Πολιτικη & Οικονομια

Κραχ στο Χρηματιστήριο

Βουτιά άνω του 22% με το άνοιγμα

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
104469-207319.jpg

Πλήρως επιβεβαιώθηκαν οι δυσοίωνες εκτιμήσεις για τη σημερινή επαναλειτουργία του Χρηματιστηρίου Αθηνών, το οποίο παρέμεινε κλειστό επί 25 ημέρες λόγω των capital controls. Λίγο μετά τις 10.30 ο Γενικός Δείκτης παρουσίαζε πτώση άνω του 22%, με τον δείκτη να κατρακυλά κοντά στις 615 μονάδες. Τις μεγαλύτερες πιέσεις δέχονται οι τράπεζες, άνω του -30%, με εκατοντάδες εντολές για πωλήσεις, όμως σε ελεύθερη πτώση βρίσκονται όλες οι μετοχές και καμία δεν σημειώνει άνοδο ή έστω να παραμένει αμετάβλητη. Παράλληλα, ο ισχνός τζίρος δείχνει την παντελή έλλειψη αγοραστών, ιδίως Ελλήνων.

Στο μεταξύ, το short selling απαγόρευσε η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς. Όπως ανακοίνωσε, αποφασίστηκε η απαγόρευση της δημιουργίας ή της αύξησης των αρνητικών θέσεων όπως και η απαγόρευση των ανοικτών πωλήσεων επί των μετοχών εισηγμένων στην αγορά αξιών του Χρηματιστηρίου Αθηνών και στην Εναλλακτική Αγορά.

Σε κάθε περίπτωση, αναλυτές αναφέρουν ότι η συγκεκριμένη αντίδραση σήμερα είναι αναμενόμενη και πως το ζητούμενο είναι τι θα γίνει τις επόμενες ημέρες.

 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ