Πολιτικη & Οικονομια

Αγώνας δρόμου για το Eurogroup της Δευτέρας

Αγκάθια τα «κόκκινα» δάνεια, οι 100 δόσεις και ο ΦΠΑ στην ιδιωτική εκπαίδευση

Athens Voice News
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
113128-224349.jpg

Αγώνα δρόμου κάνει η κυβέρνηση προκειμένου να έρθει σε συμφωνία με τους θεσμούς και το Eurogroup της Δευτέρας να εγκρίνει την εκταμίευση της υποδόσης των 2 δις ευρώ. Στη μαραθώνια τηλεδιάσκεψη το βράδυ της Παρασκευής ανάμεσα στους Ευκλείδη Τσακαλώτο και Γιώργο Σταθάκη με εκπροσώπους των θεσμών στο επίκεντρο βρέθηκε κυρίως η διαχείριση των «κόκκινων» δανείων και η προστασία της πρώτης κατοικίας.

Οι θεσμοί φέρονται να ζητούν εισοδηματικά κριτήρια τόσο χαμηλά που σχεδόν ο ένας στους δύο δανειολήπτες θα δει το σπίτι του να βγαίνει στο «σφυρί». Η κυβέρνηση, από την άλλη, επιδιώκει έναν «έντιμο συμβιβασμό», όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό - Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, και στο πλαίσιο αυτό ο Αλέξης Τσίπρας αναμένεται να έχει σήμερα επικοινωνία με τον επικεφαλής της Κομισιόν, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, και αν χρειαστεί με τους ηγέτες της Γερμανίας και της Γαλλίας, Άνγκελα Μέρκελ και Φρανσουά Ολάντ, αντίστοιχα.

Αν όλα πάνε καλά, σημειώνουν πηγές της κυβέρνησης, την Κυριακή θα συνεδριάσει το Euro Working Group και τη Δευτέρα το Eurogroup θα ανάψει το πράσινο φως για την εκταμίευση της δόσης.

Ανοιχτά παραμένουν και τα θέματα των 100 δόσεων, με τους δανειστές να ζητούν «ξαφνικό θάνατο» με κάθε ληξιπρόθεσμη οφειλή και την κυβέρνηση να αντιπροτείνει οι όποιες αλλαγές να γίνουν ανάλογα με την εξέλιξη της ελληνικής οικονομίας, καθώς και τα ισοδύναμα για να μην επιβληθεί τελικά ΦΠΑ 23% στην ιδιωτική εκπαίδευση.

 

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Στον Άρειο Πάγο η κατάθεση των υπογραφών και της σχετικής δήλωσης για την ίδρυση του Ανεξάρτητου Κινήματος Πολιτών «ΕΛΠΙΔΑ για τη Δημοκρατία», παρουσία της Μαρίας Καρυστιανού
Για το φαινόμενο Καρυστιανού: Η πολιτική της συγκίνησης

Η τραγωδία της έγινε το αποστωμωτικό επιχείρημα για κάθε αντιπολιτευόμενο λόγο και όχι μόνον κατά της κυβερνητικής ολιγωρίας αλλά και κατά των ψηφοφόρων της, κατά της ιστορίας! Και αυτή πρέπει να ξαναγραφτεί.

Ο επικήδειος Μητσοτάκη στην κηδεία Ταγαρά: «Θρηνώ έναν προσωπικό φίλο και έναν πολύτιμο συνεργάτη»
Ο επικήδειος Μητσοτάκη στην κηδεία Ταγαρά: «Θρηνώ έναν προσωπικό φίλο και έναν πολύτιμο συνεργάτη»

«Θα μείνεις πάντα στη μνήμη μας ως ένα φωτεινό παράδειγμα αυτοδημιούργητου και άξιου επιστήμονα» - Ο πρωθυπουργός αποχαιρέτησε τον εκλιπόντα υφυπουργό

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.

// EMPTY