει ο Γιάννης Πανούσης είναι σωστά, και τα γνωρίζουμε εδώ και χρόνια. Βεβαίως και υπάρχει σύνδεση τρομοκρατών και ποινικών, βεβαίως και οι φυλακές ελέγχονται από αυτούς, είναι αλήθεια πως απειλούνται ζωές και υφίσταται η πανθομολογούμενη συμπάθεια και επικοινωνία στελεχών ακροαριστερών συνιστωτών του ΣΥΡΙΖΑ (υπό το πρίσμα ανθρωπιστικής προσέγγισης) με τα ανωτέρω πρόσωπα.
Αν εξαιρέσουμε την αξία και το βάρος που προσδίδονται στα λόγια ενός πρώην υπουργού (σημειώνοντας και τον αντίλογο: ας τα διόρθωνε κατά τη διάρκεια της θητείας του), δημιουργούνται εύλογα ερώτηματα: Μα γιατί τα λέει; Καθηγητής εγκληματολογίας αυτός, δεν γνώριζε πως η θέση στο υπουργείο που είναι υπεύθυνο για τη δημόσια τάξη είναι ηλεκτρική καρέκλα; Δεν έχει υπόψιν του πως ο υπασπιστής προκατόχου του ανατινάχτηκε μέσα στην ίδια τη ΓΑΔΑ από φάκελο με εκρηκτικά;
Μπορώ να κάνω τις κάτωθι υποθέσεις
- Ο Γιάννης Πανούσης είναι ματαιόδοξος και θέλει (ελλείψει πολιτικού ρόλου) να στρέψει τα φώτα της δημοσιότητας επάνω του.
- Συνήθισε, λόγω και της μακράς θητείας του στον αριστερό χώρο, να μιλά μόνο καταγγέλλοντας.
- Νόμιζε λανθασμένα πως η μαγική του αριστερή ιδιότητα θα καταλάγιαζε τις απαιτήσεις τρομοκρατών και θα έμενε σε ύφεση και ανοχή η στοχοποίησή του.
- Νομίζει πως ο κλασικός τρόπος που ισχύει στο κοινό ποινικό δίκαιο, δηλαδή να καταγγέλλεις αυτόν που επιβουλεύεται τη ζωή σου, έχει αποτελέσματα (αφού δείχνεις και έτσι αποτρέπεις το δράστη), αλλά δεν νομίζω με αυτή τη μέθοδο να ίδρωσε το αυτί των Πυρήνων της Φωτιάς. Αν ισχύει αυτή η μεθόδευση τότε είναι ένας κακός εγκληματολόγος.
- Ο Πανούσης είναι ένας φοβισμένος άνθρωπος, που τρέμει για τη ζωή του.
Για την τελευταία περίπτωση το μόνο που έχει να κάνει είναι να συμβουλευτεί τους προκατόχους του, που αντιμετώπισαν χειρότερα προβλήματα, όπως ο Δένδιας ή ο Χρυσοχοΐδης που ακόμη τον φυλάνε 30 φρουροί σε 24ωρη βάση. Αυτοί θα του πούνε πως δεν έχει να κάνει τίποτε περισσότερο από το να ενημερώσει τον αρχηγό της ΕΥΠ χωρίς τυμπανοκρουσίες και συνεντεύξεις που μάλλον τον κάνουν περισσότερο μισητό και στόχο των τρομοκρατών, να ελπίζει ο επόμενος και οι επόμενοι υπουργοί να είναι αρκετά ενεργοί ενάντια στην τρομοκρατία, ώστε να ξεχαστεί το πρόσωπό του και να στραφούν στους καινούργιους οι τρομοκράτες, και φυσικά να αιτηθεί φρουρά και σωματοφύλακες, που θα γίνει δεκτό, γιατί για παρόμοιες υποθέσεις υπάρχουν άφθονα χρήματα των φορολογουμένων.
Αυτά θα του πουν οι πρώην δεξιοί υπουργοί Δημοσίας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, που αντιμετώπισαν χειρότερες απειλές και προβλήματα. Η δική μου συμβουλή για να ξεπεράσει τους φόβους του προέρχεται από τον πατερούλη Στάλιν (που ανεξαρτήτως της θηριωδίας του δεν μπορούμε να μην του αναγνωρίσουμε πως ήταν τολμηρός άνδρας) και τη ρήση του: «Όποιος φοβάται μην πέσει, όλη του τη ζωή θα σέρνεται».
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Σε εκδήλωση στο Επιμελητήριο Ηρακλείου ο πρώην πρωθυπουργός
«Έδωσε πνοή στα μεγάλα δημόσια έργα και τις κρίσιμες υποδομές» - Η ανάρτηση του πρωθυπουργού
Συλλυπητήριο μήνυμα από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας
Η εμπιστοσύνη δεν είναι δεδομένη. Είναι αποτέλεσμα συνέπειας μεταξύ αρχών και πράξης
Επί σειρά ετών υπουργός των κυβερνήσεων της ΝΔ
Ποιοι έχουν δικαίωμα υποβολής ένστασης
Το Σάββατο η συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής - Χωρισμένη σε δύο στρατόπεδα η Κουμουνδούρου
«Η Παιδεία, τα Πανεπιστήμια και η Δημοκρατία προχωρούν μπροστά με ιδέες και έργο. Όχι με τρικάκια», δήλωσε ο υφυπουργός
Έμφαση στις σχέσεις καλής γειτονίας και τήρησης του διεθνούς δικαίου
Αιχμές και για Τσίπρα στον οποίο καταλόγισε «απουσία ουσιαστικής αντιπολίτευσης το 2019-2023»
Στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Ηρακλείου ο υπουργός Υγείας
Προληπτικές εξετάσεις και επισκέψεις σε σπίτια από γιατρούς και νοσηλευτές των ΚΟΜΥ
Τι είπε κατά την τοποθέτησή του στην Πολιτική Γραμματεία του κόμματος
Προβλέπεται αύξηση έως 95% στους μισθούς Αρχιεπισκόπου και Μητροπολιτών
«Στηρίζουμε την ΕΛΑΣ, θα ήταν στρατηγικό λάθος η αντιπαράθεση μαζί της»
Όσα δήλωσε προσερχόμενος στη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ
Συνομιλίες με ενδιαφέροντες ανθρώπους για ενδιαφέροντα πράγματα, εντός κι εκτός επικαιρότητας - πάντα με βλέμμα λοξό
«Αντιλαμβάνομαι πλήρως την ευθύνη μου απέναντι στην ιστορία της παράταξης την οποία αγαπώ από μικρό παιδί», ανέφερε ο αναπληρωτής υπουργός Μεταφορών
«Αν κάποιος κρύβεται και δεν έχει το θάρρος να αναλάβει τις ευθύνες του, σίγουρα αυτός δεν είναι ο Δήμαρχος», σημειώνει ο κ. Παπαδόπουλος
Η συνάντηση με τον Σταύρο Αρναουτάκη
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.