- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Γιούνκερ: Είμαι κατά του Grexit
«Αλλά να μας πει ο Τσίπρας τι σημαίνει το “όχι” στο δημοψήφισμα»
«Θα μιλήσω για πρώτη φορά για το δημοψήφισμα» είπε ο Γιούνκερ από το έδρανο του Ευρωκοινοβουλίου και συνέχισε λέγοντας ότι όλοι έχουν το δικαίωμα να λένε τη γνώμη τους για το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος στη χώρα μας και έκανε ειδική αναφορά στο Σουλτς.
Ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής τάχθηκε κατά της εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ και τόνισε ότι η κυβέρνηση καλείται να εξηγήσει τι σήμαινε η ψήφος των Ελλήνων.
«Εξακολουθώ να πιστεύω ότι θα πρέπει να αποφευχθεί ένα Grexit», σημείωσε και πρόσθεσε ότι το να εκδιωχθεί η Ελλάδα έξω από την νομισματική ένωση ή ακόμη περισσότερο έξω από την Ε.Ε. είναι ανεπιθύμητο, γι' αυτό και η Κομισιόν θα συνεχίσει να εργάζεται προς την κατεύθυνση επανέναρξης των διαπραγματεύσεων.
Άλλωστε, όπως είπε, ρόλος της Επιτροπής είναι να επιδιώκει συμβιβασμούς και τώρα είναι η στιγμή να καθίσουν όλοι στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων.
Ο πρόεδρος της Κομισιόν ανέφερε ότι λύση δεν μπορεί να υπάρξει σε μια μέρα και πρόσθεσε ότι αυτό που πρέπει να γίνει απόψε, στη Σύνοδο Κορυφής της Ευρωζώνης, είναι να επιδειχθεί κατανόηση και ανεκτικότητα «να παρακάμψουμε τους εγωισμούς «να δούμε την κατάσταση ως έχει» και «να συνομιλήσουμε και πάλι».
Αναφορικά με το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος επεσήμανε πως προφανώς και είναι σεβαστή η ψήφος του ελληνικού λαού, ωστόσο θα ήθελε να κατανοήσει τι είπαν οι Έλληνες μέσω της ψήφου τους αφού τους ετέθη ερώτημα για κάτι που δεν υφίσταται.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Λίστα γάμου ή μετρητά; Τι συμφέρει περισσότερο το ζευγάρι
Τι είπε για το ενδεχόμενο να δεχτεί τους βουλευτές που ανεξαρτητοποιήθηκαν
Τι να προσέξουν οι φορολογούμενοι
Τι προβλέπεται στο νέο νομοσχέδιο για κράνος και όριο ηλικίας
Η μεγαλύτερη επένδυση αποχέτευσης στην Ελλάδα με ορίζοντα ολοκλήρωσης έως το τέλος της δεκαετίας
Προς ψήφιση στην αυριανή ολομέλεια της Βουλής οι νέες ρυθμίσεις για τις συντάξεις χηρείας
Γιατί έκλεισαν οκτώ Δημοτικά
«Αυτό που έγινε σε εσάς θα μπορούσε να συμβεί σε οποιονδήποτε» είπε απευθυνόμενος στους βουλευτές της ΝΔ
Στη συζήτηση τέθηκε και το θέμα του ασυμβίβαστου υπουργού και βουλευτή
Στις Κυκλάδες η αμόλυβδη αγγίζει τα 2,22 ευρώ το λίτρο
«Η ΔΕΘ θα είναι ο καθρέφτης της αλήθειας για όλους»
Σε ποιους τομείς επιβάλλεται η διακοπή εργασιών και πώς προστατεύονται οι ομάδες υψηλού κινδύνου
Ένα ακόμη βήμα προς την υλοποίηση
Οι 5+1 παρεμβάσεις για την δημόσια παιδεία
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κάλεσε τους πολίτες να καταψηφίσουν τη ΝΔ - Πυρά για 13η σύνταξη, ΟΠΕΚΕΠΕ και ακρίβεια
Προς ψήφιση και οι νέες διατάξεις για τα πατίνια
Από τον Ντέιβιντ Κάμερον και την Τερέζα Μέι μέχρι τον Κιρ Στάρμερ και τον Αντι Μπέρναμ
Συστρατεύεται με την Ελληνική Αριστερή Συμπαράταξη του Αλέξη Τσίπρα
Πολύ υψηλή συμμετοχή με 43.500 δικαιούχους
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.