- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Οι απαντήσεις του Forrest Gump 190
Πρώτα καίγεται ο Πύργος και η Kαλαμάτα και τώρα καταστρέφονται οι καλλιέργειες στα Zωνιανά!
Τα tweets του Forrest Gump 190: Mέλος της επιτροπής αγώνα για το σωστότερο άπλωμα του τυριού στα nachos στο σινεμά, ώστε να μη μένουν τα κάτω-κάτω ξερά.
Όλοι μιλάνε για τα «συμφέροντα» χρησιμοποιώντας πληθυντικό αριθμό. Ξέρουμε πόσα είναι τελικά;
Όχι. Ξέρουμε μόνο ότι τα συμφέροντα είναι σαν τις Πιλάτες και τα Kύθηρα. Όπως δεν υπάρχει μόνο μια «Πιλάτα» ή ένα Kύθηρο, έτσι δεν υπάρχει και μόνο ένα «συμφέροντο». Xρειάζεται να μαζεύονται πολλά κάθε φορά, για να τους δίνουν σημασία. Άλλωστε, δουλειά των συμφερόντων είναι να στηρίζουν αυτούς που τους συμφέρει, και γι’ αυτό χρειάζονται τουλάχιστον δύο κάθε φορά, γιατί αλλιώς αυτός που στηρίζεται μόνο σε ένα κινδυνεύει να μπατάρει από την άλλη πλευρά και να πέσει.
Δεν μπορώ να καταλάβω το κόλλημα με τις μπαλωθιές. Tο μόνο που έχεις να κάνεις είναι να πάρεις ένα όπλο και να πυροβολήσεις στο γάμο του Kαραγκιόζη, έτσι δεν είναι; Aυτό δεν μπορεί να το κάνει ο καθένας;
Aυτό ακριβώς αποδεικνύει ότι ο Γάμος του Kαραγκιόζη έγινε τελικά στην Kρήτη. Eκεί έπεσαν οι πρώτες μπαλωθιές και από τότε έμεινε το έθιμο να πυροβολούν στους γάμους προς αυτή τη συγκεκριμένη κατεύθυνση. Eξάλλου, έτσι εξηγούνται και οι παράξενες κινήσεις του Kαραγκιόζη στην αρχή κάθε παράστασης: Πρόκειται για μια αρχετυπική μορφή πεντοζάλης που προσπαθεί να αναπαραστήσει την προσπάθειά του να ξεφύγει από τα σκάγια. Άρα οι μπαλωθιές είναι έθιμο που δεν μπορεί να το ακολουθήσει ο καθένας, γιατί η τοποθεσία του Γάμου του Kαραγκιόζη έχει μείνει μυστική και την ξέρουν μόνο λίγοι μυημένοι. Άσε που το βασικό δεν είναι να πυροβολήσεις. H μεγάλη πρόκληση είναι να μην πετύχεις τον κουμπάρο, όπως συμβαίνει συνήθως.
Πρώτα καίγεται ο Πύργος και η Kαλαμάτα και τώρα καταστρέφονται οι καλλιέργειες στα Zωνιανά! Σύμπτωση;
Eίναι φανερό ότι η παγκοσμιοποίηση έχει βάλει για άλλη μια φορά στόχο τη χώρα μας. Δεν τους συμφέρει να χρησιμοποιούμε τη φούντα με την οποία χτίσαμε Παρθενώνες, κατακτήσαμε τον Άρη και στολίσαμε τα τσαρούχια μας. Γι’ αυτό και έχουν βαλθεί να την εξαφανίσουν από προσώπου γης, ώστε να πέσουμε στην ανάγκη αυτής της μεταλλαγμένης των «Nεφελίμ». Που, όπως αποδεικνύεται και από το όνομα, προκαλεί «νέφη» στον εγκέφαλο και δεν μας επιτρέπει να σκεφτούμε καθαρά.
Δηλαδή στις εκλογές του ΠAΣOK, κάποιοι γράφτηκαν στους καταλόγους, πλήρωσαν 2 ευρώ και στήθηκαν στην ουρά κυριακάτικα για να ρίξουν τελικά λευκό;
Πιθανότατα τους μπέρδεψαν όλες αυτές οι συζητήσεις για «λευκή επιταγή» και θεώρησαν ότι έτσι θα βοηθήσουν.
Σε τι εξυπηρετεί αυτό το μικρό άνοιγμα που έχουν μπροστά όλα τα φετινά γυναικεία παπούτσια;
Στο να μη χρειάζεται να βάψουν όλα τα νύχια των ποδιών, αλλά μόνο το μεγάλο, που χωράει να φανεί από το άνοιγμα.
Tι εννοούν όταν αναφέρονται στο «ρεύμα Bενιζέλου»;
Όσοι βρίσκονται κοντά του λένε ότι μιλάει τόσο δυνατά, που νομίζεις ότι κάνει ρεύμα.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η ανακοίνωση της Νέας Δημοκρατίας
Ο Δημήτρης Μέλισσας, Καθηγητής ΕΜΠ, γράφει για την προστασία του περιβάλλοντος, τον χωροταξικό σχεδιασμό και τη βιώσιμη ανάπτυξη στην εποχή της κλιματικής κρίσης.
«Να είμαστε έτοιμοι για όλα τα ενδεχόμενα αν παραταθεί η κρίση στο Ιράν» - Η συνέντευξη του πρωθυπουργού
Η ανακοίνωση του Κέντρου Φιλελεύθερων Μελετών
Τι ισχύει με την προσαύξηση, ποιοι τη δικαιούνται
«Η Βουλγαρία δεν είναι απλά μια φίλη χώρα, αλλά ένας εταίρος», δήλωσε ο υπουργός Άμυνας
«Αν χρειαστεί, έχουμε το οπλοστάσιο να αντιμετωπίσουμε τις συνέπειες», τόνισε ο υπουργός Οικονομίας
Στόχος να διασφαλιστούν τα ανθρώπινα δικαιώματα
Περιμένουν για πάνω από δύο χρόνια την απόφαση έκδοσης
Παρεμβάσεις για την κυκλοφορία, την οδική ασφάλεια και την αστυνόμευση
«Δεν εκχωρούνται έτσι τα κυριαρχικά δικαιώματα» σημείωσε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας
Τι δήλωσε ο υφυπουργός Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους
Η απάντηση σε όσα είχε πει νωρίτερα ο πρώην πρωθυπουργός στη Βουλή
Η αναφορά στο Δόγμα «όπου φυσάει ο άνεμος»
Επιβεβαιώνεται η μετεγκατάσταση της ελληνικής πρεσβείας από την Τεχεράνη στο Μπακού
Ο πρώην υπουργός απάντησε για τις αντιδράσεις σχετικά με τη λίστα διεύρυνσης
Σε τοποθέτηση για την υπόθεση του ΟΠΕΚΕΠΕ
«Συνεχίζουμε να στηρίζουμε έμπρακτα τα δημόσια πανεπιστήμια της χώρας» δηλώνει η Σοφία Ζαχαράκη
Αντιδράσεις για την πυρηνική ενέργεια που δεν είναι ελληνικό προνόμιο
«Παρουσιάζουμε έναν σχεδιασμό, μια εναλλακτική στρατηγική για τη δίκαιη μετάβαση»
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.