- CITY GUIDE
- PODCAST
-
15°
Iskra: Σενάριο για εκλογές τον Σεπτέμβριο
Νέα σφοδρή επίθεση από τον Παναγιώτη Λαφαζάνη
Ένα σενάριο για πρόωρες εκλογές ακόμη και στο πρώτο δεκαπενθήμερο του Σεπτεμβρίου δημοσιεύει η ιστοσελίδα Iskra, η οποία απηχεί τις απόψεις της Αριστερής Πλατφόρμας του ΣΥΡΙΖΑ, επικαλούμενη πηγές της. Σύμφωνα με το σενάριο αυτό, η κυβέρνηση επιδιώκει να κλείσει άμεσα τη συμφωνία, να μπουν οι υπογραφές την ερχόμενη Τρίτη, να ψηφιστεί στη Βουλή την Πέμπτη και αμέσως μετά να προχωρήσει στην προκήρυξη πρόωρων εθνικών εκλογών, προκειμένου, αν είναι δυνατόν, να μην περάσει ούτε μια μέρα με το νέο μνημόνιο και τις συνέπειές του να λειτουργούν αρνητικά γι' αυτήν στην κοινωνία.
Ένας άλλος στόχος της κυβέρνησης, σύμφωνα με την ιστοσελίδα, είναι να εκκαθαριστούν οι λίστες του κόμματος από τους βουλευτές που ψήφισαν «όχι» στο μνημόνιο και τα στελέχη που παραμένουν προσηλωμένα στον αντιμνημονιακό προσανατολισμό του ΣΥΡΙΖΑ.
Στο πολύ επιθετικό αυτό δημοσίευμα, το Iskra κάνει λόγο για «άκρως αντιδημοκρατικό προγραμματισμό, ο οποίος παραβιάζει κάθε ίχνος από τον Κανονισμό της Βουλής και το Σύνταγμα και διεξάγεται μέσα στο Δεκαπενταύγουστο, ερήμην του ελληνικού λαού».
Επιβεβαιώνει το σενάριο ο Παναγιώτης Λαφαζάνης
Την ίδια ώρα, νέα σφοδρή επίθεση εξαπολύει στην κυβέρνηση ο Παναγιώτης Λαφαζάνης, με συνέντευξή του στην «Αυγή της Κυριακής», επιβεβαιώνοντας και το σενάριο του Iskra. «Η κυβέρνηση με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει κανένα μέλλον, όπως και ο τόπος, εφαρμόζοντας ένα νέο τρίτο μνημόνιο. Ούτε μπορεί η κυβέρνηση αυτή να γλιτώσει την κατακραυγή, προσφεύγοντας ένοχα και άρον άρον σε εκλογές-εξπρές μέσα στον Σεπτέμβρη, αντιγράφοντας κακόγουστα, τις πιο νοσηρές τακτικές της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ», σημειώνει ο πρώην υπουργός.
Ο Παναγιώτης Λαφαζάνης τονίζει ότι οι βουλευτές που πρόσκεινται στην Αριστερή Πλατφόρμα θα καταψηφίσουν το νομοσχέδιο με το νέο τρίτο μνημόνιο και προσθέτει: «Η διαπραγματευτική στρατηγική της κυβέρνησης απέτυχε παταγωδώς και αυτή η παταγώδης αποτυχία έγινε η αφορμή να προχωράει η κυβέρνηση στην υπογραφή ενός νέου τρίτου καταστρεπτικού μνημονίου».
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Τι δήλωσε η υπουργός Εργασίας για τις συμβάσεις
Νέος γύρος άγριας αντιπαράθεσης ανάμεσα στον υπουργό Υγείας και την Πρόεδρο της Πλεύσης Ελευθερίας με φόντο τη συνάντηση στην Αθηναϊκή Λέσχη
Ο υπουργός απάντησε στην κριτική για τις υποθέσεις φορολογικής απάτης
Ένα πάγιο αίτημα των πολιτών της περιοχής
Σχεδόν 600.000 κάτοικοι απέχουν περισσότερα από 20 χιλιόμετρα από τράπεζα
Σε δύο δόσεις οι πληρωμές
Είπαν κάτι που δεν έχουν πει ξανά;
Πότε θα γίνει η πρώτη πληρωμή
Έφτασε τα 165,4 δισ. ευρώ - Αυξήθηκε η κατανάλωση, αρνητικό το ποσοστό αποταμίευσης
Τα νέα διευρυμένα εισοδηματικά κριτήρια
Διεύρυνση των εισοδηματικών ορίων κατά 2.000 ευρώ και ειδική μέριμνα για τις τρίτεκνες οικογένειες
Θερμές ευχαριστίες της Εκκλησίας στον πρωθυπουργό για τη συμφωνία με την Αίγυπτο και τα κειμήλια
Τι ώρα μπαίνουν τα λεφτά στα ΑΤΜ
Συνολικά 33 πρόσωπα εμπλέκονται στην υπόθεση
Οι δύο περιφέρειες που συγκεντρώνουν πάνω από τις μισές επενδυτικές προτάσεις
Χωρίς τέλος το ράλι στο πετρέλαιο
Η ώρα που μπαίνουν τα χρήματα στα ΑΤΜ
Στο επίκεντρο συνδεσιμότητα, ενέργεια και Patriot
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.