Πολιτικη & Οικονομια

Υπουργοί - κουαρτέτο δανειστών στο «Χίλτον»

Συνάντηση γνωριμίας;

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
104275-207100.jpg

Από τις 10 το πρωί γίνεται σήμερα Παρασκευή συνάντηση γνωριμίας των δύο οικονομικών υπουργών με τους τέσσερις εκπροσώπους των δανειστών της χώρας (πρώην τρόικα, πρώην θεσμοί). Η συνάντηση γίνεται στο ξενοδοχείο «Χίλτον», όπου έχουν πιάσει δωμάτιο οι υψηλοί ξένοι.

Λεπτομερέστερα, συναντιούνται αφενός οι υπουργοί Οικονομίας κ. Ευκλείδης Τσακαλώτος και Οικονομικών κ. Γιώργος Σταθάκης και αφετέρου η κ. Ντέλια Βελκουλέσκου (του ΔΝΤ- φωτογραφία) και οι κ. Ντέκλαν Κοστέλο (της Κομισιόν), Ράσμους Ρέφερ (της ΕΚΤ) και Νικολό Τζαμαρόλι (του ESM). Πρόκειται, τυπικά, για συνάντηση γνωριμίας- αλά είναι βέβαιο ότι θα τεθούν και θέματα ουσίας.

Τα τελευταία δεδομένα:

· Η συνάντηση υπουργών - κουαρτέτου γίνεται μια μέρα μετά το ξεκαθάρισμα πως το ΔΝΤ συζητάει για δάνειο, μόνο αν το πρόγραμμα που θα καταρτιστεί θα είναι μεσοπρόθεσμα βιώσιμο

· Τα τεχνικά κλιμάκια συνέχιζαν μέχρι και χτες Πέμπτη τις εργασίες τους με στόχο να καθορίσουν τον μακροπρόθεσμο ρυθμό ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας καθώς και τους παράγοντες που τον καθορίζουν.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ