- CITY GUIDE
- PODCAST
-
16°
Ν.Δ.: Ανησυχούμε περισσότερο μετά την ομολογία για το plan B
«Για τι ακριβώς πράγμα είχε δώσει εντολή ο κ. Τσίπρας;»
«Μετά την ομολογία του Πρωθυπουργού, ανησυχούμε ακόμη περισσότερο», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Ν.Δ., σχολιάζοντας την παραδοχή του κ. Αλέξη Τσίπρα ότι ο ίδιος προσωπικά είχε δώσει εντολή στον τέως υπουργό Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη για plan B, για να προστατευθεί η χώρα και όχι για να βρεθεί εκτός ευρώ.
«Για τι ακριβώς πράγμα είχε δώσει εντολή ο κ. Τσίπρας; Στην αρχή μας είχε πει ότι είχε δώσει εντολή να εξακριβωθούν οι επιπτώσεις από ένα Grexit. Τώρα μας λέει κάτι άλλο. Ότι έδωσε εντολή εκπόνησης σχεδίου Β’ για την περίπτωση έκτακτης ανάγκης» σημειώνει στην ανακοίνωσή της η Ν.Δ. και προσθέτει: «Όταν υπάρχει φόβος να σε βγάλουν από το ευρώ, προσπαθείς να το ματαιώσεις και όχι να το φέρεις πιο κοντά. Τι περιελάμβανε τελικά αυτό το σχέδιο Β’, που για πρώτη φορά μας λέει ο κ. Τσίπρας ότι έδωσε εντολή να εκπονηθεί; Περιελάμβανε έφοδο στο νομισματοκοπείο; Περιελάμβανε έκδοση IOUs; Περιελάμβανε παράλληλο σύστημα πληρωμών; Και πόσο θεσμικά ήταν όλα αυτά; Και με ποιους τα συζητούσε; Με την Τράπεζα της Ελλάδος, με τα κόμματα ή με εξωθεσμικά πρόσωπα, όπως π.χ. ο Γκαλμπρέιθ; Και με ποιο δικαίωμα τέτοια εξωθεσμικά πρόσωπα γνώριζαν ευαίσθητα εθνικά θέματα, όπως αυτό της οικονομίας της χώρας μας; Πώς είναι δυνατόν άνθρωποι που έχουν αποδεδειγμένα σχέση με Funds να γνωρίζουν τα μυστικά της χώρας και μάλιστα να εκπονούν τέτοιου είδους σχέδια;»
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Τι δήλωσε η υπουργός Εργασίας για τις συμβάσεις
Νέος γύρος άγριας αντιπαράθεσης ανάμεσα στον υπουργό Υγείας και την Πρόεδρο της Πλεύσης Ελευθερίας με φόντο τη συνάντηση στην Αθηναϊκή Λέσχη
Ο υπουργός απάντησε στην κριτική για τις υποθέσεις φορολογικής απάτης
Ένα πάγιο αίτημα των πολιτών της περιοχής
Σχεδόν 600.000 κάτοικοι απέχουν περισσότερα από 20 χιλιόμετρα από τράπεζα
Σε δύο δόσεις οι πληρωμές
Είπαν κάτι που δεν έχουν πει ξανά;
Πότε θα γίνει η πρώτη πληρωμή
Έφτασε τα 165,4 δισ. ευρώ - Αυξήθηκε η κατανάλωση, αρνητικό το ποσοστό αποταμίευσης
Τα νέα διευρυμένα εισοδηματικά κριτήρια
Διεύρυνση των εισοδηματικών ορίων κατά 2.000 ευρώ και ειδική μέριμνα για τις τρίτεκνες οικογένειες
Θερμές ευχαριστίες της Εκκλησίας στον πρωθυπουργό για τη συμφωνία με την Αίγυπτο και τα κειμήλια
Τι ώρα μπαίνουν τα λεφτά στα ΑΤΜ
Συνολικά 33 πρόσωπα εμπλέκονται στην υπόθεση
Οι δύο περιφέρειες που συγκεντρώνουν πάνω από τις μισές επενδυτικές προτάσεις
Χωρίς τέλος το ράλι στο πετρέλαιο
Η ώρα που μπαίνουν τα χρήματα στα ΑΤΜ
Στο επίκεντρο συνδεσιμότητα, ενέργεια και Patriot
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.