Πολιτικη & Οικονομια

Το Χρηματιστήριο της επόμενης μέρας

Η ολοκλήρωση της συμφωνίας προϋπόθεση για την άρση των περιορισμών

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
104577-207570.jpg

Η ολοκλήρωση της συμφωνίας με τους δανειστές αλλά και η ομαλοποίηση της χρηματιστηριακής αγοράς είναι οι βασικές προϋποθέσεις για την άρση των περιορισμών στους Έλληνες επενδυτές, τόνισε ο πρόεδρος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, Κωνσταντίνος Μποτόπουλος.

Ο κ. Μποτόπουλος έκανε γνωστό ότι μέχρι το τέλος Αυγούστου η απαγόρευση των ανοικτών πωλήσεων επί μετοχών θα ισχύει κανονικά, εκτός αν υπάρξει πλήρης αποκατάσταση της ομαλότητας στην αγορά. Πρόσθεσε ότι στόχος είναι οι περιορισμοί να διαρκέσουν για μικρό χρονικό διάστημα, αλλά σε κάθε περίπτωση τον τελευταίο λόγο έχει η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, με την οποία συνεργάζεται τόσο η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς όσο και η Τράπεζα της Ελλάδος.

Πρόσθεσε, επίσης, ότι το Χρηματιστήριο δεν θα μπορούσε να επαναλειτουργήσει χωρίς τις μετοχές των τεσσάρων συστημικών τραπεζών, καθώς όπως είπε θα ήταν σαν να λειτουργεί το μισό Χρηματιστήριο.

Ο πρόεδρος του Χρηματιστηρίου Αθηνών

Σημάδια εξομάλυνσης βλέπει από τη δεύτερη ημέρα επαναλειτουργίας του Χρηματιστηρίου Αθηνών ο πρόεδρός του, Σωκράτης Λαζαρίδης, ενώ διαβεβαίωσε ότι τα όποια μέτρα ελέγχου της μεταβλητότητας των τιμών δεν θα διαρκέσουν για πολύ. Σχολιάζοντας τις «απειλές» των ξένων οίκων για διαγραφή της ελληνικής χρηματιστηριακής αγοράς από τους διεθνείς δείκτες, χαρακτήρισε τον Σεπτέμβριο ως κρίσιμο μήνα για την αξιολόγηση, προσθέτοντας ότι τα capital controls δεν αφορούν τους ξένους επενδυτές και ότι μέχρι τότε η ομαλότητα θα έχει επιστρέψει αλλά και τα επίπεδα ρευστότητας της αγοράς θα έχουν επανέλθει στα προηγούμενα επίπεδα.

 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ