- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Σ. Θεοδωράκης: Ο ΣΥΡΙΖΑ οφείλει μία συγγνώμη στο Ποτάμι
Ο επικεφαλής του Ποταμιού συναντήθηκε με παραγωγούς ροδάκινων στο Βελβεντό
Να ζητήσουν συγγνώμη από το Ποτάμι καλεί τον Πρωθυπουργό και τον ΣΥΡΙΖΑ ο Σταύρος Θεοδωράκης, αναφερόμενος στην παραδοχή του Αλέξη Τσίπρα περί του σχεδίου β’.
Στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε στο Βελβεντό Κοζάνης, ο πρόεδρος του Ποταμιού υποστήριξε ότι «ο ελληνικός λαός θυμάται πολύ καλά όταν το Ποτάμι αποκάλυψε στη Βουλή ότι υπάρχουν άνθρωποι στο υπουργείο Οικονομικών που επεξεργάζονται ένα Plan B».
«Νομίζω ότι απαιτείται από τον ΣΥΡΙΖΑ και από τον πρωθυπουργό να ζητηθεί μια συγνώμη από το Ποτάμι που υπεύθυνα είχε πει στον ελληνικό λαό ότι υπάρχει Plan B» πρόσθεσε ο κ. Θεοδωράκης.
Παράλληλα, υποστήριξε ότι «έχουμε πολλές απορίες για το πώς έδρασε ο ΣΥΡΙΖΑ, για το πώς έδρασε το λόμπι της δραχμής μέσα στο ΣΥΡΙΖΑ, πώς έδρασαν κάποιοι υπουργοί.
Όσον αφορά τις ποινικές ευθύνες του κ. Βαρουφάκη, σημείωσε ότι οι εισαγγελείς μπορούν να κάνουν τη δουλειά τους και εμείς οι πολιτικοί, καλύτερα να μην εμπλεκόμαστε.
«Ανοίγει η ψυχή σου όταν επισκέπτεσαι την ελληνική περιφέρεια και βλέπεις ότι υπάρχουν άνθρωποι που παράγουν, δημιουργούν, φέρνουν χρήμα και γι’ αυτούς και για τον τόπο», τόνισε ο Σταύρος Θεοδωράκης στη συνέντευξη Τύπου που έδωσε στο Βελβεντό Κοζάνης, στο πλαίσιο της περιοδείας του στην Βόρεια Ελλάδα για το αγροτικό ζήτημα.
Όπως τόνισε ο επικεφαλής του Ποταμιού, «η παρέα εδώ του Βελβεντού είναι μια υποδειγματική παρέα αγροτών. Το παρέα το λέω όχι με την έννοια των μεγεθών. Είναι μια πολύ – πολύ μεγάλη ομάδα, αλλά είναι ουσιαστικά μια παρέα που παράγει, εξάγει, δημιουργεί και δείχνει το δρόμο ίσως και σε άλλους Συνεταιρισμούς και σε άλλες ομάδες παραγωγών. Έχουμε, όπως ξέρετε, πάρα πολλές αντιρρήσεις για τα μέτρα που έφερε ο κ. Τσίπρας και αφορούν τους αγρότες. Έχουμε πολλές αντιρρήσεις. Έχουμε αντιρρήσεις γιατί είναι ισοπεδωτικά. Οι αγρότες που παράγουν δεν αρνούνται να φορολογηθούν. Θέλουν να φορολογηθούν, θέλουν να συμβάλουν, αλλά αυτό πρέπει να γίνεται με δικαιοσύνη και πρέπει να γίνεται με τέτοιο τρόπο ώστε να δημιουργεί θετικά πρότυπα.
Δηλαδή να διευκολύνουμε τις ομάδες παραγωγών και τους συνεταιρισμούς με μικρότερους φόρους και να περιορίσουμε την αυθαιρεσία που μπορεί να υπάρχει από μεμονωμένες δράσεις. Εμείς ως Ποτάμι έχουμε συγκεκριμένες προτάσεις, όπως ξέρετε, για τη διόρθωση του μνημονίου του κ. Τσίπρα. Είναι προτάσεις στις οποίες θα επιμείνουμε. Ελπίζουμε από την πλευρά της κυβέρνησης να βρεθούν οι άνθρωποι που θα συζητήσουν μαζί μας το Σεπτέμβρη, πώς θα πρέπει να διορθωθούν τα πράγματα, γιατί Ελλάδα χωρίς αγροτική παραγωγή, Ελλάδα χωρίς ροδάκινα, χωρίς λάδι, χωρίς σταφύλι, δεν μπορεί να υπάρχει».
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ένα διαφορετικό wrap από την επίσκεψη της υπουργού Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας στη Βόρεια Ελλάδα
Oι ημερομηνίες πληρωμής ακολουθούν τον κανόνα του διαχωρισμού μεταξύ μισθωτών και μη μισθωτών
Υψηλότερο εισοδηματικό όριο, πρόσβαση χωρίς κριτήρια για τρίτεκνους και πολύτεκνους και αυξημένο voucher
Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν θέματα πολιτισμού και πολιτιστικής διπλωματίας
Το σίγουρο είναι ότι το νομικό τοπίο έχει αλλάξει δραστικά από την εποχή της Χρυσής Αυγής
Η 90ή ΔΕΘ βρίσκει την ελληνική οικονομία στο τέλος μιας ιστορικής περιόδου χρηματοδότησης από το Ταμείο Ανάκαμψης και μπροστά στο δύσκολο τεστ της επόμενης ημέρας.
Από τα πρώτα περίπτερα του 1926 και τη μεταπολεμική έκρηξη έως τη σημερινή οικονομική και πολιτική σκηνή της χώρας, η ΔΕΘ συμπληρώνει έναν αιώνα ζωής και ετοιμάζεται για το μέλλον
Επιβεβαιώθηκαν οι προβλέψεις των αναλυτών
Ποιες περιοχές εντάσσονται στο πρόγραμμα αναβάθμισης και εκσυγχρονισμού εγκαταστάσεων
Ο «πελάτης» αξιολογεί τη σχέση του με την εξουσία με βάση το προσωπικό όφελος. Ο «πολίτης» ενδιαφέρεται και για πράγματα που δεν μεταφράζονται άμεσα σε ευρώ στην τσέπη του
Η αναφορά στον θάνατο του Γιώργου Μαζωνάκη
Με αιχμή τον συνεδριακό, γαστρονομικό, πολιτιστικό και ιαματικό τουρισμό, η Θεσσαλονίκη αξιοποιεί τη θέση της και εξελίσσεται σε έναν ολοκληρωμένο διεθνή προορισμό
Η θερμή υποδοχή από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας
Η ιδιωτική κλινική ήταν δηλωμένη ως απλό παθολογικό ιατρείο
Επισκέφτηκε το πάρκο βιοτεχνολογίας Athens LifeTech Park στα Σπάτα
«Έχει κριθεί πολλάκις με την ίδια ετυμηγορία, αυτή του αποτυχημένου πρωθυπουργού»
Ποιες περιοχές ωφελούνται από τον επιμερισμό του ειδικού τέλους
«Το ΠΑΣΟΚ δεν ζητά εύνοια. Απαιτεί κανόνες. Και όταν παραβιάζονται, θα το λέμε με το όνομά του» σημειώνει η πρώην υπουργός
«Πορεύθηκε με το ταλέντο του, με ειλικρίνεια και με γνήσιο αυθορμητισμό»
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.