- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Πώς η πρόεδρος της Βουλής υπερασπίστηκε τη μητέρα της
Ένα δευτερεύον «μέτωπο» στο ΣΥΡΙΖΑ
Ένα δευτερεύον «μέτωπο» που σοβεί στο ΣΥΡΙΖΑ -και το οποίο αφορά τη συνταξιούχο δημοσιογράφο κ. Λίνα Αλεξίου, μέλος του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης (ΕΣΡ) και μάνα της προέδρου της Βουλής κ. Ζωής Κωνσταντοπούλου- ξανάνοιξε χτες, στη διάρκεια των εργασιών της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος, εμφανιζόμενο ως οικογενειακή κόντρα: πλευρά Παππά – πλευρά Αλεξίου, Κωνσταντοπούλου.
Λεπτομερέστερα, ο υπουργός κ. Νίκος Παππάς αναφέρθηκε στη διαδικασία επιλογής των μελών του ΕΣΡ, υπαινισσόμενος ότι υπάρχει ευθύνη στη Βουλή που δεν έχει διορίσει τα υπολειπόμενα τρία από τα επτά μέλη του ΕΣΡ. Τότε, ο κ. Στέλιος Παππάς, πατέρας του υπουργού, φώναξε: «Κάποιοι έχουν συγγενείς τους στο ΕΣΡ».
Η κ. Κωνσταντοπούλου απάντησε ότι ο πατέρας Παππάς «υιοθετεί μια από τις πολλές επαίσχυντες συκοφαντίες στο πρόσωπο μου, αλλά και στο πρόσωπο ενός ανθρώπου που προσωπικά δεν επιτρέπω να σπιλώνει κανείς. Τη Λίνα Αλεξίου που είναι μια δημοσιογράφος άσπιλη, που δεν είχε αφεντικά, και υπέβαλε την παραίτησή της πολλές φορές αν και είχε ανήλικα παιδιά, βασανίστηκε στη δικτατορία, στάθηκε στο σύζυγό της που φυλακίστηκε.
Η Λίνα Αλεξίου διορίστηκε το 2011 στο ΕΣΡ και δεν την πρότεινε ο ΣΥΡΙΖΑ. Πρόκειται για άνθρωπο που δε δέχεται και δεν θα δεχόταν παρεμβάσεις από κανέναν, ούτε από συγγενείς της, ούτε από κανέναν. Και γι΄ αυτό το λόγο δέχθηκε συκοφαντική επίθεση, συκοφαντία που στράφηκε και κατά της της Ζωής Κωνσταντοπούλου και εμφανίστηκε η μητέρα της να εισπράττει παρανόμως επίδομα ανήλικου τέκνου 29 ευρώ και ονειδίστηκε, μέχρι να δικαιωθεί δικαστικά- κάτι που αποσιωπήθηκε.
Αν, σύντροφε Στέλιο, αυτά είναι τα όπλα για να δώσουμε τον πόλεμο, έχουμε πρώτα ηττηθεί μέσα μας».
Στη συνέχεια ξαναμίλησε ο κ. Νίκος Παππάς: «Η θητεία όλων των μελών του ΕΣΡ έχει λήξει. Η διάσκεψη των προέδρων της Βουλής πρέπει να προχωρήσει άμεσα, ώστε να αποκτήσει το ΕΣΡ νόμιμη σύνθεση. Δεν μπορούμε να καθυστερούμε και έχω και προσωπική ευθύνη ως αρμόδιος υπουργός να κάνω τα πάντα, ώστε η σύνθεση του ΕΣΡ που θα αποδώσει τις άδειες τις νόμιμες, να έχει νόμιμη σύνθεση».
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η αναφορά στη γυναικοκτονία της Κυριακής Γρίβα
Οι δηλώσεις για τις εξελίξεις στα ελληνοτουρκικά
«Οι αριθμοί είναι χρήσιμοι μόνο όταν τους χρησιμοποιούμε για να καταλάβουμε και να ερμηνεύσουμε την πραγματικότητα - όχι για να την παρερμηνεύσουμε» σημειώνει
«Δεν το είχα στο πρόγραμμα, αλλά...», έγραψε ο πρωθυπουργός
Η συνάντηση με τον Εμανουέλ Μακρόν και οι θεματικές
«Η είδηση αυτή εξηγεί από μόνη της γιατί πρόχειρες ιδέες, όπως η πατριωτική εισφορά του κ. Τσίπρα, δεν έχουν καμία τύχη στον σημερινό κόσμο»
Mε αφορμή με την υπόθεση Novartis
Η ανάθεση έγινε μέσα από ανοικτό ηλεκτρονικό μειοδοτικό διαγωνισμό
Συνάντηση στη Θεσσαλονίκη με τον Νίκο Ανδρουλάκη και επίσημη ανακοίνωση συστράτευσης
Έξι διαρθρωτικές παρεμβάσεις σε ορίζοντα τριετίας
Η άτυπη Σύνοδος πραγματοποιήθηκε στο Ελ Αλαμέιν, με τη συμμετοχή του Κυριάκου Μητσοτάκη, του Νίκου Χριστοδουλίδη και του Αμπντέλ Φατάχ αλ Σίσι
Όσα ανέφερε για τη δράση των ΚΟΜΥ
Πρωτοβουλία Μακρόν για τη διαστημική διακυβέρνηση, την ασφάλεια και την τεχνολογία
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ζητά απαντήσεις για την πρόσβαση της Ελλάδας στον πηγαίο κώδικα του αμυντικού συστήματος
Στο επίκεντρο οι κανόνες για τις πλειοψηφίες και τις μειοψηφίες
Η επίθεση Σαμαρά στην κυβέρνηση και το παράδοξο της επίκλησης μιας πολιτικής ατζέντας
«Η σύγκλιση δεν μπορεί να είναι σύνθημα στα χείλη των δημαγωγών» σημειώνει ο υπουργός Επικρατείας
Τα νέα ποσά, οι δικαιούχοι και οι ημερομηνίες
Πλήρης αποκατάσταση ζημιών και διασφάλιση της ασφάλειας για την επανέναρξη μετροπόντικα
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.