Πολιτικη & Οικονομια

Ν. Φίλης: «Συνθήκη πολιτικής σταθεροποίησης οι εκλογές»

«Αναγκαίες για την οικονομική ανάκαμψη»

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
104862-208182.jpg

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στην «Ημερησία» ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, κ. Νίκος Φίλης, αναφέρθηκε στο ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών. «Όπως διαμορφώνονται οι εξελίξεις, οι εκλογές αναδεικνύονται σε συνθήκη πολιτικής σταθεροποίησης που είναι αναγκαία για την οικονομική ανάκαμψη», είπε συγκεκριμένα.

Όσον αφορά τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που δεν στήριξαν τις επιλογές της κυβέρνησης , ο κ. Φίλης είπε ότι «εφηύραν την παγκόσμιας πρωτοτυπίας πατέντα να στηρίζουν την κυβέρνηση δια της καταψηφίσεως των κρίσιμων επιλογών της». Πρόσθεσε ότι αν ο ίδιος διαφωνούσε με την κυβέρνηση και την πλειοψηφία του κόμματος σε τόσο σοβαρά ζητήματα, θα παραιτούνταν από αξίωμα του βουλευτή. Παρόλα αυτά τάχθηκε κατά των «βιαστικών κινήσεων που βαθαίνουν τις αποστάσεις και τις αποκρυσταλλώνουν οργανωτικά» και εξέφρασε την πεποίθησή του ότι το έκτακτο συνέδριο του κόμματος τον ερχόμενο Σεπτέμβριο θα ανοίξει το δρόμο για την πολιτική αλληλοκατανόηση.

Σχετικά με τη συμφωνία με τους δανειστές, ο κ. Φίλης είπε ότι «αν συνεχιστεί το μέχρι στιγμής κλίμα στη διαπραγμάτευση, τότε η συμφωνία μπορεί να είναι έτοιμη και να έρθει στη Βουλή νωρίτερα».

ΦΩΤΟ: ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΟΡΕΣΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ