- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Θεοδωράκης: Το μέτωπο είναι ένα, το πατριωτικό (video)
Δήλωση μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων για το δημοψήφισμα
Δήλωση του Σταύρου Θεοδωράκη μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων για το δημοψήφισμα:
“Έχω δύο επιλογές. Να πω κάτι συμβατικό: ο λαός μίλησε – και περιμένουμε από τον Πρωθυπουργό συμφωνία μέσα σε 48 ώρες, όπως έχει δεσμευθεί. Υπάρχει όμως και ο δρόμος της αλήθειας. Οι στιγμές είναι πολύ κρίσιμες για μισόλογα. Η Ελλάδα έχει μπροστά της ένα Γολγοθά. Κι αυτός ο Γολγοθάς θα είναι κοινός είτε ψηφίσαμε ΝΑΙ είτε ψηφίσαμε ΟΧΙ. Πρέπει λοιπόν να είμαστε όλοι πολύ προσεκτικοί. Κυβέρνηση – αντιπολίτευση – ελληνική κοινωνία – αλλά και Ευρωπαϊκή Ένωση.
Καλώ τον Πρωθυπουργό να ξεκαθαρίσει σήμερα τρία ζητήματα:
Ότι δεν θα διακινδυνεύσει με κανένα τρόπο την παραμονή μας στο ευρώ.
Ότι θα σεβαστεί τους κόπους του ελληνικού λαού και δε θα γίνει πλιάτσικο στις καταθέσεις και τις περιουσίες του.
Ότι θα στείλει διαπραγματευτές στην Ευρώπη επαρκείς και λογικούς με εντολή, τη συνεννόηση και όχι τη ρήξη.
Ο Αλέξης Τσίπρας πρέπει να κινηθεί επιτέλους μακριά από δημαγωγίες και λαϊκισμούς. Αν συνεχίσει την πολιτική που έκανε τους τελευταίους μήνες ο ελληνικός λαός θα πεινάσει.
Αντιστοίχως καλούμε την Ευρωπαϊκή Ένωση να βοηθήσει με κάθε τρόπο στην επίτευξη συμφωνίας. Να μη σκεφθεί κανείς να τιμωρήσει τον ελληνικό λαό στο πλαίσιο μιας εκδικητικής πολιτικής που ήδη εκφράζουν κάποιοι συντηρητικοί κύκλοι στην Ευρώπη.
Έχω ήδη ξεκινήσει τις συζητήσεις με τους συμμάχους μας στην Ευρώπη με ένα κοινό αίτημα: Δίκαιη συμφωνία – ανάπτυξη και βιώσιμο χρέος. Και τους τονίζω ότι η πλειοψηφία του 60% που είπε ΟΧΙ δεν είναι εναντίον της Ευρώπης.
Η αντιπολίτευση και ο καθένας από εμάς πρέπει να σκεφθεί πατριωτικά. Η χώρα δεν έχει δύο μέτωπα όπως κάποιοι θα θελήσουν να πουν τις επόμενες ώρες. Το μέτωπο του ΝΑΙ και το μέτωπο του ΟΧΙ. Το μέτωπο αυτή τη στιγμή είναι ένα. Το πατριωτικό.
Η κυβέρνηση μπορεί να έχει τορπιλίσει την εθνική ενότητα όμως η υποχρέωσή μας είναι η εθνική ενότητα. Τον τρόπο πρέπει να τον βρει ο Πρωθυπουργός.
Σημαντικότερο σε μια νίκη, είναι να ξέρεις τι να την κάνεις. Ας χρησιμοποιήσει λοιπόν το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος, ο κ. Τσίπρας για λύσεις προς όφελος των πολλών έξω από μικροκομματικές ισορροπίες.
Οι Ελληνίδες και οι Έλληνες πρέπει να δείξουν ψυχραιμία. Ο πανικός και οι ακραίες αντιδράσεις δε θα βοηθήσουν.
Το παλιό πολιτικό προσωπικό πρέπει να σταματήσει να μπλοκάρει την εξέλιξη των πραγμάτων για να ικανοποιήσει τους εγωισμούς του σε μια Ελλάδα που καταρρέει. Η επαπειλούμενη χρεοκοπία της χώρας έχει και την δική του υπογραφή.
Καλώ τους πολίτες να ενισχύσουν την προσπάθεια μας για τη ριζική ανανέωση του πολιτικού συστήματος.
Η χώρα έχει δυνάμεις και τις καλούμε να μπουν τώρα στον αγώνα.
Τώρα πρέπει να υπερασπιστούν μαζί μας τις μεγάλες αλλαγές που έχει ανάγκη η χώρα.
Τώρα πρέπει να αντισταθούμε.
Τώρα πρέπει να δράσουμε.
Τώρα πρέπει να ενωθούμε.
Τώρα πρέπει να επιβάλουμε τη λογική – τον ρεαλισμό και τις λύσεις.”
photo © ΑΠΕ-ΜΠΕ/ ΑΠΕ-ΜΠΕ/ Φώτης Πλέγας Γ.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ποιοι συνταξιούχοι πηγαίνουν πρώτοι σε τράπεζα και ΑΤΜ
«Προσωπικά πιστεύω ότι αυτό το φαινόμενο "Κασιδιάρης" και όλοι οι "Κασιδιάρηδες" είναι πολύ επικίνδυνο»
Οι αντιδράσεις της αγοράς που μπλόκαραν την επίμαχη διάταξη
Το πρόγραμμα του πρωθυπουργού στις ΗΠΑ
«Η μεγαλοσύνη μετριέται με της ψυχής το σίδερο και το αίμα», τόνισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας
Η ξεχωριστή αναφορά στην 28η Οκτωβρίου
«Για εμάς, η δημοκρατία και η εθνική αξιοπρέπεια είναι οι δύο όψεις της ίδιας ευθύνης»
«Ούτε εκβιάζεται, ούτε εκβιάζει»
Οι 3.262 προσλήψεις σε 38 ειδικότητες
Ένα κρυφό κουμπί σε λογισμικό παραγγελιών, 520 εταιρείες με αχυρανθρώπους, POS που έστελναν εισπράξεις στη Δανία και καταθέσεις στις Κέιμαν
«Απέναντι σε κάθε επιβουλή κατά των κυριαρχικών δικαιωμάτων της πατρίδας μας»
Στη Δράμα βρέθηκε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ όπου περιόδευσε στο εμπορικό κέντρο της πόλης
Μετά τους Rokos και Millennium
Το κόμμα επικρίνει το στέλεχος της ΕΛΑΣ Μαριζέτα Αντωνοπούλου για την τοποθέτησή της
Τον συντονισμό της ομάδας αναλαμβάνει η εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας Αλεξάνδρα Σδούκου
Συγκίνηση στην ειδική τελετή - Ανακοινώθηκε η επίσημη μετονομασία του Δήμου
Επίσκεψη του πρωθυπουργού στον νέο οίκο ευγηρίας, σε έργα υποδομής και επιχειρήσεις του νομού
Στον πρόεδρο του ΣτΕ η υπόθεση
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.